Всичко за пералните машини

Как да направите сами да направите сами да направите рязане от пералня

пералня машина за рязане на треваИстинските градинари и градинари знаят много за такива устройства като косачки за трева и чопър. Това не е единственото устройство, което имат такива хора в домакинството.

Закупуването на всички полезни устройства не винаги е възможно, поради което хората измислят всякакви начини да ги направят със собствените си ръце. И днес ще опишем как да направите косачка за трева от стара пералня.

Подготвяме части и инструменти

За да определите какво е необходимо да направите мелница за трева със собствените си ръце, трябва да имате добра представа за устройството му. Всъщност в това няма нищо сложно. Нещо като чопър или котлет за слама прилича на хранителен преработвател. Основните му възли включват:

 • вал с въртящи се на него ножове;
 • електрически мотор;
 • контейнер за смилане;
 • приемащ резервоар;
 • електрически кабел;
 • кадър.

Въз основа на дизайна на устройството, три в едно: шредер, сламеносечка, резачка за трева, ще подготвим необходимите материали. Опитайте се да използвате импровизирани материали и инструменти. Така че, трябва да подготвите:

 • метален резервоар от съветска пералня, например от машина Oka, можете да използвате корпуса от прахосмукачка Typhoon като контейнер;резачка за трева
 • двигателят от пералнята на 180 вата, можете повече;
 • стар ножовка за изработка на ножове, можете да вземете готов кръгъл нож;
 • електрическа жица с тапа;
 • бутон за старт;
 • кофа под силоза;
 • метален ъгъл за рамката;
 • втулки, гайки, шайби, болтове за свързване на части;
 • инструменти: клещи, чук, отвертка, шлайф, бормашина.

Когато избирате двигател, обърнете внимание на неговата мощност. Двигател с ниска мощност може да се използва само за рязане на трева или слама, но за да направите чопър от големи клони със собствените си ръце, няма да се получи от това.

За да направят чопър със собствените си ръце, способен да обработва клони с дебелина по-голяма от 5 мм, занаятчиите предлагат да изберат бензинов двигател не от пералня. Такъв двигател е много по-мощен.

Съставяне на случая

Изработката на косачка за трева със собствените си ръце ще започне от горния контейнер, в който е хвърлена тревата. И в който ще бъде смазан. За да направите това, корпусът от пералнята трябва да бъде отрязан по височина, като по този начин го прави по-удобен. В долната страна в случая правим правоъгълен отвор с размери около 20х7 см, така че ножовете да са разположени малко над отвора, кладенец или на ниво с него.

Около дупката трябва да направите корпус от метална плоча. Корпусът ще предотврати изливането на трева във всички посоки. Можете да закрепите корпуса към болтовете. След това ще направим стойка от метален ъгъл чрез заваряване. Височината му ще зависи от това какво ще замените под силоза. Ако тазът, тогава можете да направите с ниска стойка, ако кофа, тогава тя трябва да бъде по-висока.

Що се отнася до двигателя, първо трябва да се направят два отвора с диаметър около 7 мм върху вала му със свредло. След това на вала се монтира втулка с отвори и с резба в края и се фиксира върху болтовете със собствените си ръце.

Втулката ще трябва да бъде поръчана предварително от стругар, ако не можете сами да го издълбаете на струг. Дължината му трябва да бъде най-малко 50 мм.

Сега трябва да фиксирате двигателя на дъното на резервоара с шипове. След това поставете ножовете, нарязани и заточени по специален начин върху вала и внимателно ги фиксирайте с гайки, например 32 мм водопроводи. Ножовете не трябва да докосват стените на контейнера. След това контейнерът заедно с двигателя е неподвижно фиксиран към стойката чрез заваряване. Дизайнът трябва да е надежден. Подпората под чопъра на клони и трева може да бъде покрита с метален лист, но първо свържете спусъка и електрическия проводник към двигателя.

ножове за рязане на трева

Свързваме двигателя

схема на окабеляванеСвързването на мотора към електрическия кабел започва с търсене на стартовите и работните намотки на самия двигател. Това става с помощта на тестер. Съпротивлението на работната намотка е по-малко от стартовото съпротивление. Когато контактите бъдат намерени, можете да се свържете. Извършва се така:

 • единият край на стартовата намотка е свързан към проводника от стартовия бутон;
 • вторият край е свързан към кабела и работната намотка;
 • вторият край на работната намотка е свързан към кабела и проводника от бутона за стартиране.

Диаграмата показва тази връзка.

Когато работите с домашен шредер, помнете следните правила:

 1. не слагайте прекалено много слама или трева;
 2. не поставяйте сурови клони и слама в чопъра, механизмът може да заседне;
 3. спазвайте мерките за безопасност при работа с уреда, за да не навредите на здравето си!

По този начин, най-простият чопър или слама чопър от импровизирани части е готов. Такава домашна резачка за трева няма да бъде по-лоша от тази, която купувате в магазина. За тези, които искат да направят косачка за трева от пералня, включваме видео. Е, ако се интересувате, какво друго може да се направи от машинни частиПрочетете статиите на нашия уебсайт.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини