Всичко за пералните машини

Транспортни болтове на пералнята - как да го премахнете?

Извадете транспортните болтове на пералнятаТранспортните болтове винаги присъстват в новата пералня. И ако не бъдат отстранени, преди да използвате машината, тогава те могат да пречат на нормалната й работа и дори да развалят вашите домакински уреди. В тази статия ще ви разкажем защо се използват тези болтове, как да ги намерите и какво е необходимо, за да ги премахнете.

Транспортните болтове имат много важна функция. Те фиксират резервоара на пералнята. Тази изключително необходима предпазна мярка е необходима, за да се предпази машината по време на транспортиране и изкачване на пода. Благодарение на тези заключващи елементи, вътрешните части не влизат в контакт помежду си и със стените, когато по време на транспортиране се случи търкаляне или накланяне на тялото на машината. Това помага да се запази непокътнат не само резервоара на пералнята, но и другите му части. Такива като:

 • Лагери
 • амортисьори
 • и други резервни части.

Амортисьорите с лагери осигуряват подвижен монтаж на резервоара и намаляват вибрациите му по време на измиване, изплакване и въртене.

Как да премахнете транспортните болтове?

Извадете транспортните болтове на пералнятаБолтовете са просто необходими за транспортиране на пералнята, но когато се използват по предназначение, те само ще пречат. Ето защо, преди да започнете първото измиване на прането, те трябва да се развият без грешка. Това е не по-малко важно от правилната инсталация на този тип домакински уреди и внимателната му работа.

Препоръчваме ви да обърнете внимание предварително на факта, че ако вашата машина се повреди поради факта, че сте забравили да махнете болтовете, тогава тази повреда ще бъде само на вашата съвест. И нито един сервизен център няма да поправи вашия нов, но вече счупен автомобил в гаранция. Тоест, за да бъдете ремонтирани, ще трябва да платите.

Болтове за доставкаНамирането на транспортните болтове в пералнята е много просто. Те са разположени на гърба на шасито. Обикновено има от три до четири броя. Има марки автомобили, които вместо това използват метални щифтове. Това се намира в домакинските уреди, произведени под марката Millet and Burning. Рядко е, но все пак се случва някои специални модели да имат специфично разположение на болтовете. Например в една машина те са открити под горната част на тялото.

Почти винаги можете да намерите информация за местоположението на болтовете в приложените инструкции.

За да отвиете болтовете, ще ви е необходим редовен гаечен ключ с правилния размер (обикновено от 10 до 14 мм). Ако няма ключ, можете да използвате клещите. Транспортните щифтове се отстраняват с помощта на клещи. За да ги вземете, трябва да ги хванете с клещи и да се обърнете настрани на четвърт оборот. Тогава те са свободно сваляни от корпуса.

Отворите, които остават от болтовете, трябва да бъдат запушени с пластмасови тапи. Тези тапи са включени в комплекта. Идеята да има тапи е по-декоративна, отколкото практична. Въпреки че е възможно тяхното присъствие може леко да намали шума, произвеждан от машината по време на пране.

Транспорт на перални машини

Превоз на пералняТранспортните болтове не трябва да се изхвърлят, а да се съхраняват. Те могат да ви бъдат полезни при транспортиране на автомобил. Както бе споменато по-горе, те ще помогнат за поддържане на работата на неговите части по време на транспортиране.

За да поставите болтовете, трябва да извадите щепселите с тънък плосък предмет (например нож или прорезна отвертка), след което да ги извадите всички. След това можете да поставите болтовете в дупките и да ги затегнете.

Можете също така да гледате видео, което показва отстраняването на транспортните болтове и цялостната инсталация на пералнята:

   

9 коментара на читателя

 1. Граватар Кимбат Kymbat:

  добър ден! Кажете ми, моля, мога ли да закупя транспортни болтове за пералнята от вас?

  • Gravatar maxim050 maxim050:

   Добър ден За съжаление този сайт е информационен и не се занимава с търговски дейности. Мисля, че можете да получите това, което трябва в сервизния център.

 2. Граватар Таня Таня:

  Когато монтирахме пишеща машина, забравихме да развием транспортните болтове. Измити 1 път след като машината започна да вибрира. Всички отвинтени. Но забелязах, че под пишещата машина, малко 8-10 капки за измиване. Моля, кажете ми това, защото болтовете не са усукани или са дефектни (просто купени днес). И ако го предадете под гаранция, отвътре веднага ще се забележи, че е измит с болтове?

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Чудя се как мина?

 3. Gravatar Lady дама:

  благодаря))) помогна много)))

 4. Граватар Иван върба:

  Здравейте След транспортирането транспортните болтове се развиват и по време на измиването водата изтича от двете долни дупки, където са завинтени болтовете, моля, кажете ми какво може да се направи.

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Имам едно и също нещо.

 5. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви!

 6. Gravatar Anonymous аноним:

  Добре дошли! Интересува ме този въпрос: може ли транспортиране на болтове на пишещо полуавтоматично устройство от пишеща машина от тип барабан? Когато се върти, боли много! Благодаря!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини