Всичко за пералните машини

Топ 10 перални машини на 2017г

рейтинг на перални машини 2016 г.Идва време, когато старата ни перална машина отива в забвение и трябва да си купите нова. Естествено, не искам да приемам ужасното и всичко се свежда до проблема с избора на добра или може би най-добрата пералня. В тази публикация ние не само ще дадем препоръки относно избора на добра пералня, но и ще дадем топ 10 на най-добрите перални машини, продадени през 2017 г. в нашата страна, като ги разделим на групи за удобство: стандартни, тесни, високотоварни, компактни.

Характеристики на избор

Преди да решите да изберете пералня за сънища, ще бъде хубаво да изучите нюансите, които ще ви помогнат да направите този много добър избор. Експертите препоръчват първо да определят за себе си списък с общи критерии за подбор, а след това, постепенно да ги характеризират, решават да закупят конкретен модел пералня. Това са критериите.

 • Местоположението на люка. Има перални машини с предно зареждане и перални машини с най-високо зареждане. При машините за предно зареждане люкът е отпред, а за пералните машини с горно зареждане люкът е в горния капак.
 • Размер на барабана. Пералните машини имат съвсем различен товар. Има модели с малък товар от 3-4,5 кг, има перални със среден товар 5-6 кг и с голям товар от 7 до 14 кг или повече.
 • Броят и съставът на програмите. В модерните шайби има десетки различни програми за пране. Не всички от тях са търсени от потребителя, но много от тях ви позволяват да перете неща по най-добрия начин. Задачата на купувача е да избере модел на пералня с най-добрия състав програми, не трябва да гоните количеството.
 • Функция. Функциите за перални машини също са измислени и се изпълняват много, но около половината от тях са безполезни. Следните функции могат да се считат за полезни: интелигентен контрол, сушене, допълнително впръскване на вода, защита срещу нагъване.
 • Материали. Материалите, от които са направени най-важните части на пералнята, са много важни. Ако машината е направена от най-добрите материали, тя ще издържи дълго време. Особено трябва да разгледате материала на барабана, резервоара и тялото на машината.
 • Скорост на въртене и консумация на енергия. Някои видове неща просто не могат да бъдат изтръгнати с ниска скорост, така че съвременните перални машини трябва да стискат прането със скорост най-малко 1000 об / мин. В същото време консумацията на енергия трябва да се поддържа на достатъчно ниско ниво, не по-ниско от клас А.

Критериите за избор на най-добрата техника могат да бъдат обсъждани много дълго време. Няма да ви отегчаваме, давайки допълнителни примери. Ако искате да прочетете повече за това, отворете статия, наречена Как да изберем пералня според параметрите?

Можете да извървите различен път, като вземете предвид рейтингите на най-добрите перални машини, които често се съставят от професионалисти. Съставяйки топ 10 или топ 15 на най-добрите перални машини, експертите изучават предварително характеристиките на моделите, представени в рейтинга, като дават мотивирано заключение, на което можете да разчитате, когато избирате „домашен помощник“.

По-специално, нашите 10 най-добри перални машини за 2017 г., представени в тази статия, бяха съставени от нашите специалисти, като взеха предвид много характеристики на такова оборудване, с които обикновеният потребител не е запознат. Но няма да се бием около храста и да преминем директно към разглеждането на най-добрите модели.

За ваша информация! Не само сервизът за ремонт на перални машини, но и професионалните търговци, дори задочно, бяха в ръцете си на върха.

Стандартни перални машини

Решихме да започнем класацията на 2017 г. със стандартни модели, особено след като те са в търсенето и заемат топ линиите на този вид „хитови паради на домашни помощници“. Ние ги изброяваме.

LG F1296SD3. Доста проста, евтина, но в същото време надеждна пералня от известния корейски производител LG Electronics, сглобена в Русия. Натоварването на нея, по съвременни стандарти, не впечатлява само 4 кг спално бельо. Но вие живеете сами или заедно със съпругата си, това е напълно достатъчно.В същото време машината е оборудвана с куп полезни функции, директно задвижване и просто изтрива перфектно и всичко това за някакви 340 долара. Заслужава да се обмисли, нали!

LG-f1296sd3

BOSCH WLG20265OE. И това вече е стандартен шедьовър на немското инженерство, издаден в руска компания под марката Bosch. Този модел не е напразно, който попадна в нашия топ, защото е супер надежден, евтин, няма излишъци, изтрива на солидна петица и „не загрява главата на собствениците“. Зареждане на нещата - 5 кг, скорост на въртене 1000 об. Има много много ценни функции, например функцията за интелигентно управление, добавяне на бельо в средата на цикъла на пране, забавен старт и много други. Добра кола за 350 долара!

Bosch-wlg20265oe

SAMSUNG WF8590NMW9. Друг добър „кореец“ с много прости технически спецификации. По-проста модерна шайба е доста трудна за намиране, тъй като тя дори няма дисплей. Но зад привидната простота се крие много приличен модел. Барабанът му побира 6 кг неща, въртенето се извършва с максимална 1000 об / мин. Добавете значителен брой програми и функции за пране тук и ще получите SAMSUNG WF8590NMW9 на разумна цена - 275 долара.

Samsung-wf8590nmw9

Важно! SAMSUNG WF8590NMW9 е най-евтината пералня, която има подобни спецификации. В момента в много търговски обекти можете да го закупите за запаси за стотинка, така че побързайте.

С голям товар

Нека да преминем към най-добрите модели перални машини с високо натоварване. Припомняме на нашите читатели, че това са модели, в които барабанът съдържа 7 или повече кг пране. Тези модели са:

 1. Siemens WD14H Много скъп, но в същото време страхотен модел на пералня, който се сглобява главно в Германия. Това не е само пералня, тя е пералня, която може чисто да измие 7 кг пране и да изсуши 4 кг пране наведнъж. Моделът има много стилен дизайн и куп функции, като същевременно е и много надежден, но за него ще трябва да платите цели 1460 долара.
  Siemens-wd14h442
 2. Electrolux EWF1408WDL. Това е наистина машина със супер натоварване, защото наведнъж изтрива 10 кг пране. Тя не може да изсушава дрехите, но може да третира сухи дрехи с гореща пара, ако например няма нужда да ги пере. Моделът има много програми и важни функции, цената е 1040 долара.
  ELECTROLUX-ewf1408wdl
 3. SAMSUNG WW70J5210HW. И това вече е много по-евтино, но изобщо не е обикновена пералня от SAMSUNG. Има товар от 7 кг, върти се при високи скорости - 1200 в минута. В същото време е доста тихо, при 1200 оборота в минута произвежда само 76 dB, което е един вид запис. Цената е 476 долара.
  Samsung-ww70j5210hw

Записите на пералнята SAMSUNG WW70J5210HW не свършват до там, в края на краищата, измивайки 7 кг пране, тя изразходва само 42 литра вода и изтрива много високо качество.

тесен

SAMSUNG WD80J7250GW / LP. Ето един чудесен пример за тясна пералня (дълбочина 46,5 см) с голям и просторен барабан, който може да измие 8 кг пране за един път. Този модел е забележителен не само с дълбочината на кутията и барабана, но и с великолепния си дизайн. Трудно е да се намери по-красива модерна шайба.

Машината стиска прането със скорост 1200 оборота, докато вдига шум от едва 73 dB, което е много добре! Друго предимство на модела е сушенето. Тази машина съхне до 4,5 кг бельо и предвид цената си от 1070 долара, което е много добър резултат в сравнение с конкурентите от Европа, този модел може да се счита за наистина най-добрият в своя клас.

Samsung-wd80j7250gw-LP

LG F12U1HCS2. Тази машина се предлага в много по-евтин сегмент на пазара, но просто попадна в нашия рейтинг и затова! Първо, тази тясна шайба е дълбока 45 см. На второ място, той побира 7 кг спално бельо, което е истински рекорд за тесен автомобил в евтина ценова категория. Трето, тя стиска прането, при 1200 оборота в минута, което го прави почти суха, а това в някои случаи струва много. И най-накрая, на четвърто място, тази пералня има много добри функции, например „Refresh“ (на пара). Цената на модела е 430 долара.

LG-f1296sd3

компактен

Е, тук стигаме до компактните модели перални машини. Първо, няколко думи за тези шайби.Те се наричат ​​компактни, защото размерите на такава техника са, че по ширина, височина, дълбочина те се различават значително (надолу) от стандартните перални машини. Кои модели са станали най-добрите?

CANDY Aqua 1D1035-07. Много малка машина, която може да бъде натъпкана на място, където машина със стандартен размер просто не може да се побере. Неговите параметри H x W x D са 70x51x44 см. Разбира се, той няма впечатляващи параметри. Малките размери бяха жертвани: зареждане, тук е 3,5 кг, дисплей (той просто не съществува), диаметърът на люка и т.н. Независимо от това, в своя арсенал пералнята е запазила 16 програми за миене и много полезни функции. Цената на модела е 276 долара.

бонбони-аква-1d1035-07

DAEWOO DWD-CV701PC. Оценката ни включваше и много необичайна пералня DAEWOO, която може да се монтира на стената, тя е толкова малка и лека. Това чудо на технологията може да измие само 3 кг неща, но размерите му са впечатляващи H x W x D - 60x55x28,7 см, а това тежи 16,5 кг. Коства толкова полезна „играчка“ в домакинството 350 долара, което не е евтино.

Daewoo-DWD-cv701pc

В заключение отбелязваме, че избирайки пералня по свой вкус, не се ограничавайте само в изучаването на характеристиките на моделите „домашни помощници“, които харесвате. Вижте рейтингите на най-добрите перални машини, които бяха внимателно съставени за вас от специалисти. Вероятно е тази информация да ви помогне да направите правилния избор. Приятно пазаруване!

   

13 коментара на читателя

 1. Граватар Макс Max:

  Така че моят LG wd10150n работи 14 години, време е да се промени!

  • Граватар Марина яхт клуб:

   Моята Ariston Margarita 2000 работи от 17 години, само че смених помпата преди година. Започнах да търся пишеща машина за нов апартамент, като цяло се загубих. Оказва се, че трябва да купите или скъпо, или никакво.

   • Граватар Любов обичам:

    А моята Ariston Margarita 2000 работи 17 години без ремонт, 2 измивания на ден. Сега започнах да теча, но кой да сменя? Не знам ...

 2. Gravatar Anonymous аноним:

  Относно качеството на Siemens, на цена от 500 долара. Тя продължи четири години и пръсна кръста, миеше се три три пъти седмично, кръстът от силимин, теглото на кръста с вал 1,3 кг !!! Ремонт 350dol.

 3. Граватар Рома Рим:

  Bosch и Siemens с кръгъл люк - глупости. Напречната връзка + неразделим резервоар се спуква. Всеки майстор ще каже това.

 4. Граватар Никита Никита:

  Тук ще има някакъв модел от Hotpoint, пералните им машини са отлични. И изглеждат външно смешно, има такива люкове големи, много модерни.

 5. Граватар Аркадий Гаврилин Аркадий Гаврилин:

  Indesit има много добри модели, те не стоят неподвижни.

 6. Граватар Георги Георги:

  Купих пералня преди 2 години - Hotpoint-Ariston. Жена ми е много щастлива от тази миеща машина, бръмчеше на всички уши, как изтрива готино 🙂

  • Граватар Патрисия Патрисия:

   Е, все пак. Чух също много за Hotpoint, казват, че са много добри. Но се страхувам, че ще са много скъпи.

   • Граватар Олег Олег:

    Не, не бих казал, че горещите точки вече са скъпи. Това е доста средно добър сегмент.

 7. Граватар Ела Ела:

  През 2017 г. купихме Whirlpool с прясна грижа - една от най-успешните придобивки в дома през последните години 🙂

 8. Граватар Лена Lena:

  Indesit има по-нов един от по-директните модели за избор, много от тях все още имат готина функция - push and louse, която стартира измиване с един бутон. Току-що купих сама една от тези нови перални машини.

  • Граватар Ариша Ариш:

   Никога преди не бях чувал за „Push and Wash“ 🙂 Мислех да си купя Indesitovskaya, сега ще потърся специално тази функция. Ако измиването може да започне с един бутон. Мързеливият се радва в мен 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини