Всичко за пералните машини

Как да използвате почистващ препарат за перални машини Tiret?

Как да използвате почистваща машина за тиреСъвременните автоматични машини са сглобени по такъв начин, че да могат да функционират безпроблемно в продължение на няколко години. Свикнали с автоматичния асистент, потребителите извършват измиването според шаблона: бързо напълват праха в тавата, зареждат нещата и включват обичайния режим.

Много малко периодично почистват вътрешните и външните елементи на машината от замърсявания и плаки. Ето защо, един хубав ден можете да усетите неприятната миризма от колата, да видите плесеня върху уплътнителния маншет, петна по повърхността на барабана. Можете да коригирате ситуацията, ако използвате Tiret. Инструментът е универсален и се използва за почистване на перално оборудване.

Процедура за кандидатстване

Използвайте почистващ препарат за перални машини трябва да бъдете много внимателни. Съставът на продукта е доста агресивен, така че когато го използвате, трябва да носите тесни ръкавици. Това ще предотврати появата на алергична реакция към химически компоненти и ще предпази нежната кожа на ръцете от дразнене.

Преди да използвате Tiret, прочетете внимателно инструкциите.

Процедурата ще бъде следната:

  • премахнете нещата от барабана;
  • нанесете малко почистващо средство върху парцала;
  • обработете тавата за прах за пране и балсам, зоната около дозатора;
  • избършете повърхността на барабана, маншета на люка.

Така че, трябва да третирате всички достъпни части на машината с парцал, напоен в Тирет. Инструментът се справя с всякакви видими замърсявания, почиства стъклото на вратата на люка до блясък.сложете Тирет върху кърпа и избършете пералнята

След това приблизително 200 ml от състава трябва да се излее в секцията с прах. След това ще трябва да започнете всеки режим на измиване, при който водата се загрява до 60 ° C и има възможност да не се прилага въртене. Препоръчително е да активирате функцията за допълнително изплакване, така че продуктът да бъде напълно измит. В края на машинния цикъл шайбата ще престане да излъчва неприятна миризма.

Колко често трябва да чистите?

Не си струва да използвате Tiret всяка седмица, ефектът след прилагане на лекарството ще остане за по-дълго време. Оптимално е да почиствате пералнята с препарат за почистване веднъж на всеки шест месеца. Според инструкциите, съставът може да се използва по-често, тъй като единицата се замърсява.добавете Tiret за цялостно вътрешно почистване на машината

Периодичното измиване на машината ще помогне за удължаване на експлоатационния живот на оборудването, предотвратяване на образуването на мухъл, замърсявания от вътрешната страна на оборудването. Измиването има способността постепенно да натрупва отломки, частици от почистващи препарати, примеси от чешмяна вода. Tiret помага за премахване на котлен камък върху нагревателния елемент, отстраняване на остатъчен прах и балсам от вътрешните маркучи на машината, промиване на мръсотията от повърхността на барабана, уплътняваща дъвка и др.

Ако забележите покритие на частите на шайбата или качеството на измиване е станало много по-лошо, отколкото е било първоначално, по-добре е да използвате специален почистващ препарат. Непрекъснатата грижа за автоматичната пералня е просто необходима, за да се гарантира безпроблемната работа на оборудването.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини