Всичко за пералните машини

Спецификации съдомиялни машини

технически спецификацииСпецификациите на съдомиялните машини са много стандартни и се задават от производителя. Въз основа на това техническо описание купувачът се ръководи от това кой модел на съдомиялната машина му подхожда повече. Не всички хора обаче са в състояние правилно да оценят тези характеристики, особено ако не им се е налагало да използват съдомиялна машина. В тази статия ще говорим за това какви характеристики имат съдомиялните машини и на какво да се облегнете, за да направите правилния избор.

Как да дадете приоритет?

Доста често хората задават въпрос: на какви технически характеристики на съдомиялна машина трябва да обърнете внимание на първо място и на кои можете да се откажете? Отговорът на този въпрос не винаги е лесен, защото всъщност се оказва, че всеки избира съдомиялна машина, ръководена понякога от най-неочакваните причини:

 • така че съдомиялната машина да има минимален размер и да се побере в малка кухня;
 • така че тялото на съдомиялната да има цвят, който да съответства на цвета на кухненските мебели или други уреди;
 • така че съдомиялната машина да може да се свърже с гореща вода;
 • така че миялната машина да не е прекалено шумна, тъй като дневните в апартамента са комбинирани с кухнята;

Нивото на шума на конкретен модел съдомиялни машини е посочено в dB.

 • така че миялната машина трябва да има забавяне при стартиране;
 • така че съдомиялната машина да е защитена от деца;
 • така че машината да има защита срещу течове и други неща.

Въпреки това, с цялата субективност на подхода на купувача към избора на съдомиялна машина, има обективни индикатори, които всеки трябва да вземе предвид, тъй като те са от изключително значение. Обмислете ги.

Преглед на основните характеристики

Обективно най-важните функции на съдомиялна машина са тези, които отразяват същността на работата на оборудването. Най-важните характеристики влияят пряко върху работата на „домашния асистент“, определяйки основните му характеристики и характеристики. Е, достатъчно теория, нека да преминем към описание на тези характеристики.размери на съдомиялната машина

 1. Габаритни размери Доста важен параметър, на който купувачът обръща внимание почти винаги. Първо, често в стаята, където се планира да поставите съдомиялна машина, няма достатъчно място, и второ, съдомиялната машина често е вградена и всеки сантиметър се взема предвид при вграждането на този вид оборудване.
 2. Зареждане на обем.Колко пране може да се зареди в пералнята производителят определя броя на килограмите, всички са свикнали с него и тук не възникват въпроси. Обемът на зареждане на съдомиялната се определя не от теглото на съдовете, а от неговото количество. Освен това сумата е посочена в комплекти. Един комплект е осем предмета: 4 чинии, една чаша, една чинийка, лъжица и вилица. Може би това не е напълно точно, но такова е приетото изчисление.
 3. Тип на машината и вид на инсталацията. Също много важен индикатор, тъй като типът на съдомиялната машина влияе директно върху външния му вид, функционалността и размера. Има коли: пълноразмерни, компактни, тесни. По вида на инсталацията те могат да бъдат напълно вградени, частично вградени и независими. Напълно вградените машини имат разглобяема мебелна фасада, моделите от частично вграден тип имат стандартна фасадна част, докато имат сменяеми елементи.
 4. Вид сушене. Доста голяма част от потребителите преследват съдомиялни машини с турбо сушилня, тъй като тя е турбо сушилня, която ви позволява да ускорите програмата за обработка на чинии. Като цяло, има не само турбо сушене, и изсушаване на конденз, и интензивно. В първия случай съдовете в бункера се сушат с помощта на горещ въздух, във втория той изсъхва естествено.
 5. Design. Обикновено потребителите се опитват да дадат предпочитание на съдомиялна машина с прост и универсален дизайн, който пасва на всяка стая.Но в някои случаи се изисква нещо специално.

Проучвайки нуждите на хората, някои производители на съдомиялни машини предлагат машини с оригинален дизайн на предната част.

 1. Security. Много хора, живеещи в жилищни сгради, се страхуват от наводнения, поради което изискват съдомиялната машина да бъде защитена от система срещу течове. Напротив, младите майки са по-притеснени, че детето им не разваля машината с натискане на бутоните. Производителят, отговаряйки на тази нужда, предостави повечето модели съдомиялни машини с детска ключалка.
 2. Консумирана мощност. По-възрастните купувачи често се интересуват от това колко съдомиялната машина консумира вода и електроенергия. Те много се страхуват, че подобна техника ще ги съсипе и напразно го правят. Измивайки мръсните си съдове с ръце, вие изразходвате значително повече вода от съдомиялна.

Преглед на незначителните характеристики

Сега нека поговорим за вторичните характеристики, които обаче за останалите купувачи изобщо не са второстепенни. Ето няколко практически примера.

 • Ниво на шум. За разлика от пералня, миялната машина е доста тиха. Не всички ще бъдат3 в 1 таблетки„Смущавайте се“ и потърсете модел, който произвежда не 52 dB, а например 48 dB. Освен това разликата е малка. Ако толкова се грижите за тишината в къщата, е по-добре внимателно да поставите съдовете в кошници, така че по време на миене да изтръпват по-малко.
 • Броят и съставът на програмите. Този аспект е много важен при избора на пералня. Съдомиялните машини имат малко програми, най-много 2-6 броя и, честно казано, те са малко полезни, следователно хората не им обръщат много внимание.
 • Забавяне на старт. Интересна функция, въпреки че тя далеч не се изисква от всички. Много често се включва от хора, които предпочитат да мият чинии през нощта, когато тарифите за електричество са намалени.
 • Възможността да се използва инструментът 3 в 1. Ако машината разпознае този инструмент и може да го използва възможно най-ефективно, това е добре, но в действителност доста хора се „затрудняват“ с това, предпочитайки независимо да контролират добавянето на определени инструменти.

3 в 1 е сол, препарат за изплакване и перилен препарат, комбинирани в един пакет.

 • Редуване на водоснабдяването. В опит да спестят от вода, някои хора купуват съдомиялни машини с това подреждане на кошници за чиниифункция. Факт е, че алтернативното подаване на вода в кошници с чинии, било от горната пръскачка, а след това от дъното, може да намали разходите за вода с 15-20%, като същевременно поддържа качеството на мивката.
 • Предварително изплакване. Тази функция е търсена от някои хора по две причини: първо, тя спестява вода и второ, помага да се мият дори много мръсни съдове по-ефективно.
 • Броят и съставът на показателите. Колкото повече са индикаторите, толкова по-лесно е да се следи напредъкът на програмата, както и наличието на сол и помощ за изплакване. Така някои напреднали потребители търсят специално съдомиялни машини с голям брой индикатори, като например „лъч на пода“.
 • Местоположението на кошницата за ястия. Този фактор влияе върху това как ще се поставят съдовете в бункера и в крайна сметка как тези съдове ще се мият. Поради това някои потребители гледат как се намира кошницата в бункера и дали е възможно да се промени позицията му.

Списъкът на вторичните характеристики може да бъде много дълъг, но няма да го продължим, тъй като общият смисъл вече е ясен. Съвременните съдомиялни машини могат да съдържат толкова много „джаджи“, че космически кораб на фона му ще изглежда като „продукт от медна епоха“. Тук обаче трябва да разберете, че повечето от тези функции не са полезни в ежедневието, което означава, че не си струва да плащате и за тях. Благоразумие преди всичко!

Затова за удобство решихме да класифицираме техническите характеристики на съдомиялните машини, разделяйки ги на: най-важните и вторичните.Тази класификация не е без недостатъци, но ясно показва на потребителя какво да търси преди всичко, като избере конкретна съдомиялна машина. Надяваме се тази статия да ви е от полза, късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини