Всичко за пералните машини

Как да тествате пералнята на LG

Тест на LG пералняТестовият режим на пералнята на марката LG е най-добрият начин средният човек да определи ефективността на своя „домашен асистент“. Тестът може да се проведе от всеки с всякакви умения, за това не е необходимо да имате специални познания, основното е да следвате някои прости правила, за които решихме да говорим в рамките на тази статия.

За какво е това?

Тестът за обслужване на пералнята на марката LG е специална програма, вградена в контролния чип от производителя. Това е цял комплекс от действия, които самата пералня извършва LG да провери колко правилно работят ключовите му компоненти и възли. Потребителят стартира теста за обслужване на пералнята на марката LG, когато му се струва необходимо, но в бъдеще участието му е сведено до минимум.

код за грешка

Режимът на обслужване се активира от специални клавиши и не трае дълго, но ви позволява да идентифицирате много повреди на пералнята на LG и по този начин да помогнете на капитана да намери проблема възможно най-бързо и да извърши бърз ремонт. Разбира се, тестовият режим няма да помогне да се определи някаква повреда, в този случай капитанът ще трябва да напряга мозъка някъде. Но като цяло това е много, много полезна функция, която доста често помага на потребителите да спестят малко.

Например, ако вашата пералня има проблеми с входящия клапан, тогава на определен етап от теста ще видите на дисплея IE грешка, Лесно дешифрирайки тази грешка, ще научите за причините, които са я породили.

Обаждането на капитана в Москва може да струва на потребителя на пералнята LG 25-30 долара. Тестовият режим ще ви помогне да определите повредата сами и да решите дали да се доверите на капитана на автомобила, да го поправите сами или да го изхвърлите в кошчето и да купите нов.

Откъде да започнем?

Защо се нуждаем от режим "Тест" на пералнята на марката LG, разбрахме, сега нека да поговорим за това как правилно да се подготвим за нейното стартиране. Всъщност всичко е много просто, това не е космическа совалка за стартиране! Въпреки това, някои точки трябва да се запомнят.

 • Първо трябва да се уверите, че пералнята е свързана с всички необходими комуникации: водоснабдяване, канализация и електричество.
 • Стартирайки режим "Тест", извадете контейнера за прах и го изплакнете от остатъците от праха.
  премахнете колектор за прах
 • Отстранете всички мръсни дрехи и всякакви чужди предмети от барабана на пералнята на LG. Тестовият режим може да се изпълнява само на празен барабан. Това е добро правило, което трябва да запомните за любителите да държат мръсно пране в барабана на „домашен помощник“.
 • Затваряме люка плътно люка и това е всичко, тази проста подготовка приключи, можете да стартирате режим "Тест" на пералнята на марката LG.

Тестът на напредъка

За да стартирате тестовия режим на шайбата на марката LG, трябва незабавно да натиснете следните клавиши: „включено“, „температура“, „въртене“. Пример е показан на снимката по-долу.

Тестови бутони за стартиране

Ако имате LG без русифициран контролен панел, тогава трябва да задържите подобни клавиши с имената "TEMP", "SPIN" и "POWER". След като направите тази проста стъпка, ще видите, че контролния панел на пералнята LG свети с всички светлини точно като коледна елха.

Сега просто трябва да натиснем бутона "старт" и тестът на машината ще започне безопасно. Тогава възниква логичен въпрос: откъде започва такъв тест, какво ще се провери и най-важното - какво трябва да направи потребителят? Тук всичко е просто.

 1. Веднага щом натиснете бутона за стартиране за първи път, пералнята на LG ще започне да тества въртенето на барабана в обратна посока, тоест обратно на часовниковата стрелка.

Прогресът на почти всеки тест на пералнята ще бъде показан на дисплея му. По-специално, първият тест ще покаже броя на оборотите на въртящия се барабан.

 1. Второто натискане на бутона „старт“ ще провери как барабанът ще се върти при стартиране на режима на предварително завъртане.
 2. Натиснете бутона „старт“ за трети път и пералнята на LG ще провери как барабанът се върти с максимална възможна скорост.
 3. Четвърто натискане на същия бутон ще започне проверката на всмукателния клапан и превключвателя за налягане. По време на това изпитване машината ще напълни пълен резервоар с вода. Освен това процесът на залива, който можете да наблюдавате на дисплея под формата на цифрова стойност. Празен резервоар е обозначен с цифри, приблизително 261-263, и когато той обикновено се напълни с вода, ще видите числото приблизително 230.
 4. Петото натискане на бутона "старт" активира теста на нагревателния елемент. Нищо не се променя на екрана.
 5. Шестото натискане "старт" контролира температурата на водата. Отново дисплеят е все същият.
 6. Отново натискаме бутона „старт“ и започва проверката на работата на двигателя в нормален режим, тоест въртене по посока на часовниковата стрелка. Дисплеят ще покаже променящите се числа, обозначаващи оборотите.
 7. Осмият етап на теста на пералнята на LG е да се провери нагревателя за бързо включване / изключване. Контролният чип активира нагревателния елемент няколко пъти за 3 секунди. По това време на дисплея ще се покаже число, показващо температурата на водата в резервоара.
 8. И накрая, девето натискане на клавиша „старт“ ще позволи на пералнята да започне проверка на изпускателната помпа, която веднага ще започне да източва водата от резервоара.

Веднага щом дренажната помпа отстрани цялата вода от резервоара, числовата стойност на дисплея ще се увеличи от 230 на 261-263. Ако водата не е изчезнала напълно, тогава на екрана ще се появи крайното число 252-259. В този случай ще е необходимо да се разбере защо водата от резервоара не отива до края. След като натиснете за последно клавиша „старт“ на марката пералня LG, допълваме тестовия режим.

Така че, както виждате, няма нищо сложно в независимото тестване на вашата пералня LG. Основното е да не променяте процедурата, описана в тази публикация и тогава всичко ще върви добре. Успех

   

17 коментара на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Ако вратата на люка е дефектна, тогава не е възможно тестване - това е основен недостатък в дизайна на машината.

  • Ул. Граватар ул:

   И как си представяте комплект пълен резервоар с вода с неработеща врата, а?

 2. Граватар Николай Николас:

  Възможно ли е да се направи такъв тест точно в магазина, без вода и свързване с думата?
  И как това заплашва пишещата машина? Или просто ще покаже грешка? Благодаря ви

 3. Граватар Слава слава:

  При първото натискане барабанът се върти по посока на часовниковата стрелка, каква може да е причината?

  • Граватар Николай Николас:

   Вероятно диодът в микрофона е запечатан напротив или контакта в мотора е обърнат. Ако работи, тогава каква разлика прави?

   • Граватар Михе Миша:

    Има разлика. Гайката ще се разхлаби с времето. Резбата на шайбата е правилна и барабанът се върти с висока скорост трябва по посока на часовниковата стрелка.

    • Граватар Евгений Юджийн:

     Тази гайка няма да се разхлаби, както усуква първоначално с помощта на заключване на конец.

 4. Граватар Николай Николас:

  Водата е отишла почти напълно, но номерът на дисплея е спрял на 255. Това означава, че водата не е отишла напълно. Поради това, което машината не навива. Откъде да започнете проверката и как?

  • Граватар Александър Александър:

   Как беше решено?

 5. Граватар Александър Александър:

  Вчера LG F1269ND наводни своите съседи. Проверих филтъра и всички тръби. Всичко е наред, шофирано цяла вечер, сухо ...

  Реших да проверя теста за обслужване - изплуваха три точки:
  - при първо натискане на барабана става по посока на часовниковата стрелка;
  - при проверка на нагревателя изчаках 2 минути, водата не се загрява;
  - източва водата до 255, след това помпата бръмчи, не спира и водата вече не се оттича.

  Къде да копаем за 1 и 3 точки?

  • Граватар Рекс Rex:

   Копайте към услугата! В противен случай съседите ще поискат да сменят етажите ... И така до първото ...

  • Граватар Александър Александър:

   Как беше решен проблемът? Всъщност за мен, точно както описахте.

 6. Граватар Роман Роман:

  Имам WD80150N. Тестът се активира с режим на въртене на бутони + режим, таймер + включен. Но алгоритъмът е различен, няма проверка на изпускателната помпа.

 7. Граватар Игор Игор:

  Нищо за отоплението с вода. Приет без доказателства. И как тестът показва работоспособността или разграждането на елементите?

 8. Граватар Константин Constantin:

  Звукът изчезна на пишещата машина, всички вериги са непокътнати, бюсерът също. Подменен uln2003, но звукът не се появи. Няма захранване на усилвателя през ключовия транзистор и няма самия звук. Може би по някакъв начин се изключва програмно и случайно беше изключен?

 9. Граватар Алберт Albert:

  SMA LG тип F12 ... например f1222SDP. Там настройката на скоростта е „усукана“, а не бутон, как да вляза в теста? Може би някой знае. Няма достатъчно ръце за едновременно натискане на превключвателя, температурата и завъртане на копчето за скорост 🙂

 10. Граватар Макс Max:

  След като се включи, той влиза в режим "памук" и не можете да промените нищо, какво да правя?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини