Всичко за пералните машини

Каква е температурата на водата в съдомиялната машина по време на миене?

Каква е температурата на водата в съдомиялната машина по време на миенеЗнаейки температурата на водата при миене на съдове в съдомиялната машина, можете не само да задоволите любопитството си, но и да предвидите степента на почистване на чиниите. Модерните машини могат да бъдат пуснати в студена и топла вода, а крайната чистота и консумацията на почистващи препарати ще зависи от маркировката на термометъра. Ще ви разкажем повече за оптималните стойности и как да ги измерите в статията.

Какви са максималните стойности?

Машината няма да може да загрява вода над максималната температура, определена от системата. Всеки модел има своя собствена и се определя от вида на съдомиялната машина, нейните дизайнерски характеристики и мощност. Като правило се приема една от двете опции.

  1. Работете при висока температура, при измиване, изплакване и сушене се извършва, когато водата се нагрява до 82 градуса. Такива машини са оборудвани с допълнителен нагревателен елемент, който ви позволява да "ускорите" до оптималната температура. Благодарение на кипенето чиниите и чашките бързо се почистват и изсушават дори без използването на почистващи препарати и препарат за изплакване.

Предимство ще бъде пълната дезинфекция на съдовете. Но има недостатък - за ежедневната работа на такава съдомиялна машина е необходимо няколко пъти повече електроенергия.

  1. Автоматите с ниска температура мият чинии при 60 градуса, но почистващите препарати не могат да се освободят от тях, за да се постигне перфектна чистота. Но „бонусът“ ще бъде икономията на моделите и сравнително ниската консумация на енергия.

Съдомиялните машини от втория тип са по-често срещани, но можете да разберете кой модел е пред очите ви по фабричната маркировка. Максималната температура също се определя с помощта на специален термостат. Основното е да се правят измервания през целия цикъл, за да се елиминират грешни индикатори.

Оптимална температура

Съвременните машини могат да работят при различни температури, „приспособявайки се“ към заредените съдове в рамките на даден режим. За да разберете коя степен е най-ефективна, можете само експериментално - да опитате всички програми, предлагани от производителя.

  • Стандартна мивка. Това е основният режим, който се предлага както на евтини, така и на много скъпи модели. По правило цикълът работи при 50-60 градуса, което осигурява бързо и ефективно отстраняване на замърсителите.
  • Интензивно измиване. Не всички автомобили могат да се похвалят с интензивна програма, в която заредените плочи са подложени на няколко етапа на висококачествено почистване. Водата се нагрява до 60-80 градуса, което позволява на машината да почиства и напълно дезинфекцира съдовете. Но си струва да разберете, че подобно пречистване е по-дълго и по-енергоемко от стандартния цикъл.
  • Деликатен режим. Допълнителна функция, предназначена за нежно измиване на крехки материали като порцелан или кристал. Загряването е ограничено до 40 градуса, а цикълът не отнема повече от 30 минути. Използването на специални почистващи препарати, които се разтварят при ниска температура и не съдържат абразивни вещества, също е задължително.маркировката за максимална температура може да бъде на контролния панел

Ако съдомиялните са оборудвани със специален скенер за съдове, температурата се настройва автоматично.

По-точно, оптималната степен може да се определи, като се погледне специален температурен датчик, който се предлага в повечето модерни единици. Ако термометърът се счупи, тогава е по-добре да отстраните проблема по-бързо, в противен случай машината не е толкова практична и ефективна, както преди.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини