Всичко за пералните машини

Таблетки за съдомиялна машина BioMio

Таблетки BioMio Средството за миене на таблетки за съдомиялна машина BioMio е широко разпространено и доста агресивно се рекламира особено в Интернет. Позицията е, че това е екологично чист и напълно безопасен за здравето на хората и животните, който може да се използва без ограничения, дори за ежедневно миене на чинии, поне за миене на детски играчки. Това наистина ли е така или просто се занимаваме с труден рекламен ход? Нека се опитаме да го разберем.

спецификация

Преди да закупите препарат за миене на съдове, трябва да намерите инструкции на опаковката на опаковката му. Ясно е, че само специалист е в състояние да направи елементите от състава на даден продукт, освен ако обикновен човек не може да го направи. Ето защо не трябва да бързате с покупката, да снимате опаковките и след това да погледнете в интернет какво представлява един или друг компонент.

Веднага след като анализираме продукта Bio Mio, нека разгледаме по-подробно неговия състав. Безобидно ли е и безопасно, както твърди производителят, или просто заблуждава главите на хората.

 1. 15-30% избелващ агент на кислород. Bleach поема значителна част от таблетката и се състои главно от натриев перкарбонат - безобидно вещество, което, попадайки в топла вода, се разлага на сода, кислород и вода с малко топлина. Bleach помага да се справите със сложни замърсители като изсъхнали хранителни остатъци и наистина е напълно безопасен.

Киселинните избелватели се използват широко при производството на прахове за пране и различни безопасни химикали за пране.

 1. 5% поликарбоксилати. Достатъчно кален елемент от композицията. Въпреки че експертите твърдят, че екологично безопасното разнообразие от тази група вещества се използва като част от таблетки и прахове, е 100% трудно да се ваучи за това, за да се защитят частите на съдомиялните от корозия. Така че би било по-правилно да поставите въпросник срещу този елемент и да оставите безопасността му на съвестта на производителя.Състав на таблетки Biomio
 2. Нейонови повърхностноактивни вещества. Би било хубаво, ако производителят на продукта посочи обема на това вещество в% съотношение в състава на таблетката, но о, добре, не посочи и не посочи. По-интересно ни е дали не-йонните ПАВ са вредни или не. Нейонни повърхностно активни вещества, най-безопасното от всички съществуващи ПАВ. Причината за това е много проста - те 100% се разлагат във вода и не влизат в човешкото тяло, не вредят на околната среда.
 3. Евкалиптово етерично масло. Безсмислено е да се казва нищо за етеричното масло и е ясно, че това е естествен компонент. Единственото нещо, което трябва да се отбележи, ако сте алергични към евкалиптово масло, внимавайте да използвате тези хапчета, защото маслото може да остане върху чиниите и да създаде проблеми.
 4. Ензими. Вещества, които унищожават протеина. Самите ензими са протеинови съединения и дори най-безопасните могат да причинят зачервяване на кожата, дерматит и някои кожни заболявания. При поглъщане в големи количества те провокират разграждане на лигавиците, провокират обостряне на стомашно-чревни заболявания. Ензимите, въпреки че причиняват умерена вреда на човешкото тяло, не се намират в таблетки за ПММ в такова количество, че да причинят тази вреда. Освен това ензимите са добре отмити.

За да влезе вредна доза ензими в човешкото тяло и да причини вреда, е необходимо да изядете 5-6 таблетки за миене на съдове.

 1. Лимонен. Това е аромат с аромата на любимия цитрус. В състава на тези таблетки за миене на съдове той е толкова малък, че дори хората с алергии, използвайки тези таблетки, няма да почувстват нищо.

Със състава се подреди. Изглежда, че всичко е наистина добро, не е перфектно, но не е лошо, наистина няма от какво да се страхуваме. Такова хапче няма да навреди дори на тялото на детето, дори и да го ядете, но, разбира се, не бива да го правите. Посочените таблетки за съдомиялна машина са лесни за употреба:

 • получаваме едно нещо от пакета;
 • поставяме го директно в обвивка в желаното отделение на дозатора;
 • заредете съдовете, затворете вратата;
 • стартирайте програмата и изчакайте резултата.

Искам специално да отбележа, че опаковката на таблетката се разтваря във вода, което е много удобно. В края на краищата, ако трябваше да използвате таблетките PMM в обикновена опаковка, тогава забелязахте, че когато разопаковате таблетката частично се разпада и когато я поставите в дозатора, ръцете ви се замърсяват. Може би не създаде много проблеми, но все още е неудобно. Сега е в миналото.

Предимства и недостатъци

Без да размиваме мислите си върху дървото, ще посочим основните плюсове и минуси на таблетките за съдомиялна машина BioMio. Веднага направете резервация, че информацията, съдържаща се в този параграф, е записана според експерти. Не провеждахме тестове сами. И така, достойнствата на лекарството.Биомио таблетка

 1. Добре е за миене на съдове от различни замърсители, с изключение на мазнини.
 2. Той е перфектно измит чинии.
 3. Не оставя миризма.
 4. Има удобна опаковка.
 5. Не е много скъпо.
 6. Като цяло екологично чисти.

Говорейки за предимствата, трябва да се споменат недостатъците. Има малко от тях, но няма да мълчим за минусите, още повече, че не сме заинтересовани да продаваме този продукт. Основният минус, може би, е един - таблетките не се справят добре със сухите мазни замърсители. Очевидно производителят, като се грижи за здравето на потребителя, намали процента на ензимите в таблетките, от които те започнаха да отмиват мазнините по-лошо. Може би причината е в нещо друго. Във всеки случай фактът е налице и това е минус.

Таблетките за съдомиялни машини понякога могат да оставят фини петна върху стъклени чаши, но трябва да поставите режима на двойно изплакване в съдомиялната машина и ефектът изчезва.

Мнения на хора

Решихме, че таблетките за съдомиялна машина са безопасни за здравето и дори трябва да се справят добре с чиниите. Прегледите на експерти не са лоши, но ние някак си сме по-скъпи от мнението на обикновените потребители, които вече са изпитали тези таблети, и то повече от веднъж. Затова решихме да посветим този предмет на това - отзиви на собственици и стюардеси, които не са свикнали да мият чинии с ръце и да използват таблетки BioMio.

Алена, Санкт Петербург

BioMio - страхотни хапчета. Използвам ги вече втора година и мисля, че те имат само един недостатък - цената. Е, производителят не би бил алчен и щях да купя само това лекарство. И затова трябва да го смесвате с всякакви гадни неща. Напоследък таблетите се влошиха малко или може би нещо не е наред с машината. Миризмата на някои продукти остава, а качеството на измиване не е перфектно, преди това не беше така с BioMio.

Оксана, Краснодарпредната страна на опаковката и таблетките Biomio

Преди шест месеца майка ми и аз купихме съдомиялна машина на Bosch, така че сега двамата се радваме като идиоти. Е, не сме мислили за това преди, миехме чинии с ръце и ругаехме. Преди всяко измиване слагайте хапче BioMio 7. в кювета 1. Няма с какво да сравнявате продукта и няма причина, защото всичко се измива много по-добре, отколкото с ръце. Той подрежда всичко по таблети, макар че преди ние се отървахме от опаковката и едва след това ги сложихме в пишещата машина. След това, след 1,5 месеца, си направих труда да прочета, че опаковката, оказва се, се разтваря във вода. Още веднъж съм убеден, че преди да започнете да използвате нещо непознато, трябва да прочетете инструкциите.

Ирина, Москва

Вярвам само на продуктите на BioMio, във всеки случай по отношение на прахове и таблетки за перилни препарати, те нямат равни. Тези хапчета се разтварят напълно дори в моята бърза миялна машина, въпреки че тя „изплюва“ дори хвалените хапчета завършване за съдомиялна машина, Рекламираният-perereklamirovannye. Ще използвам само BioMio, съветвам всички.

Николай, Перм

Опитах таблетки BioMio само веднъж, дори не го купих, приятелят ми даде няколко парчета. За да бъда напълно честен, харесах хапчетата, измиват ги на хладно, разтварят се без следа, няма лоша миризма, но веднага разбрах, че не са за мен - не и ценовата категория. Накратко опитах добри хапчета, но няма да го купя, защото са скъпи!

За да обобщим, отбелязваме, че таблетките за PMM BioMio наистина са добро и екологично средство. Експертите поставиха под въпрос нейната ефективност, но хората не споделят мнението си и това е обнадеждаващо. С определени разходи можем да кажем, че инструментът е достоен да заеме място на икономическия рафт във вашата кухня, въпреки че решението да вземете, разбира се, е за вас. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини