Всичко за пералните машини

Как да изсушим пухеното яке в сушилня?

Как да изсушим пухеното яке в сушилняИзвестно е, че връхните дрехи трябва да се перат автоматично много внимателно, в противен случай пълнителят може да падне на бучки и да стане неизползваем. Но самото правилно измиване не е достатъчно, защото нещо може да се обърка по време на сушене. Ето защо е важно да знаете дали е възможно да изсушите яке надолу в сушилня и ако е така, как да го направите правилно?

Защо е за предпочитане автоматичното сушене?

Има много причини, поради които опитните домакини препоръчват машинно сушене. Първо, физическо усилие. За впечатляващ период от време (почти на ден) човек няма да трябва да оставя пухеното яке сам: бийте го, омесете, разклатете и т.н. Ако позволите поне най-малкото забавяне или изневерите и не изплакнете старателно, пухът ще се залепи вътре и ще бъде невъзможно да се коригира ситуацията. По правило тези пухени якета се изпращат извън града, за да се носят далеч от хората.неправилното изсушаване ще доведе до залепване на пълнителя на бучки

Второ, времето за сушене. Ако изведнъж нещо е измито през зимата и дори в район с влажен въздух, ще бъде практически невъзможно да го изсушите правилно. Необходимо е да положите максимални усилия, така че пухеното яке да изсъхне за два дни. Ако това не се случи, пухът вътре ще изгние и ще започне да мирише неприятно.

Вертикалното сушене на въжета, както и сушенето на отоплителни уреди, като цяло е строго противопоказано! В първия случай пълнителят се разпределя неравномерно вътре в дрехата и ще стане безформен. Във втория случай синтетичната тъкан ще страда значително от излагане на високи температури и ще стане неизползваема.

Разбира се, в този случай сушилнята е изходът. Основното е, че няма противопоказания за употреба.

Важно! Моля, обърнете внимание, че след измиване, когато пухът вътре абсорбира огромни обеми вода, нещото става няколко пъти по-тежка, отколкото преди водните процедури. Машина с обем на натоварване до 4 кг е малко вероятно да се справи с такова тегло. Препоръчително е да използвате машина с тегло 5-6 кг.

Уви, не всеки модел включва режим на сушене на пухени якета и други подобни елементи от гардероба. Ако обаче няма такава програма, няма значение. Просто изберете най-деликатната, с най-ниска температура. Ако е необходимо, повторете цикъла 2-3 пъти. Не забравяйте първо да закопчавате всички джобове, ключалки и ципове, както и да обърнете надолу якета отвътре навън. Опитните домакини препоръчват следния трик: така че пухът да не се търкаля, поставете три тенис топки (само меки!) В барабана, те ще отскочат от стените и ще омесят пълнителя на вашето нещо.

Във всеки случай трябва да имате предвид, че как дамското яке ще претърпи подобни процедури зависи до голяма степен от неговото качество. Не е възможно 100% да разберете произхода на пълнителя или материала за облицовка например. Бъдете готови за факта, че автоматичното сушене ще бъде несъвършено, а на някои места ще останат недостатъци, въпреки че това не е факт!

Но не се притеснявайте, все още трябва да опитате. Висококачествените неща, които са служили на собствениците им много години преди това, със сигурност, ще преживеят изсушаването в машината с бретон. Не ходете в мръсно и смачкано яке надолу до края на живота.

Инструкции за автоматично сушене

Преди да започнете работа, внимателно прочетете инструкциите за процедурата отново. Може би грешката ви няма да доведе до фатален изход, но все пак трябва да го играете безопасно.

  1. Веднага щом шайбата приключи с работата си, извадете нещото и го прехвърлете в обемен басейн. Тъй като преденето, особено при високи скорости, не се препоръчва за пудрен продукт, вътре в него ще има много вода, което може да попречи на по-нататъшното изсушаване. Следователно, сложете якето на хоризонтална повърхност и оставете за един час.
  2. Поставете предмета в барабана за сушилня и не забравяйте да поставите тенис топки, ако има такива. Задайте специализиран режим за сушене на връхни дрехи.При неговото отсъствие можете да опитате програмата "завивка" или "лесно духане".
    специален режим за сушене на якета

Внимание! Избирайки режим, ръководете се от температурните параметри и мощността на завоите. Температурата трябва да бъде възможно най-ниска, а броят на оборотите, напротив (оптималният избор е 100 на минута).

  1. След приключване на работата на уреда извадете елемента от барабана и се уверете, че той е изсъхнал, ако е повреден и т.н.

Ако ви се струва, че в пълнителя е останала влага, можете спокойно да повторите цикъла в сушилнята или ако пухеното яке е изсъхнало почти напълно, го поставете върху хоризонтална повърхност в добре проветриво място. След час излишъкът ще изчезне и нещото отново ще стане използваемо.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини