Всичко за пералните машини

Как да инсталирате сушилня на пералня в колона?

сушилняКак да инсталирате пералня и сушилня за бельо, ако има много малко място за тях. В този случай специалистите излязоха с инсталирането на оборудването „в колоната”, когато сушилнята е монтирана над пералнята. Какво е необходимо за такава инсталация, по какви начини можете да фиксирате устройството, ще говорим за това.

Методи за монтаж

Инсталирайте сушилня над пералнята във всяка свободна стая. Тази подредба на колите може да се види в кухнята, в банята, в отделно перално помещение и дори в коридора. Възниква въпросът как да поправим машините в колона, така че от вибрациите на едната машина, другата да не падне, така че вибрациите да не се отразят на производителността? Има няколко метода на монтаж:

  1. инсталиране на сушилня за дрехи върху пералнята с помощта на специална скоба за монтаж, която се доставя със сушилнята;
  2. монтаж на сушилнята върху релси, монтирани на стената над пералнята. В този случай е важно да се спазват мерките за безопасност и правилата за фиксиране, да се вземе предвид натоварването, което ще трябва да се стени;
  3. монтаж на машини в ниши, изработени от плътен гипсокартон или друг материал.

машина за миене и сушене в ниша

Важно! Категорично е забранено да паркирате автомобили един върху друг, без да задържате елементи.

Нюанси на инсталиране

сушилняНека да поговорим за това, което е важно да вземете предвид при инсталирането на пералня и сушилня и какво може да се изисква. На първо място, отбелязваме, че най-добрият вариант би бил да инсталирате машини от една и съща марка (производител), тъй като те ще се поберат идеално по размер и монтажната скоба също ще работи добре. В допълнение, външно такива машини ще изглеждат по-хармонично и стилно, без да нарушават дизайна на стаята.

Ако сте купили сушилня много по-късно от пералня и трябваше да вземете агрегат от друга марка или просто не е машина от една и съща марка, тогава трябва да изберете сушилнята, която е най-подходяща за пералнята както по ширина, така и по дълбочина. Сушилнята не трябва да е по-голяма от шайбата. Също така е важно над пералнята да се монтира само сушилня. Това е така, защото е с по-малко тегло и вибрира по-малко.

Най-лесният метод за инсталиране ще изисква специален монтаж от вас. Ако поставите автомобили в ниши, ще трябва да се подготвите за производството на ниши: гипсокартон, метален профил, шпакловка, довършителни материали, нож, шпакловка, самонарезни винтове и други инструменти и материали. Този метод обикновено се избира в случаите, когато се изисква основен ремонт в банята или в коридора. За извършване на работата по правило те канят специалист. Вместо ниша можете да направите шкаф за миене и сушилня.

Когато инсталирате пералня и сушилня, помислете за местоположението на комуникациите. Може да се изискват не само отделно заземени изводи, но и достъп до канализацията.

Важно! Не можете да стартирате работата на пералните и сушилните машини едновременно, поради съображения за сигурност това се прави на алтернатива.

Всичко ще зависи от вида на сушилнята. Сушилните за отработените дрехи трябва да бъдат свързани с вентилация или да се проветряват в прозореца, което може да създаде допълнителни трудности. Кондензационните сушилни изобщо не са свързани с вентилация, в тях се кондензира пара и се събира в специална тава, която се излива след всяко изсушаване. За да не стане това, кондензатът се изхвърля в канализацията, свързвайки маркуча, както и с пералнята.

Работен напредък

сушилняКак да фиксирате сушилнята над пералнята? На първо място, трябва да сте сигурни, че повърхността, на която стои машината, е равна. Препоръчително е оборудването да се монтира върху бетон или върху плочка, но не и хлъзгав под. миене машината е настроена според нивото, Едва след това можете да започнете да инсталирате сушилнята.

В горната част на пералнята е поставена стойка за сушилнята. В този случай между стойката и капака на пералнята е необходимо да се поставят гумени уплътнения, които ще заглушат вибрациите на оборудването. Стойката е закрепена със специални болтове. След това сушилнята за дрехи се поставя на стойката, така че краката на машината да отидат в специални вдлъбнатини. Вдлъбнатините отвън са затворени с тапи.

И така, има три начина да инсталирате сушилня за дрехи над шайбата. Изберете метод в зависимост от характеристиките на местоположението на оборудването, от характеристиките на помещението и връзката с комуникациите. Основното е, че инсталацията е безопасна. Ако не сте уверени в своите способности, поверете това на специалист, който знае всички нюанси на тази работа.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини