Всичко за пералните машини

Размери на сушилнята за дрехи

Размери на сушилнята за дрехиНяма съмнение, че автоматичните сушилни значително улесняват живота на хората, особено на младите родители или тези, които не могат да изсушат дрехите на балкона или в банята на линията на дрехите. Повечето граждани обаче живеят в апартаменти с малки размери, където пералнята също се вписва трудно. Тогава какви са стандартните размери на сушилнята и възможно ли е да намерите място за нея в средностатистически апартамент?

Какво представляват барабанните сушилни?

Въпреки практичността и удобството си, сушилните машини са много по-рядко срещани, поради което понякога е трудно потенциалният купувач да си представи какво е това устройство. Всъщност в устройството няма нищо особено, прилича много на пералня: същият калъф, зареждащ резервоар и контролен панел.

Това е добра новина: ако сте намерили място за пералня в апартамента си, тогава с голяма вероятност, всъщност имате място за сушилня. Много е удобно да поставите сушилнята на пералнята: това спестява място и намалява вибрациите на устройствата по време на работа.

Важно! За да може да направи такава система, сушилнята трябва да бъде или с идентични размери на шайбата, или да бъде малко по-малка.

Стандартните параметри на единиците са както следва:

  • 0,55-0,6 метра ширина;
  • 0,55-0,65 метра дълбочина;
  • 0,8-0,85 височина.

За да спестят място, производителите предлагат и вградени и компактни модели, които лесно се вписват в интериора и не заемат много място. Имайте предвид обаче, че колкото по-малък е барабанът, толкова по-лошо е качеството на сушене. Изберете за модели с вместимост на барабана най-малко 100 литра.

Размери на фурната

Фурните са същите сушилни, само по-големи по размер и различни по дизайн. Шкафът съдържа камера, в която са поставени нещата. Вътре, по време на работа, има бърза циркулация на горещ въздух със специално проектирана вентилационна система. Съответно тук ефективността на сушене не зависи от обема на камерата, а от височината на шкафа. Колкото по-висока е, толкова по-бързата влага напуска камерата поради бързата циркулация на въздуха.

Внимание! Изборът на фурни е много по-широк, някои производители дори ги правят по поръчка. Стандартните параметри са 1,8х0,6х0,6 метра (височина, ширина, дълбочина, съответно).

Помислете за някои от най-известните модели сушилни шкафове и техните параметри, така че да можете приблизително да прецените размерите и да решите дали да инсталирате устройството във вашия апартамент.Сушилни фурни

  1. Asko DC7583 - автоматична сушилня за домашна употреба: 1.84x0.6x0.6 метра (височина, ширина и дълбочина).
  2. Electrolux EDD2400RH - шкаф за сушене: 1,85x0,6x0,6 метра.
  3. HOTSTORM - това устройство е подходящо за сушене не само на дрехи, но и на обувки. Размери: 1.8x0.6x0.495.
  4. DION Standart 10 - шкаф, предназначен за сушене на дрехи и леки дрехи, много голям в сравнение с други модели: 1.9x1.12x0.6 метра.
  5. ШСО-2000 - модел, който комбинира автоматична сушилня и фурна, има две отделения: 1,81 x 0,8 x 0,51 метра.

Някои шкафове имат няколко отделения, съответно тяхната ширина зависи от броя на секциите. Колкото повече отделения, толкова по-малко загуба на топлина по време на работа, За удобна работа вземете модели с тегло не повече от 60 кг.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини