Всичко за пералните машини

Плюсове и минуси на сушилня

Плюсове и минуси на сушилняВъпросът за рационалността на придобиването на сушилни машини предизвиква полемика сред домакините. Някои са уверени в необходимостта от закупуване на оборудване и могат да назоват много от предимствата на технологията. Други смятат такава инвестиция за напълно безсмислена и виждат в „сушилнята“ някои недостатъци. Ако смятате, че си струва да инсталирате сушилна камера у дома, трябва да изучите всички нюанси на използването на оборудването и да направите своя собствена субективна оценка на единицата. Ние ще ви помогнем в това и ще обсъдим основните плюсове и минуси на сушилнята.

Кога се изисква подобна техника?

Много домакини са изправени пред проблема с изсушаването на нещата. Липсата на балкон в апартамента, лошите метеорологични условия, малка площ на жилището и т.н., може да попречи на сушенето на дрехи. Също така влажността се увеличава от естествения процес на сушене в апартамента, което не винаги е удобно за членовете на семейството. Сухите неща често изглеждат набръчкани и трябва да отделите много свободно време, за да изгладите тъканта.

Сушилнята ще спаси домакиня от почти всички тези проблеми. Техниката ще улесни работата и ще спести нервите на членовете на семейството, ако един от факторите пречи на естественото изсушаване.

 • Често измиване. Този проблем става особено актуален за семейства с малки деца. Чистите неща просто нямат време да изсъхнат и просто няма къде да закачите поредната партида спално бельо. Така че обикновено следващото измиване се забавя за един ден, в резултат на което се натрупват все повече замърсени неща.

Модерна машина може да изсуши до 8 кг дрехи за 60 минути.

 • Малко жизнено пространство. Поради липсата на място за сушене на нещата, собствениците на апартаменти с малка площ окачват спално бельо на интериорните врати, пълнят всички батерии, баня, балкон с други дрехи. Ако нещата, които винаги се виждат, са неудобни, по-добре е да закупите оборудване, което може да изсуши текстила след час.Не може да се изсуши прането отвън
 • Липса на балкон. В този случай трябва да закупите специални стойки за спално бельо и да ги инсталирате в хола, кухнята, спалнята и т.н. Изглежда дизайнът, окачен с мокро бельо, не е съвсем естетически приятен, което не може да се каже за модерната стилна сушилня, която изисква още по-малко пространство.

Нещата, извадени от сушилнята, не набръчкват, така че за отглаждането на материала е необходимо минимум време. Полезното оборудване ще помогне на домакините да забравят за всички проблеми, които съпътстват естественото изсушаване на бельо.

Какво представляват сушилните и как работят?

На първо място, трябва да разберете принципа на функциониране на оборудването, да оцените предложенията на пазара на оборудване. Принципът на работа на сушилната машина е много прост - влагата се изпарява от тъканта по естествен начин, единицата само ускорява процеса. Днес производителите на устройства предлагат да закупят няколко вида оборудване за сушене на дома.

 1. Сушилня. Свободно стояща единица, представляваща камера, оборудвана с няколко рафта, върху които са разположени купчини неща. Влагата се изпарява от влакната на тъканта, като подава горещ въздух. Оборудването от този тип е сравнително евтино, но размерът на моделите е доста впечатляващ, в резултат на тромавото търсене за тях е малко.
 2. Машина, оборудвана с барабан. Визуално оборудването прилича на конвенционална пералня, тъй като има подобен люк, подобен контролен панел. Нещата изсъхват в него и под въздействието на суха пара, но не лежете на купчини на рафтовете, а се въртете в барабан. Поради това сушенето се ускорява.сушилня и фурна

Разграничете машините за вентилация и барабани за кондензация. Именно барабаните с кондензираща влага са много търсени.Използването на такова оборудване е много по-удобно, тъй като изпарените капки се изхвърлят в специален резервоар, а не навън.

Предимства и недостатъци

Всеки продукт се характеризира не само с предимства, но и със слабости. След внимателно проучване на потребителските прегледи, можем да различим следните предимства от притежаването на сушилня:

 • скорост на сушене;
 • липса на нужда от постоянно окачване на измитото бельо;
 • в зависимост от вида плат, можете да изсушите продукта до оптималната влажност. Така гладенето дори на най-бързите неща ще стане напълно просто;
 • изобщо не е нужно да гладите някои неща, тъй като принудителното изтегляне на влага от материала леко изглажда тъканта;
 • способността да „освежавате“ прането чрез задушаване без основния процес на пране.

Налични са и недостатъците на сушилните устройства. Основните недостатъци включват: високата цена на оборудването, обемността, необходимостта да се отдели отделно място в стаята за единицата.

Максимално внимание трябва да се обърне на избора на режим на сушене, в зависимост от вида на продукта, който се зарежда в камерата.

Някои тъкани не могат да се сушат в машината. Освен това, не се надявайте, че закупили "сушилня", ще забравите какво е ютия. Някои дрехи ще трябва да бъдат изгладени.

Какво да търсите при избора?

Ако все пак решите да закупите сушилня, не забравяйте да се задълбочите в проучването на основните характеристики и параметри на оборудването. Важно е да изберете машина, която осигурява оптимално качество на сушене и максимален комфорт при работа. Първо, решете какво оборудване искате да поставите в къщата, барабана или под формата на шкаф?

Ако в апартамента няма достатъчно свободно място, можете да закупите пералня, оборудвана с функция за сушене.

След като вземете решение за типа оборудване, можете да пристъпите към по-подробна оценка на любимите си модели. На първо място, трябва да се съсредоточите върху следните параметри:

 • допустим обем на натоварване Важно е да изберете размера на камерата или барабана в зависимост от нуждите на семейството. По-добре е да намерите кола с такъв капацитет, за да не я стартирате постоянно наполовина празна. Най-популярните са устройства, които поемат едновременно до 6-8 кг неща;
 • клас за пестене на енергия. По-добре е да изберете най-енергоспестяващото оборудване, така че плащането при получаване на електроенергия да не ви шокира;Спецификации на сушилнята
 • мощност. Колкото по-висока е стойността на този индикатор, толкова по-бързо ще изсъхне. Но за начало проверете дали окабеляването на къщата може да издържи връзката с мрежата на прекомерно мощно оборудване;
 • начин за завъртане на барабана. В зависимост от модела, той може да се върти или постоянно в една посока, или да се върти последователно в различни посоки. Първият вариант ще бъде за предпочитане, тъй като едностранното усукване е по-малко досадно и износва двигателя, следователно такава сушилня ще продължи по-дълго;
 • вид отстраняване на влагата. По-добре е да закупите оборудване с кондензационен тип сушене.

Отделяйки време за анализ на основните характеристики на сушилното оборудване, можете да изберете машината, която най-добре отговаря на вашите изисквания. Ако търсите, можете да закупите компактен модел, който значително улеснява живота, не изисква много място, отличава се с прилична производителност, оборудван само с необходимите функции.

Без приятни неща, никъде

Техническите характеристики, описани по-горе, трябва да имат предимство. Но не пренебрегвайте допълнителните възможности на устройството, което може както да улесни, така и да усложни работата на устройството.

 1. Снабден с филтърни елементи. Висококачественото оборудване има поне един, или дори няколко филтъра, събиране на малки отломки, купчина, коса и др.Важно е да се оцени лекотата на достъпа до елемента, той трябва лесно да се извади от корпуса за почистване.
 2. Метод на управление. Изборът на механичен или електронен тип управление зависи само от навиците и желанията на потребителя, по същество системите са равностойни. Предимството на определен модел може да бъде оборудван с удобен цифров дисплей, на който ще бъде показан напредъкът на програмата.
 3. Набор режими на сушене. Броят на необходимите програми ще бъде различен за всяка домакиня. Пробите се считат за по-удобни, където можете независимо да настроите процента на остатъчната влага в тъканта, да зададете времето на процеса на сушене и да изберете опцията „Лесно гладене“.
 4. Наличие на функция за вентилация. Полезно допълнение, което ви позволява бързо да освежите дрехите си, без да започнете цялостно пране. Предполага обработката на заредено пране с пара.
 5. Други допълнения. Това включва функцията за защита на машината от детска намеса, възможност за забавяне на изстрелването за определено време, възможност за заключване на панела по време на работа на оборудването.

Днес пазарът изобилства от оферти на сушилни. Почти всички марки, които произвеждат перални машини, в същото време произвеждат и „сушилни“. Ето защо можете спокойно да закупите оборудване от производителя на вашата пералня. В този случай интерфейсът ще бъде много подобен и няма да се налага да се занимавате с контрола на оборудването дълго време.

Изборът на сушилня с оптимални параметри не е лесен. За да се опрости животът, е необходимо да се „сортират“ нуждите на вашето семейство и да изберете добър модел, който ще направи процеса на сушене незабележим и приятен.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини