Всичко за пералните машини

SUD грешка в пералнята на Samsung

съд грешкаАко за пореден път поставите прането в барабана на пералнята и стартирате програмата, а машината на Samsung спря няколко минути по-късно, като показа SUD кода на дисплея, тогава не бързайте да се обаждате някъде. След като прочетете всичко докрай, със сигурност ще намерите причината за възникването на тази ситуация, може би ще я поправите сами. Първи неща първо.

Стойност за грешка

Тези, които владеят английски език, могат да разберат за какво SUD грешката информира потребителя. Тези три букви са взети от думата SUDS, което означава сапунена пяна. Не е трудно да се предположи, че този код не се появи случайно, а защото в машината имаше твърде много от тази пяна. По-подробно тази грешка означава, че пералнята е преминала в режим на елиминиране на голямо образуване на пяна в барабана. Само за всичко тя спря за 5-10 минути, така че тази пяна се утаи, след което процесът на измиване продължи.

Не всички перални машини на Samsung имат грешка Sud, но това не означава, че нищо не се случва с повишено разпенване. Просто в различните модели на шайби кодовете за една и съща грешка са различни. Кодовете 5d и Sd са аналог на тази грешка, това е едно и също, тъй като числото 5 и буквата s не се различават при малкия дисплей на оборудването.

Samsung 5D

Обърнете внимание, че дори без да знаете точното дешифриране на кода, можете да разберете причината машината да спре, ако внимателно погледнете барабана. Не можете да не забележите голямо количество пяна.

Причини за появата

В шайбите на Samsung грешката в съда може да бъде причинена от различни причини. Основният е свързан с праха. Причината е следната:

пяна в барабана

 • използване на прах, който не е предназначен за автоматична машина. Факт е, че пеногасите се добавят към специални прахове на машината, а в праховете за миене на ръце няма пеногасители, следователно те не могат да се изсипят в шайба;
 • фалшив нискокачествен прах;
 • превишена дозировка на прах. Ако нещата са обемни, по-добре е да намалите нормата на перилните препарати или да използвате специален прах. И ако прахът е концентриран, тогава той обикновено трябва да бъде разпръснат строго според дозировката.

Ако прахът, който използвате, е несъмнен, тогава целият смисъл е в неизправността на пералнята. Такива неизправности включват:

 1. счупване на сензор за пяна;
 2. повреда на превключвателя за налягане;
 3. частично блокиране в елементите на дренажната система (маркуч, тръба, канализация);
 4. отказ на контролната платка, което е изключително рядко.

Какво да направите сами и с какво да се обърнете към господаря?

Можете сами да поправите повечето причини за грешката в Sud. Най-важното е да действате последователно. На първо място, изчакайте, докато самата пералня се опита да премахне пяната. Ако грешката все още се показва, направете следното:

 • натиснете бутона за захранване, след което изключете захранването на машината;
 • отворете барабана и извадете прането;
 • вратата може да се заключи, след което да изтече водата от резервоара чрез авариен дренаж в дъното на машината или през филтър;

  Внимавайте, пригответе парцали и плосък съд, в който ще излеете вода.

 • изплакнете дренажния филтър и пуснете програма на празен ход (без пране и прах) с нагряване на вода до 600C за измиване на останалия прах от машината.

Ако по време на този режим съобщението за суда се появи отново, тогава с голяма вероятност е възможно да се говори за повреда на сензора за пенообразуване. Не е във всички модели перални, но в някои машини функцията му се изпълнява от датчик за ниво на водата, който често се нарича превключвател за налягане. Сензорът за пенообразуване не може да бъде поправен, той трябва да бъде сменен. С този проблем трябва да се свържете с капитана, който ще намери необходимата подобна част и да я инсталира правилно.

Ако превключвателят за налягане се повреди, можете да направите ремонта сами. Този детайл се променя доста лесно, трябва:подмяна на превключвателя за налягане

 1. изключете оборудването от комуникациите;
 2. махнете горния капак на кутията;
 3. намерете сензор за ниво на водата в горния ъгъл на шайбата;
 4. премахнете канала;
 5. изключете флаш устройства с проводници;
 6. свържете нова част;
 7. сглобете пишеща машина.

В някои случаи системата може да генерира грешка на Sud, ако пяната не напусне барабана поради частично запушване в маркуча или дренажната тръба. Тези части трябва да бъдат почистени. Изпускателният маркуч е изключен от машината и почистващият кабел се почиства. За да промиете тръбата, трябва да я извадите от машината. Можете да направите това през дъното на шайбата, което ви трябва

 1. поставете оборудването на своя страна;
 2. ако има дъно, отстранете го внимателно;
 3. развийте скобите на дюзата, които я държат върху резервоара и помпата;
 4. изплакнете част и се върнете на мястото си.

Може би след почистване на тръбата се нуждаете от нови скоби, те обикновено се променят.

Що се отнася до "мозъка" на машината, или по-скоро електронната платка, винаги препоръчваме да се свържете с капитана с този проблем. Както ремонтът, така и подмяната на тази част имат свои нюанси, които не може да се пренебрегват, в противен случай можете още повече да повредите оборудването. Но не се притеснявайте преди време. Ако светлинната грешка светне на дисплея, вероятността от повреда на контролния модул е ​​много малка.

По този начин, в повечето случаи причините, генериращи грешката на съда, могат да бъдат отстранени сами. Основното е да бъдете търпеливи и да действате според вашия план. Успех

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ви! Почистването помогна.

 2. Граватар Слава слава:

  Ще проверя превключвателя за налягане по вашия метод.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини