Всичко за пералните машини

Чукане по време на предене в перална машина Indesit

Чукане по време на предене в перална машина IndesitПо време на работа на автоматични машини могат да възникнат някои неизправности в работата му. Някои елементи могат просто да се износват, понякога причината за разрушаването може да бъде външно влияние, например пренапрежения на тока или чужди предмети, които влизат в барабана. Сега ще разгледаме защо може да се появи извънземено почукване по време на въртене в пералня Indesit, как да се справим с този вид неизправност.

Когато не става дума за разбивка

За да разберете защо пералнята Indesit чука и скача по време на цикъла на въртене, ще трябва да извършите системна диагностика. Има няколко фактора, които могат да доведат до това. По-добре да започнете с причини, които не означават, че има някаква разбивка.

Неравномерно разпределение на бельото в кухината на барабана. Заредените дрехи в процеса на пране понякога се събират в една твърда буца и се удрят в стените на резервоара. Това води до дисбаланс. В такава ситуация чукането е много просто: поставете на пауза програмата, която стартирате, изчакайте да се отключи вратата на люка и равномерно разпределете нещата по повърхността на барабана.

В съвременните модели на линия Indesit има вградена функция за контрол на дисбаланса, така че този проблем не трябва да възниква.

Пералнята стои върху неравна повърхност. Много често причината за неприятен шум се крие именно в неправилното инсталиране на машината, Променяйки позицията на устройството, можете да се справите с почукване.

За да определите дали машината наистина греши, трябва да вземете нивото на сградата и да проверите дали тялото е на ниво. Ако няма такова устройство, просто се опитайте да разклатите шайбата. Когато устройството се намира в съответствие с всички правила, то няма да се движи. Ако беше намерена грешна позиция, за да се реши проблемът, е по-добре да закупите специални стойки и да ги поставите под тялото, изравнявайки SMA.

Проблеми с пружините и амортисьорите

CM Indesit пружиниЧесто причината за вибрациите и потупването са проблеми с пружините и удароустойчивите елементи на пералнята. Именно тези детайли са проектирани да предотвратяват разклащането на машината, поддържането й в състояние на равновесие. Когато се използват за дълго време, елементите се износват, поради което може да се появи външен шум. Пружините, които държат резервоара, губят еластичността си с течение на времето, в резултат на което той се движи и се удря в съседните части по време на измиване.

Аварията на пружините и амортисьорите е най-честата причина за чукване. Какво да правим, когато наистина е така? Има само един изход - да подмените не функциониращите части. За целта е необходимо да се извършат редица важни действия.

 1. Изключете горния капак на корпуса.
 2. Повдигнете резервоара възможно най-високо и го закрепете към сенника. Резервоарът може да бъде фиксиран с всеки предмет, който е под ръка, например с дървен блок.
 3. Затегнете пружината отстрани на барабана и внимателно я отделете от тялото.
 4. Прикрепете нов детайл на мястото му.

Когато всички дефектни елементи се подменят, можете да спуснете резервоара на мястото му. След сглобяване на машината в реда, в който е била разглобена. Ако дрънкането не е спряло, трябва да разберете по-нататък.

Проблеми с баланса

проблеми с противотежеститеПротивотежестите са проектирани да осигурят стабилност на пишещата машина. Елементът е представен под формата на тежък бетонен блок. В повечето модели противотежестта се монтира веднага под горния капак. Благодарение на този елемент AGR не се клати и не скача, когато барабанът се върти с високи скорости.

В процеса на използване на шайбата крепежните елементи, държащи уреда, се отпускат. Противотеглото започва да се колебае и да удря стените на банката. Не е трудно да се справите с тази повреда, просто трябва да стигнете до противотежестта и да затегнете всички крепежни елементи.

За да направите това, изключете горната стена на корпуса, инспектирайте бетонния блок и затегнете закрепванията му по-здраво. Ако след тези манипулации частта продължава да виси, можете да опитате да развиете болтовете и да поставите допълнителни шайби върху тях. С помощта на шайби разхлабеният камък ще се държи по-добре.

Елемент удари резервоара

Дрънкането в пералнята Indesit може да бъде провокирано от твърд чужд предмет, запушен в резервоара. Този проблем е много по-сериозен от предишните, тъй като системата може просто да се задържи в един момент. За да премахнете причината за шума, трябва да изключите машината от мрежата и да започнете да я разглобявате.

Ако не премахнете навреме предмета, който е попаднал вътре в конструкцията, това може да доведе до пробиване на стената на пластмасовия резервоар, тогава ще ви е необходим доста сериозен ремонт на AGR.

чужд предмет, попадащ в резервоараТака че, след като машината е обеззаредена, опитайте се да получите чужд предмет през отвора за нагревателния елемент. За целта направете следното:

 • изключете шайбата от домакинските комунални услуги;
 • позволете си лесен достъп до гърба на шкафа;
 • отстранете задния капак, като развиете фиксиращите винтове;
 • изключете контактите на нагревателя;
 • извадете задържащата гайка;
 • хванете нагревателя и леко се люлеете, извадете го от резервоара.

Извадете нагревателя внимателно, за да не повредите окабеляването.

След като нагревателният елемент е изваден от кутията, пъхнете ръката си в свободния отвор и се опитайте да получите чужд предмет. Ако кухината е твърде тясна и ръката не пълзи, запалете дупката с фенерче и извадете желания предмет с тел. Когато успеете да реализирате плана си, можете да сглобите пералнята в обратен ред и да я инсталирате на първоначалното си място.

Рядко има случаи, когато се появи почукване на шайбата поради унищожаване на лагерите. Можете да ги проверите, като премахнете задната стена на корпуса. Внимателно проучете централната част на шайбата. Ако лагерът е дефектен, оттам ще изтича мазнина. Такива петна се виждат много лесно с просто око. След като откриете тази неизправност, е по-добре да не започнете сами да подменяте частите. Ремонтът принадлежи към категорията на сложните, така че е по-добре да поканите специалист, който да извърши работата.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Оля Оля:

  Машината Indesit, зареди прането, включи прането, но люкът не се затваря и прането не отива. За да отидете, трябва силно да затворите люка. Никога не се е случвало преди, какво може да бъде? Благодаря ви!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини