Всичко за пералните машини

Къде са монтирани перални машини на LG

къде са сглобени колите на LGВсички знаят, че LG е голяма компания от Южна Корея, която се занимава с производство на различни домакински уреди, включително производство на перални машини. Правейки аналогия, мнозина погрешно смятат, че тъй като компанията е от Южна Корея, тогава пералните машини LG също трябва да се произвеждат в Корея, но това изобщо не е така. Ако обърнем внимание на моделната гама на тези шайби, продавани в Русия, тогава ще разберем, че само една десета от тях са произведени в Корея, останалата част е събрана в трети страни.

Откъде е вашата машина?

Възниква логичен и разумен въпрос: откъде се намира шайбата, от която наскоро купих къде е LGРуски магазин, ако не от Южна Корея? Е, първо, не е необходимо да се паникьосвате, производителят трябва да посочи страната на произход на определена пералня в приложените към нея инструкции за експлоатация, а върху случая има надпис. И второ, ако машината е сглобена на територията на трети страни, тогава не е задължително да е лошо, защото производството на компоненти и сглобяването се извършва по единна технология.

Независимо от това, бих искал да знам къде LG Group има производство на перални машини и къде е доставено това оборудване при нас от Русия? Нека да видим в кои страни LG Group стартира производството на перални машини LG.

 1. Русия. През 2006 г. в региона на Москва стартира голямо предприятие LG Group, което произвежда хладилници, телевизори и повече от 100 модела перални машини. След 10 години компанията произвежда над 7500 000 перални машини LG, превръщайки се в една от най-големите фабрики на LG Group, произвеждаща такова оборудване.
  LG завод в предградията
 2. Южна Корея LG Home Appliances е подразделение на LG Electronics Inc., което от своя страна е част от конгломерата на LG Group. Производствените мощности се намират в Сеул. Те сглобяват високотехнологични перални машини от най-ново поколение и аксесоари за тях.
 3. Китай. Едно от най-големите масови производства на компанията се намира в Китай. Предприятия, сглобяващи перални машини на марката LG са разположени в предградие на Хонконг. Има и фабрики за компоненти в градовете Шенжен и Хуейджоу. В предградията на Хонконг сглобявайте перални машини с големи барабани и функции Размита логика, половин товар, водно охлаждане преди изпускане и други.
 4. Тайван. Има малка фабрика за сглобяване на перални, хладилници и микровълнови печки в Тайпе и производствени линии на компоненти в близост до Xinbei и Xin Dian Qu.
 5. Филипините. Има няколко монтажни линии за перални машини на марката LG в Манила и няколко компании за производство на компоненти в Сан Хуан и Патерос. Установена е директна доставка на двигатели за перални машини от Тайван.
 6. Индонезия. LG няма собствени монтажни линии за производство на перални машини, но произвежда компоненти за „домашни помощници“ и се изпраща в Китай. Готовите перални машини за продажба на вътрешния пазар се доставят от Китай, Филипините и Южна Корея.
  производство на перални машини

Важно! По-голямата част от пералните машини на марката LG, които се продават в Русия, са произведени в района на Москва, което е приблизително 74%. Останалите 26% попадат на скъпи модели на тази марка, които се внасят от Китай и Южна Корея.

Няколко думи за компанията

Предшественик на Goldstar LGLG Group започна своята история с малко предприятие, открито от предприемчив кореец в столицата на Южна Корея, Сеул през 1947 година. Фабриката се специализира в производството на кремове за ръце и лице, както и в производството на малка линия домашни химикали. До средата на 50-те Lac High Industries търси себе си, опитвайки се да произвежда или пластмаса, или паста за зъби. През 1956 г., с финансовата подкрепа на държавния глава, малка компания, наречена Goldstar, се откроява от Lac Hai, тя започва да произвежда домакински уреди и електроника.

Goldstar се развива бързо и до 1959 г. се освобождава и започва активно да произвежда транзисторен радиоприемник.През 1962 г. Goldstar навлиза на международния пазар с цяла линия домашна електроника: приемници, електрически вентилатори, телефони. През 1969 г. компанията пуска първата си пералня, която активно се продава основно на вътрешния пазар. През 1976 г. в Чангвон е открита една от най-големите фабрики за производство на домакински уреди, където също се произвеждат перални машини.

компанията започва да произвежда домакински уреди

До 1995 г. Goldstar вече е голяма група, състояща се от десетки компании, произвеждащи голямо разнообразие от продукти: от домакински и промишлени химикали до домакински уреди, електроника и компоненти за тях. През същата година е решено да се създаде група от корпорации, официално обединяващи Goldstar и Lucky в LG Group.

Днес LG Group е най-големият в света производител на не само електроника и химикали, но и домакински уреди. Всяка година предприятията от индустриалната група произвеждат стотици хиляди перални машини почти в целия свят.

За ваша информация! Производствените мощности на LG Group са в Индия, Германия, Италия, САЩ, Тайланд и Турция.

Предимства на тези шайби

В известен смисъл страната на производство на перални машини LG играе роля, но трябва да се помни, че цялото производство на домакински уреди на LG Group, без изключение, работи по единна технология и единна концепция, което осигурява високо качество на крайните продукти. Що се отнася до конкурентните предимства на пералните машини на LG, тук групата компании има с какво да се похвали.

 • Модулите на пералнята на LG са едни от най-умните в света. В редица модели шайби е въведена интелигентната технология за управление на Fuzzy Logic, която позволява да се перат дрехите много по-добре, без допълнителни разходи за вода и електричество.
  стандартно задвижване и директно задвижване
 • Модели на перални машини с голям товар от 8 кг или повече и функция за сушене са едни от най-евтините в света. В същото време качеството на оборудването е на върха.
 • Инверторните мотори, които компанията поставя на своите перални машини, са едни от най-надеждните в света и не се чупят от десетилетия.
 • Пералните машини на LG имат добър баланс, приемливо ниво на шум, както и прости и разбираеми програми за пране.
 • Съвременните модели на тези машини са оборудвани с голям брой полезни функции, които правят грижата за бельо удоволствие.

И така, перални машини под марката LG се произвежда в много страни по света, но в Русия можем да купуваме модели, произведени от нас, или в Южна Корея, или в Китай, Където и да се правят тези шайби, във всеки случай можете да разчитате на висококачествено оборудване. Страната на производство практически няма значение!

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Gene ген:

  Балансът им е слаб (трепере по време на цикъла на въртене). И така имаме добра машина почти 12 години (май 2007 г.).

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини