Всичко за пералните машини

Къде да сглобяваме перални машини Bosch

къде събират бош колиНякои хора все още вярват, че страната, в която се правят перални машини на марката Bosch, със сигурност е Германия, но в действителност това изобщо не е така. Днешните реалности са такива, че машините на Bosch се сглобяват в Западна Европа, Източна Европа, страните от ОНД и Югоизточна Азия. Да, какво е - цяла Евразия използва перални от тази марка, но проблемът е, че машините на Bosch, сглобени в една страна, се различават от подобни модели, сглобени в друга страна. Трябва да разберем това!

Как започна всичко?

Името на марката Bosch се появи благодарение на бащата на основателя на компанията, която произвежда електрическо оборудване, Робърт Бош, който започва предприемаческата си дейност през последната четвърт на 19 век. Пътят на развитие на неговото "дете" на компанията на електрически съоръжения и марката Bosch е повече от трънлив.

Политическите катаклизми и две световни войни почти напълно унищожиха компанията на Робърт, но тя като птица Феникс неизменно се възражда от пепелта, улавяйки електрическите пазари на много страни и изненадвайки хората с технологичните си иновации. Благодарение първо на усилията на основателя, а след това и на семейството му, компанията се развива стабилно и до днес, изследвайки все повече и повече нови пазари.

Днес под марката Bosch се произвеждат няколко хиляди артикула от различни стоки в десетки страни в стотици фабрики. В същото време компанията не променя мотото си „качество в ущърб на количеството“. Bosch започна да произвежда перални сравнително късно. Първите успешни търговски перални машини с логото им се появяват в продажба в Германия през 1958 г.

Възраждането и развитието на Bosch беше осигурено от факта, че бордът му винаги вземаше смели решения относно въвеждането на модерни технологии в производството. Компанията направи това, което другите се страхуваха да направят и много успешно.

Производство на машини на BoschПрез 1972 г. Bosch направи масивен поток към пазара на автоматични перални машини, което създаде усещане сред женската половина от потребители на техните продукти и повиши репутацията на компанията и нейните приходи. Компанията навлезе на руския пазар сравнително наскоро, още през 1997 г., но това не й попречи да се укрепи на този пазар и да го овладее спокойно и систематично до днес.

Днес под марката Bosch на руския пазар се продават стотици модели автоматични перални машини, които имат най-различни характеристики, но не всички се произвеждат в Русия. Накъде отиват пералните машини Bosch, обичани от руските потребители?

страни-производителки

Фабрика за перални машини Bosch в ГерманияРеферентното производство на автоматични перални машини на марката Bosch е, разбира се, в Германия. Германия е първата страна, в която компанията наистина успя да се обърне. Днес Германия разполага с най-голямото производство на техническия концерн BSH, специализирано в производството на автоматични перални машини Bosch и Siemens в град Ноен, който се намира близо до Бранденбург. Тази компания произвежда най-технологичните модели перални машини Bosch WLX и WAS серия.

Като цяло от средата на 90-те години BSH (собственик на марката Bosch) провежда политика за оптимизиране на производствените мощности, разположени в Германия и създаване на нови съоръжения в трети страни с по-евтина работна ръка и по-благоприятни условия за бизнес. На немска почва само 4 фабрики произвеждат шайби. Сега Германия се превръща в изследователски център на концерна.

фабричен знак в ГерманияВ Берлин и в други германски градове се отварят технологични центрове, лаборатории и пилотни инсталации, предоставящи на групата компании нови технологии, които след това прилагат, включително и в пералните си машини. Независимо от това, без значение как бихте искали да купите перални машини Bosch, произведени в Германия, това не винаги е лесно, тъй като само 7% от всички перални машини, които групата компании пуска на пазара, са произведени там.

Какви са спецификите на немските перални машини Bosch? Без значение как техните представители на концерна Bosch биха уверили потребителите си, че всеки от техните продукти е с постоянно високо качество, без значение в коя страна са произведени, майсторите знаят, че оборудването с маркировка "страна на произход Германия" превъзхожда оборудването, сглобено в други страни на Европа и САЩ. , да не говорим за перални машини, направени в Китай, Латинска Америка или Русия.

Всичко е за най-високото качество на сглобяване и компоненти. Боши, събрани в Германия, заличават средно 5-7 години по-дълго от техните чуждестранни колеги и това са средни статистически данни. Германия предоставя стотици хиляди перални машини годишно с маркировка WAS, WLX, WAY, WIS и WKD.

За ваша информация! Изненадващо е, че в Германия групата компании на BSH няма производствено съоръжение, което да може да произвежда най-новите перални и сушилни машини.

Къде другаде са монтирани перални машини на марката Bosch. Най-големият брой фабрики от групата на BSH са концентрирани в Европа. Освен 4 немски производители, 37 предприятия, произвеждащи перални машини и техните агрегати, са разположени в Европа.

 • В Полша се произвеждат автоматични перални машини с маркировка WAA, WAB, WAE, WOR.
 • Във Франция има фабрика за производство на перални машини WOT под марката Bosch.
 • Испания произвежда перални машини, маркирани с три букви WAQ.
 • Автомобилите Bosch се правят дори в частично европейска Турция, като върху тях се поставя маркировката WAA и WAB.

В кои страни правят автомобили BOSCHВ допълнение към Европа такова оборудване се произвежда в Русия. Пералните машини Bosch, произведени в Русия, са маркирани WLF, WLG, WLX. Всички руски перални машини Bosch се произвеждат в две големи фабрики. Единият е в град Енгелс, а другият - в град Толят.

Най-новите шайби и сушилни на Bosch се произвеждат в Югоизточна Азия в КНР. Машините, които "тази страна произвежда" се отличават с високо натоварване, наличие на сушене и куп нововъведения. Тяхната маркировка е WVD, WVF. Освен това в Китай правят перални WLM, WLO.

подреждане

Днес под марката Bosch се произвеждат около 500 модела модерни автоматични перални машини с напълно различни технически характеристики. От толкова разнообразна гама от продукти, всеки потребител със сигурност ще избере „домашен помощник“ по свой вкус. Кои са основните предимства на всички модели перални машини Bosch?

 1. Високо качество на компонентите в сравнение с конкурентите, които функционират дълго време и рядко се чупят.
 2. Високо качество на сглобяване, особено що се отнася до шайбите на Bosch от Европа.
 3. Голям брой иновативни разработки, които повишават качеството на измиване, спестяват време, електричество и вода.
 4. Гъвкавата ценова политика на компанията прави много перални машини Bosch възможно най-евтини. Въпреки значителните разлики в обменните курсове, европейските шайби на Bosch остават конкурентоспособни в Русия.
 5. Пералните машини Bosch се ремонтират по-лесно и е по-лесно да намерите части по тях, ако, разбира се, колата ви изобщо се нуждае от ремонт.

В момента на територията на страните от ОНД можете да закупите много интересни модели „домашни помощници“. За да илюстрираме това, решихме да направим кратък преглед, който, надяваме се, ще допълни тази публикация доколкото е възможно.

 • BOSCH WLG 20060 OE. Проста надеждна и евтина пералня с товар от 5 кг. Оборудването няма специални „звънци“, но има защита срещу изтичане, прекомерно разпенване и дисбаланс. Перална машина се произвежда в Русия и затова цената е повече от приемлива - в рамките на 310 долара.
 • BOSCH WVH28442OE. Красива сушилня за миене с огромен брой функции и шестнадесет програми за пране. Ето някои примери за функции: автоматично претегляне на нещата, зареждане на барабана наполовина, повторно изплакване, лесно гладене и други подобни. Тази машина е способна да измие 7 кг пране в един цикъл и суши 4 кг. Такова оборудване се произвежда в Китай.
  Машини Bosch

Всяка сушилня за миене на Bosch е много скъпа. Например, моделът ни, произведен в Китай, ще струва около 1500 долара.

 • BOSCH WAW32540OE. И това вече е „чистокръвен германец“, сглобен в Германия. Моделът е доста скъп, но с добри технически характеристики. Натоварването на прането е 9 кг, скоростта на въртене е 1600 оборота, има автоматично претегляне, не-въртеливо пране, просто гладене, спиране по време на миене и други функции. 14 програми за измиване ще осигурят грижи за почти всяко нещо. Моделът може да бъде закупен в Русия за 1260 долара.
 • BOSCH WAW24440OE. Малко по-евтин модел от Германия, който обаче има по-скромни характеристики. Зареждане на 9 кг, въртене със скорост 1200 оборота в минута, по-малко икономично, но струва 1010 долара. Забележимо, особено в сравнение с горния модел. Отзиви Можете да прочетете за тези и много други модели перални машини Bosch в специална публикация.
  Машини Bosch 2

И така, къде събират шайби Bosch? Не би било преувеличение да се каже, че навсякъде. Не всички индустрии разполагат с достатъчно информация, но със сигурност е известно, че концернът BSH, който притежава марката Bosch, разполага с производствени мощности в Европа, Северна Африка, Русия, Централна Азия, Китай, САЩ и дори 6 държави в Латинска Америка. Така че тези перални машини знаят и използват активно целия свят!

   

5 коментара на читателите

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Отлична статия, декодирането на първите букви е това, което търсех! Благодаря ви!

 2. Граватар Димов пушеци:

  Благодаря за статията, много полезна за избора на пералня!

 3. Граватар Анна Анна:

  Bosch WAT28460BY?

 4. Граватар Алекс Алексей:

  Искам да споделя. Bosch WAQ Испания. Зареждане на 7 кг. Собственост на устройството 4 години 6 месеца. Лагерът на барабана се разпадна. Случаят трябваше да бъде нарязан с шлайф, неразделим за разлика от други производители, тогава всичко това беше залепено с уплътнител, усукан с винтове. Дневен бизнес, резервните части са добри. Емисионната цена е 850 рубли.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини