Всичко за пералните машини

В тигана на съдомиялната има вода

вода в PMMВ случай, че намерите вода в тигана на съдомиялната машина, трябва незабавно да обезвредите "домашния помощник" и да започнете да търсите причината за повредата. Защо трябва спешно да дезактивирам съдомиялната машина? Много просто, защото не знаем откъде идва изтичането на вода. Изведнъж се образува пропаст в тръбата, която се намира до релето на някакво устройство, късо съединение е напълно безполезно за нас. Как да търсите причината за теча и как да премахнете вода от тавата със собствените си ръце. За всичко това ще говорим в тази публикация.

По каква причина се случи това?

Очевидно водата в тигана на съдомиялната машина се получи от някаква неизправност, но ето някои. Някои хора мислят, че ако водата потече в шахтата, тогава някъде има теч. Но с миялните машини нещата не са толкова прости. Водата например може да напусне камерата за миене, но ние няма да изпреварим себе си. Ние изброяваме възможните причини за проблема.

  1. Запушен филтър за отпадъци и преливник на миещата камера.
  2. Теч поради повреда на дюзата.
  3. Нарушение на целостта на циркулационния блок.
  4. Дефектна перална камера
  5. Блокиране или повреда на изпускателната помпа.

При силно запушване на помпата може да се създаде излишно налягане вътре в частта и водата ще се изтласка директно през тялото на частта.

Опитните майстори казват, че обикновено синьото име на причините за сривовете може да се окаже манекен. Докато не отворите случая, няма да знаете какво всъщност се е счупило. Това ще направим сега.

Направете го сами

Не бързайте да разглобявате съдомиялната машина. Първо проверете за възможни дефекти, които са видими отвън. Да започнем с филтъра за боклук.изпускане на вода от ПММ

  1. Отворете вратата на съдомиялната машина.
  2. Ще разточим долната кошница, която вероятно ще ни пречи, премахваме долната пръскачка.
  3. Изваждаме филтъра за боклук и скарата, която е наблизо.
  4. Изплакваме извлечените части и поставяме на място.

Ако филтърът се оказа чист, това не е така. Ще трябва частично да разглобите съдомиялната машина, но първо ще трябва да източите водата. Изключете PMM и го издърпайте до мястото, където можете спокойно да работите с него. Машината не е твърде тежка, един чифт мъжки ръце ще бъде напълно достатъчен.

За да премахнете вода, трябва да премахнете страничните стени на съдомиялната машина. Премахването на стените ще помогне по-късно, когато търсим теч, защото почти всички детайли на палета ще бъдат ясно видими през формираните отвори. След като отстранихме стените на кутията, ние поставяме парцалите на пода и наклоняваме съдомиялната машина на една страна. Трябва да го наклоните силно, почти да го поставите, тогава водата бързо ще се разлее на пода. Ако има голям плосък контейнер с подходящ размер, по-добре е да го използвате, тъй като ще има много вода и не трябва да се източва на пода, покрит с ламинат.

PMM вътреПремахвайки водата, проверяваме местата, където може да възникне теч. Ще трябва да усетите дюзите, местата на техните връзки с детайлите на палета, като цяло, всичко. Ще е необходимо да извадите изпускателната помпа, да я разглобите и да проверите за запушвания. Ако вместо блокиране откриете сериозна повреда, трябва да го направите сменете помпата в съдомиялната машина, Можете да прочетете как да направите това в едноименната статия на нашия уебсайт.

Ако течът не може да бъде открит, вземете голяма кофа с вода, развийте филтъра за отпадъци и изсипете малко вода в дупката, където е инсталиран филтърът за отпадъци, огледайте долната тава. Най-вероятно водата ще започне да капе на всяко място и това ще даде теч.

Не залепвайте повредени части. По-добре е просто да го замените с нов. В противен случай след известно време потокът ще се възобнови и ще трябва отново да се качите в недрата на съдомиялната машина.

И така, разбрахме какво да правим, ако в тигана на съдомиялната има вода. Най-мрачният етап е търсенето на течове, но ако имате търпение, всичко ще се получи дори и за обикновения човек.Но ако изведнъж сами не можете да намерите и отстраните проблема, обадете се на съветника, това ще помогне. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини