Всичко за пералните машини

Възможно ли е при пране да се добави оцет в пералнята?

Възможно ли е при пране да се добави оцет в пералнятаПредприемаческите домакини често използват някои продукти не съвсем по предназначение и в същото време доста успешно. Така че, например, има версия, че добавянето на оцет към пералнята е много изгодно, тъй като консумацията е минимална, а качеството на измиването е високо. Но наистина ли е безопасно да се измие с оцет остава да видим.

Колко вреден е оцетът за технологиите?

Ако става въпрос за опасностите от конкретен лек, тогава всичко зависи от пропорцията. Разбира се, ако изсипете литър оцетна киселина в машината, ще има малко полезно в това. Но ако знаете точно колко оцет да излеете и спазвате дозировката, не се разделяйте и не използвайте оцет в необходимите ситуации, тогава няма да има вреда за машината. Напротив, свойството на оцета да омекотява водата, при редовна употреба на разтвора, ще ви спести от проблеми с образуването на котлен камък и варовик от вътрешната страна на машината. Следователно, трябва да добавите оцет към пералнята!

Внимание! По този начин периодично оцетът не е просто безвреден за машината, но дори е полезен. Може да се използва и за измиване и почистване на съдържанието на машината, а не само за пране. За да направите това, трябва да излеете оцет в приемника за прах и да стартирате стартиращата програма без пране.

Безспорно всяка киселина е доста мощен инструмент. Но оцетът във всяка ситуация е много по-малко агресивен от сухите прахове, избелвачи и други фабрични почистващи препарати. Това се доказва от честата употреба от домакини на измиване с оцет точно деликатни материи. Но намирането на подходящото нежно лекарство за тях понякога не е толкова просто.предозирането на оцет може да навреди на нещата и пералнята

Единственият отрицателен е миризмата. Остава върху нещата след измиване и вътре в машината и се разнася из апартамента след отваряне на люка. Оцетната киселина обаче е много летлива и миризмата бързо изчезва. Ако по някаква причина нещата продължават да миришат неприятно, след първото измиване с обикновен прах, "ароматът" ще изчезне.

Използването на оцет за измиване

Както бе споменато по-горе, едно от основните предимства на разтвор от 9% оцет е неговата способност да омекотява водата. Но има и други, по-малко известни, но не по-малко важни способности:

 • Подмяна на климатика. След измиване с оцет нещата стават меки.
 • Антистатични свойства.
 • Способността за премахване на упорити миризми на пот или парфюм.
 • Свойства за избелване без повреди.
 • Антибактериални свойства.

Освен това, с течение на времето и опита, много домакини са открили напълно незаменими способности на разтвора на оцет в живота: фиксиране на ярки цветове върху дрехите и премахване на мазни петна. Така например, като измиете ново цветно нещо с оцет, ще го спестите от риска от проливане за дълго време. И когато сложите мазно петно ​​върху дрехите си, не се паникьосвайте. Просто изсипете замърсяването с оцет и след това измийте: петролното петно ​​няма!

Опции за приложение

Много е важно да знаете как да използвате оцет, в зависимост от това какви свойства искате да видите в действие. Всъщност крайният резултат зависи и от правилната работа и това е изключително важно!

 1. Климатик По-добре е по този начин да разтегнете току-що закупените неща, за да им придадете антистатични свойства и да ги спасите от фабричните импрегнации. Добавете чаша оцет в отделението за климатик и измийте прането си нормално.използвайте оцет като климатик
 2. Избелване. За да избелвате пожълтели тъкани от време на време, оцетът трябва да се добавя директно в барабана. Дори ако машината е пълна, една чаша е достатъчна за отличен резултат.
 3. Дератизация. За да извършите антибактериално лечение, изсипете две чаши от разтвора в отделението за обичайния продукт и започнете режима „Изплакнете дрехи“. Направете същото, ако искате да дезинфекцирате машинните части.
 4. Премахване на петна. Просто ги навлажнете с оцет и изчакайте няколко минути.Ако премахването е непълно, повторете процедурата.
 5. Грижа за SM. Използвайте за такива цели оцетна киселина достатъчно веднъж месечно. Вашата машина ще бъде в перфектно състояние, можете да бъдете сигурни. Налейте пет чаши оцет в основното отделение за прах и направете нормално пране без пране. Подобна мярка е добра не само за предотвратяване на замърсяването, но и за тяхното пълно премахване. Дори и най-пренебрегваният случай подлежи на „лечение“ с оцет и това е наистина невероятно.
 6. Ако няма конкретни цели, можете да използвате решението за цялостна грижа. Просто добавете оцет в малки количества към основния прах. Тогава той ще изпълнява функциите за кондициониране при изплакване на прането, както и функциите на белина и дори дезинфектора. Не е ли чудо?

Важно е стриктно да спазвате дозировката на продукта, в противен случай нещата могат да бъдат съсипани.

Както можете да видите, не напразно много от свойствата на оцета остават неразкрити, тъй като не е изгодно производителите на перилни препарати да имат такъв много по-евтин и много по-ефективен конкурент. Но си струва да се каже, че не е необходимо да изоставяте напълно обичайните перилни препарати, все още без тях никъде.премахване на мазни петна с оцет

Ефикасност и хипоалергенност

Добра новина за новите майки! За разлика от повечето прахове и перилни препарати, съдържащи определена част от химически алергени, оцетът е напълно безопасен за дете. Единственото, което може да обърка бебето, е прословутата миризма, но ако е добре да се проветри прането на чист въздух, то ще се изпари. След като измиете детските неща с оцет, можете да сте сигурни: продуктът е напълно хипоалергенен.

Внимание! Оцетът по време на измиване също е добър, тъй като не оставя белезникави петна по тъканта, за разлика от повечето сухи прахове.

Когато миете нещата с упорити петна, можете да добавите малко по-обикновена сода за хляб към оцет. Заедно тези два продукта дават отличен резултат за избелване, така че дори можете да премахнете упорити петна от кръв, мазнини, плодове и др. Смес от сода и оцет наподобява обикновен прах за пране. За да премахнете петна, сместа може да поставите в приемник за прах или да я обработите с петна непосредствено преди измиване и петна. В особено трудни случаи е допустимо комбинирането и на двете.

Универсалността на решението е невероятна. Използва се не само за измиване, но и за грижа за косата, домакински уреди, за заболявания и други, Но винаги трябва да помните, че при всички случаи предозирането не води до нищо добро. Използвайте оцет умерено и тогава той няма да престане да ви удивлява и зарадва.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини