Всичко за пералните машини

Пране на мембранно яке и други дрехи

Пране на мембранни дрехиВключва облекло, изработено от мембранни материали. Облекло, изработено от мембранни тъкани, е широко разпространено поради специалната структура на материала. Има водоотблъскващи или ветроустойчиви свойства, като същевременно позволява преминаване на водна пара. Поради своите уникални свойства, продуктите от мембранните тъкани са доста скъпи. Това е важен аспект за прилагането на качествени грижи. Тази, която допринася за значително удължаване на срока на експлоатация. Един от основните методи за грижа е да перете мембранните си дрехи.

Характеристики на измиване на мембраната

За да почистите продукти от мембранни тъкани от замърсяване, не можете да използвате обикновен прах за пране. В крайна сметка употребата му допринася за запушването на порестата мембранна повърхност. А това намалява херметичната способност на материала. Използването на хлорсъдържащи и кондициониращи средства също е строго забранено. Съставът им влияе негативно върху качеството на водоустойчивите дрехи.

Мембранно яке в пералнята

В тази връзка за измиване на продукти от мембранна тъкан е необходимо да се използват специални продукти или леки перилни препарати. Като "Weasel". Както и обикновен сапун за пране. Трябва да се помни, че дори и с отличните си качества на измиване, конвенционалните продукти могат да запушат порите на мембраната. Следователно трябва да се извърши второ измиване с помощта на специален инструмент. Той ще действа за почистване на порите на мембраната от остатъци от сапун.

Един от известните австралийски спортисти, отговаряйки на въпросите на журналистите относно грижата за спортната му униформа, каза, че мие дрехите си на ръка с четка в студена вода, с обикновен сапун. След това я изпраща в пералнята. И там, в нежен режим, го разтяга отново със задължителната употреба на специален инструмент.

Изпирането на дрехи от мембранни материали се извършва при ниска температура, равна на 30-40 градуса. Такива дрехи не трябва да се накисват, да се извиват в колата. Трябва да се има предвид, че това се отразява негативно на уникалните свойства на материала. Когато използвате пералнята, трябва да изберете режима „без въртене“ „ръчно пране“. Най-често срещаните препарати за пране на дрехи, изработени от мембранни материали, са Dmal Sport. В случай на силно замърсяване на леки части от облеклото, продуктът Collonil е много подходящ.

Характеристики на грижата за дрехи от мембраната

Мембранен преглед на облеклото

Дрехите от мембранни материали трябва да се сушат в хоризонтално положение, без да се използват отоплителни устройства. В помещението, където се извършва сушене, трябва да се осигури постоянен достъп на въздух и, дори, течение. Не трябва да се допуска директна слънчева светлина върху дрехите. Има голяма вероятност от изгаряне.

Мембранните дрехи не се допуска да се гладят поради отрицателните ефекти на високата температура. Уврежда порестата структура на тъканта.
След измиване е необходимо да се възстановят водоотблъскващите свойства на дрехите. За целта се използват специално разработени спрейове, съдържащи флуор. Флуорът, който е един от основните компоненти на такива инструменти, допринася за създаването на специален невидим филм. Този филм не пречи на дишането и увеличава устойчивостта на тъканта към отрицателните ефекти на ултравиолетовите лъчи.

Когато се грижите за продукти, изработени от мембранни материали, трябва да помните, че е необходимо да се извърши задължителната процедура за накисване на материала. За целта се използват аерозоли и спрейове. Както и средства, които могат да се използват по време на измиване. Трябва да знаете, че само чисти неща се обработват чрез импрегниране.

Типът на продукта се определя в зависимост от вида на материала. В някои случаи използването на аерозолна импрегнация може да доведе до леко промяна в цвета.Систематичната употреба на импрегнации спомага за увеличаване на живота на вашите предмети и запазване на външния им вид. Не трябва да се използва силиконова импрегнация. Тези, които обикновено се използват за обработка на къмпинг и туристическо оборудване. Те имат отрицателен ефект върху дишащите свойства на материала.

Съхраняването на мембранното облекло се извършва само в чистата му форма и сплескано. За да се предпазят дрехите от прах, те се окачват в специална защитна кърпа или пластмасова опаковка.

заключение

От всичко по-горе можем да направим недвусмислен извод.

За да се грижите за дрехи, изработени от мембранни тъкани, трябва да се използват специални перилни препарати. И само в изключителни случаи, като липсата на специален инструмент или силно замърсяване, можете да използвате домакински сапун. Но възможно най-скоро лечението трябва да се извърши със специален инструмент за възстановяване и поддържане на първоначалните свойства. Това ще запази уникалните качества на вашето облекло и ще увеличи живота му.

   

3 коментара на читателя

  1. Граватар Анна Анна:

    Отначало много се страхуваше сама да пере спортно облекло от мембраната у дома, след това купи специален продукт, взе предвид всички тънкости, плюс добавям калгон от твърда вода. Всичко е наред, беше измито без проблеми.

  2. Граватар Вадим Вадим:

    Гел Mayeri Sport изми ски. Хареса ми.

  3. Граватар Ника Nick:

    Не забравяйте да добавите специално оборудване при миене. Измивам нещата си с UniPuh за мембранни тъкани. Петната се отмиват и миризмата е приятна 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини