Всичко за пералните машини

Правилно измиване на хавлиени кърпи - опитни съвети!

Как да миете хавлиени кърпиКак да измиете хавлиени кърпи, така че да останат меки?
Много домакини можеха да забележат, че след няколко измивания хавлиените кърпи стават твърди и неприятни на допир. За да избегнете тази ситуация, трябва да разберете как да миете кърпите правилно. Това е, което ще бъде разгледано в тази статия.

Причини защо кърпата може да стане твърда

Смята се, че ако кърпата е станала твърда, тогава всичко това се дължи на вина на нейните качествени характеристики. Всъщност това далеч не е така. Като правило тук качеството не играе роля. Дори скъпа елитна кърпа може да стане твърда с времето. Ако домакинята купи свободна хавлиена кърпа на евтина цена, тогава ще му бъде трудно да прехвърли няколко измивания, особено ако миете такава кърпа при висока температура.

Също така сред най-честите причини за твърдостта на хавлиените кърпи е качеството на водата, което по правило е трудно в повечето региони на страната, но също така, разбира се, и качеството на праха за пране, което оставя много да се желае.

Средства, с които можете да придадете мека хавлиена кърпа

Всяка домакиня би се интересувала да знае за начините и средствата за придаване на мека хавлиена кърпа. Трябва да й помогне в това и да каже как да мие кърпите правилно.

Заслужава да се отбележи, че махровите продукти не обичат да се мият с прахове. Днес в продажба се предлагат течни почистващи препарати, които нежно влияят върху тъканта и затова е по-добре да поверите измиването на кърпи на тях. Те се справят добре с различни примеси и след измиване няма усещане за скованост.

Хавлиени кърпиАко водата в региона е достатъчно твърда, тогава почистващият препарат няма да помогне, кърпите все още ще бъдат неприятни на допир. Можете да разрешите този проблем с оцет. Този продукт перфектно омекотява водата, което означава, че проблемът с твърдостта на продукта ще бъде решен. По време на последното изплакване добавете чаша оцет към кофа с вода.

Ако домакинята измие кърпата в машината с помощта на обикновена пудра, тогава тя задължително трябва да установи допълнително изплакване. Това действие ще позволи максимално премахване на прах от тъканите от влакна, а продуктът ще бъде много по-мек.

В никакъв случай не е необходимо да инсталирате програма за пране в машина с голям брой обороти. Факт е, че в този случай има възможност да се навреди на материала.

Съвети за измиване и сушене

Не бива да прибягвате до такъв метод на измиване като кипене. Продуктът ще стане много труден. Не мийте в режим, наречен икономия на вода.

Можете да добавите мекота и пухкавост към продукта, като използвате сол. Водата, в която трябва да поставите хавлиена кърпа на пода за час, трябва да бъде осолена. Ако кърпата вече е стара или много твърда, тогава я измийте и в солена вода.

Можете да предложите още един добър вариант, който да придаде мека кърпа. Студена вода се излива във вана или друг съд. В него трябва да се поставят кърпи. И ги накиснете до сутринта. След това сутрин те трябва да се изплакат в прясна вода и да се изсушат. Това ще премахне почистващия препарат от кърпите. Факт е, че и те могат да лишат кърпите от мекота.

Хавлиените кърпи трябва да се сушат на чист въздух, който толкова обичат.

Препоръчва се да отидете на пазаруване и да намерите специална топка, която е предназначена да разчупи терита по време на пране в пералнята. Това е добър, и най-важното, естествен начин за разпространение на тери.

Използвайте редовно средство за изплакване възможно най-малко. Вместо това се препоръчва закупуване на изплакване, чиито съставки включват силикон.

Цветните кърпи най-добре се измиват всички заедно.Това действие води до факта, че продуктите ще загубят предишната си яркост приблизително еднакво и следователно ще изглеждат еднакво.

И още няколко съвета

кърпиМного е важно да знаете домакинята не само как да мие кърпите правилно, така че да останат меки, но и за последващите грижи за тях.

Така че, строго е забранено да се желязо продукти, направени от този материал. Това е нищо. На някои кърпи често се посочва, че подобно действие не е приемливо. Ако наистина искате да гладите нещо, можете да използвате пара.

Не е необходимо да хвърляте мръсна хавлиена кърпа там, където са предметите за пране. Това се обяснява с факта, че такива продукти бързо абсорбират неприятни миризми и влага. И това може да доведе до образуването на мухъл. Веднага след като се наложи да измиете кърпите, е по-добре да не се бавите. И планирайте прането за съвсем близко бъдеще.

Не е необходимо да довеждате кърпата до състояние, при което ще трябва старателно да измиете мръсни петна, прибягвайки до силни средства. Ако видите, че кърпата вече е загубила свежия си вид, по-добре е да я вземете и разтегнете. Освен това, според правилата за хигиена, това нещо трябва винаги да е чисто.

Прибягвайки до помощта на горните съвети и препоръки, всяка домакиня ще може за дълго време да запази красивия вид на своите кърпи, както и да ги направи винаги меки и пухкави, защото е толкова хубаво. Успех в този проблемен бизнес !!!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини