Всичко за пералните машини

Как да перете памучно одеяло в пералня

Как да перете памучно одеяло в пералняВатите одеяла все още са популярен артикул за домакинството и всичко това, защото пълнителят му е напълно естествен, но задържа топлината много добре. Все пак всяко одеяло все още е торба с прах, така че трябва да го миете редовно, но да го направите ръчно е невероятно трудно. И тук възниква въпросът: възможно ли е да измиете памучно одеяло с помощта на автоматично измиване?

Струва ли си да вкарате одеяло в пишеща машина?

Отговорът на този въпрос не е напълно ясен. Факт е, че самият материал на памучното одеяло позволява да се пере в пералня, но има няколко ограничения. За разлика от детското одеяло, например, памучното изделие е много голямо и тежко и може да не се побере в барабана на пералня. Ето защо е по-добре да перате бебешки одеяла с малък размер.

Някои твърдят, че одеялото не е толкова голямо, за да не се побере в шайбата. Имайте предвид обаче, че измиването по принцип няма да бъде с високо качество, поради факта, че одеялото в барабана няма да се разгъне. Освен това памучната вата абсорбира водата, така че одеялото ще стане многократно по-тежко, отколкото преди зареждането. Спомняте ли си, че претоварването с барабан е изпълнено с последствия?

Ако става въпрос за измиване на малко одеяло, следвайте редица правила.

  1. Измийте продукта в деликатен режим. Той може да бъде наречен „Измиване с ръце“. Някои модели имат програма, наречена Gentle Mode, но по същество всички те означават едно и също нещо.
  2. Температурата не трябва да надвишава 40 градуса.
  3. По-добре е да откажете автоматично въртене и след това ръчно да го въртите.
  4. Препоръчва се да поставите специални топки за измиване в барабана, така че пълнежът на одеялото да не се разпада на бучки.включете измиването на ръцете

Важно! Ако все още настоявате за автоматично въртене, броят на оборотите трябва да бъде минимален!

Как ръчно да изтръгнете памучно одеяло? Докато тя все още лежи в пишещата машина - внимателно я разклатете с ръце, така че излишната вода да остане в барабана. След като продуктът бъде изваден от устройството, можете да повторите същата процедура или да обвиете одеялото с хавлиени кърпи и да го навиете на руло. Тогава кърпите ще поемат цялата излишна влага. Между другото, този метод значително спестява сили, тъй като махерските асистенти ще свършат основната работа. Не е нужно да напрягате ръцете си, за да изцедите правилно цялата излишна влага от продукта. За една жена, особено за млада, този метод на сушене ще подхожда много повече.

Какво ще мием?

Най-оптималният избор в този случай са течните перилни препарати в капсули или специални контейнери. Гелът е силно разтворим във вода, за разлика от същия сух прах, който вече е слабо изплакнат и още повече от памучно одеяло. А това може да доведе до алергии.

Що се отнася до климатиците, използването им не е забранено, но е по-добре да ги замените с няколко капки етерично масло, Защо? Тъй като климатиците се предлагат с различна консистенция и различна степен на агресивност. И може да бъде трудно да се намери слабо концентриран невидим климатик веднага, особено ако по принцип не е в къщата и одеялото вече е заредено в барабана. Следователно, етеричното масло е отлично решение, още повече, че е в почти всеки дом. Мнозина се притесняват дали ще остави мазни петна върху продукта, но това е напразна аларма. Този метод на кондициониране е тестван от хиляди домакини през многогодишната употреба на перални машини.

Трябва да прибягват до пране на ръка

Но какво да правя с голямо памучно одеяло? Мога ли да измия това одеяло в пералнята? Както вече разбрахте, измиването му в машината няма да работи, така че можете да направите това само със собствените си ръце.Разбира се, физически това е трудна задача и ще отнеме много време, но не е нужно да се притеснявате за нещо или влошаване, или и двете наведнъж.

Така че, ако сте готови да започнете да миете, подгответе следните елементи: обемна вана за миене, гел или сапунени стружки, четка или гъба със средна твърдост, ако е необходимо, можете да вземете и средство за отстраняване на петна.накиснете одеялото във ваната преди миене на ръце

  1. На първо място, трябва да изтръскате одеялото, за да се отървете от праха и отломките, доколкото е възможно.
  2. След това го поставете върху хоризонтална повърхност върху кюфтето.
  3. Направете разтвор за измиване, като разреждате в леген с топла вода (не повече от 35-40 градуса) почистващ препарат или сапун.
  4. След това вземете гъба или четка и третирайте трудни места с средство за отстраняване на петна. Трябва да направите това точно. След това цялата повърхност на одеялото трябва да бъде обработена със сапунена вода.
  5. Наберете чиста вода в леген, потопете гъба в нея и преминете по цялата повърхност на продукта, за да премахнете остатъците от сапунения разтвор.

Важно! Няма да можете да направите това напълно първия път, така че повторете процедурата толкова пъти, колкото е необходимо.

Сега можете да започнете процеса на сушене и не забравяйте, че усукване на продукта строго не е позволено. Или набръчкайте с ръцете си, или използвайте хавлиена.

Възстановете продукта след измиване

Между другото, по време на сушенето можете да предотвратите евентуална деформация на продукта. Например, ако вътрешността на одеялото все още се навива на бучки, можете да коригирате ситуацията, докато нещата все още са мокри и не са изсъхнали както трябва. На първо място, трябва да знаете, че не можете да изсушите памучно одеяло в изправено положение, тъй като това ще доведе до деформация на продукта отвътре..

Най-добре е, разбира се, да извършите процедурата на открито на сенчесто място и на бриз, но това не винаги е възможно. В крайни случаи можете да изсушите одеялото близо до батерията или нагревателя, но само в хоризонтално положение.разстелете одеялото върху хоризонтална повърхност на проветриво място, не на пряка слънчева светлина

Сега за бучките. За да предотвратите изсъхването на пълнителя в неподходяща форма, трябва внимателно да го счупите с пръчка, докато продуктът все още е мокър. Но да го направите по-добре възможно най-бързо. Работата е там, че оставянето на одеялото мокро за дълго време е строго забранено, тъй като вътре може да се образува мухъл или друга гъбичка, а това е неприятно, съгласете се.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини