Всичко за пералните машини

Как да перете филцови ботуши в пералня

Как да перете филцови ботуши в пералняВ модерно време модата за ботуши се разрази с нова сила. Не е изненадващо, защото напълно естественият материал осигурява комфорт на краката, а простият дизайн ви позволява да експериментирате с шарката и декорациите. Разбира се, филцът се изцапва, когато се носи активно и става необходимо да разберете дали е възможно да перате филцови ботуши в пералнята.

Допустимо ли е автоматично измиване?

По принцип експертите се съмняват дали автоматичното измиване на филцови ботуши е по-удобно от ръчното. Огромен брой нюанси прави процеса отнемащ време и старание. Помислете сами: трябва да откажете прах и обикновени перилни препарати, много вероятно е водата да деформира продукта, не можете да го изстискате автоматично или ръчно и трябва да го изсушите правилно. Ако желанието да измиете филцови ботуши в SM не изчезна, спазвайте следните правила:поставете дървените подложки вътре в ботуша от филц

  • със суха четка внимателно почистете филца от сериозни замърсители като парчета мръсотия и др.
  • вземете дървените или пластмасови подложки с подходящ размер. Поставете ги вътре в обувката, за да избегнете нейната деформация по време на измиване;
  • почиствайте в най-деликатния режим без въртене и изплакване;
  • като средство използвайте много малко черен гел за измиване.

Когато процесът приключи, трябва правилно да изсушите ботушите. Първо ги извадете от барабана, но в никакъв случай не премахвайте подложките (докато продуктът не изсъхне напълно). Поставете обувките в леген, така че излишната стъклена вода да е в купата.

Нежно измиване с ръце

Няма съмнение, че ръчното почистване ще спаси ботушите от възможни повреди, те ще продължат по-дълго, без да губят първоначалното си качество. За тези, които ценят много обувките си, този метод е много по-подходящ. Първо вземете гума или всяка друга суха четка и отстранете най-очевидните примеси от ботушите от филц, например парчета глина, пясък, буци мръсотия.

Важно! Избягвайте да излагате филца си на шкурка или други агресивни инструменти. Ако материалът е повреден, ботушите от филц ще загубят топлоизолационните си свойства и външният вид ще пострада.

След четкане можете да се разходите през ботушите с прахосмукачка. От прах и други сухи примеси няма да има следа. След това трябва да накиснете филцовите ботуши в сапунен разтвор за няколко часа. За да избегнете деформация, по-добре е да направите това по следния начин: вземете мека гъба или парцал, навлажнете в разтвор и вървете по повърхността на обувката. Правете това, докато не ви се струва достатъчно.

Сега остава само да изсъхне: напълнете филцовите ботуши вътре с найлонирани пластмасови торбички и оставете да изсъхнат в естествени условия. Избягвайте нагревателите или радиаторите наблизо: филцът не понася високи температури.

Възстановяваме леките обувки

Въпреки своята мраморизация, белите ботуши сред модниците са в особена полза. В края на краищата те изглеждат много по-нежни и въздушни от колегите си от обикновения черен и сив филц. Трябва да призная, че колкото и внимателно да носите бели обувки, рано или късно тя ще започне да придобива непретенциозен външен вид. Но можете да възстановите бившата й красота. Използвайте закупени средства:почистване на ботуши от филц

  • Прах Vanish за килими;
  • Ваниш гел;
  • Привързаност.

Сухият килим Vanish се разрежда с вода и се разклаща до състояние на пяна. След това пяната се нанася върху ботушите, избърсвайки проблемните зони и след това отстранете остатъците с прахосмукачка.

Внимание! Можете дори да оставите сместа да изсъхне за известно време директно върху филца, така че да абсорбира възможно най-много мръсотия. Да, и изсушеният прах се отстранява много по-лесно с прахосмукачка.

Продължете по същия начин с Vanish гел, отстранете остатъците само с гъба. За разлика от Ваниша, Ласка няма избелващи свойства, така че трябва да добавите малко белина към нея.Вземете гъба с разтвора на любимата си обувка, внимателно изплакнете и изсушете при естествени условия, далеч от батериите.

С помощта на Weasel можете също да миете ботуши от филц в CM, ако това не е забранено от производителя. Използвайте само най-деликатните опции за измиване. Нормалната течаща вода също може да помогне при замърсяване. Въпреки това, не злоупотребявайте и не накисвайте обувки под душа. По-добре разтрийте филца първо с влажен сапун, а след това просто го изплакнете с чешмяна вода.

Господарките съветват отличен домашен начин за сушене на чисти ботуши. Вземете всяка бяла зърнена култура (грис, прах за зъби, нишесте) и внимателно втрийте във филцови ботуши. Колкото по-разхлабена смес успявате да вкарате във филца, толкова по-добре, След това просто трябва да нокаутирате останките му, цялата мръсотия ще изчезне с праха.

За да бъда честен, експертите все още препоръчват да изберете ръчно почистване, сухо или мокро, тъй като е по-лесно да го извършите, без да изкривите или повредите любимите си обувки. Горните методи не изискват специално време и финансови разходи, но ботушите ще останат в отлично състояние. Но машинното измиване на такива продукти винаги е риск и спазването на различни препоръки ще отнеме повече време, отколкото ще спести.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини