Всичко за пералните машини

Как да миете ugg ботуши в пералня

как да миете ugg ботушиПочти всеки знае как да перете ежедневни дрехи, спално бельо и много други продукти. Съвременните технологии вземат своето влияние и хората все по-често се чудят как да перат обувки, особено обувки като ugg ботуши. Нека да се справим с този въпрос и да разберем дали изобщо може да се пере и как да се грижим за него.

Измиване или почистване?

Ugg ботуши са зимни обувки, които дойдоха при нас от Австралия и Нова Зеландия. Именно в тези страни тази незаменима обувка се появи сред фермерите. Ugg ботуши са непретенциозни ботуши, но удобни и много топли, те нямат ключалки, а височината варира от глезена до коляното. Първите угги бяха ушити от естествена овча кожа отвътре и велур или гладка кожа отвън, подметката е от гума. Освен това подметката е плоска и без пета.

Днес има много разновидности на тази обувка за мъже и жени. Шие се не само от естествени материали, но и от синтетика. Много хора харесват тези ботуши, тъй като цената им е с порядък по-нисък от маркови ботуши, изработени от естествени материали. Но това не ни интересува, важно ли е да знаем дали е възможно измиването на уггите в пералня?

За ваша информация! Ботушите с плетен връх и козина отвътре също се наричат ​​угги.

ugg ботушиАко тези обувки са ушити от различни материали, тогава те трябва да се перат по различни начини. Следователно отговорът на въпроса дали е възможно да се мият угги в пералня, звучи така:

 • обувките, изработени от естествени материали, овча кожа и велур, не трябва да бъдат тествани машинно. Производителят предупреждава за същото. Предпочитание трябва да се даде на ръчното почистване;
 • ugg, направени от синтетични материали или плетени, е напълно възможно да се повери пишеща машина, основното е да се спазват основните правила за измиване;
 • ugg ботуши, направени от заместител на велур, също могат да бъдат напълно измити, но само на ръка, а не в пералнята.

Машинно пране

И така, разбрахме, че машинното пране е показано само със синтетични или плетени угги. Остава да научим как да го провеждаме правилно. Всичко започва с факта, че мръсотията се отмива от подметката на обувката и тогава те действат така:

 • поставете угги в специална торба за миене на обувки;
 • малко количество препарат за деликатни вещи се изсипва в прахообразна кювета или директно в барабан;

  Можете също да използвате шампоан или препарат за вълна, за да измиете уггите си. Но е по-добре да откажете праховете, те се изплакват по-зле.

 • изберете режим без загряване на вода или с отопление не повече от 20-30 градуса, като правило, това е режимът "деликатен» uggs след цялостно измиванеили „Обувки“;
 • изключете функцията за въртене и сушене, стартирайте пералнята.

Важно е не само да измиете ugg ботушите в машината, но и да ги изсушите правилно. Първо поставете обувките в банята или в леген, и оставете водата да се оттича. След това напълнете носа на багажника с хартия или поставете малка кърпа в него, поставете пластмасова бутилка в ботуша, за да я оформи. Под тази форма, ugg ботушите могат да се сушат близо до батерията или нагревателя, но не и върху батерията или друга гореща повърхност. След известно време трябва да смените мокра хартия или кърпи, така че обувките ще изсъхнат по-бързо.

Ръчно почистване

В руски условия и мокри зими ботушите ugg са много по-мръсни и затова е по-добре да се грижите за тях. За да изглеждат обувките ви винаги подредени, трябва да ги почиствате след всеки пръст и тогава изобщо не може да се наложи да се мие на ръка или в колата. В допълнение, старата мръсотия е много по-трудна за премахване от прясната. За да почистите ботушите, трябва:

 • да ги изсуши след разходка на улицата, пълнена с вестник;чисти ботуши ugg
 • вземете специална четка за почистване на велур и внимателно почистете замърсените места;
 • ако химическото чистене не помогна, ще трябва да направите мокро почистване с помощта на разтвор на течност за миене на съдове или шампоан. Можете също да вземете сапун, но той може да остави петна след изсушаване;
 • сапунена вода с велурена кърпа навлажнете замърсената зона и оставете за 10 минути;
 • след това измийте с чиста вода с парцал и поставете обувките да изсъхнат;
 • естествените велурени ugg ботуши не трябва да се накисват мокри, те се избърсват с влажна велурена кърпа, изсушават се и след това преминават по повърхността на сухия велур, повдигайки купчината.

Продукти за грижа

За да почистите ugg ботуши у дома, без да прибягвате до машинно пране, различни модерни продукти за грижа за обувки ще ви помогнат. Има толкова много от тях и те са толкова ефективни, че с тяхна помощ можете да поддържате почти всяка обувка чиста. Специалните продукти помагат за бързо почистване на обувките, а измиването и последващото сушене отнема много време. В допълнение, ботушите ugg в машината може да страдат леко, а химическото почистване с помощта на специални инструменти е абсолютно безопасно. Ползата, разбира се, е очевидна, но за какви средства говорим и как да ги използваме?

 1. Tarrago Шампоан. Специален шампоан за почистване на различни обувки. Ugg ботуши от велур и неговите заместители също могат да се почистват с този шампоан. Използва се по следния начин: пяна се нанася върху замърсената зона и след това с парцал е необходимо да се разтрие тази сила със сила. Продуктът бързо се разгражда и премахва замърсяванията, докато самият той не оставя следи по обувките.
  Tarrago Shampoo ugg ботуши
 2. Sole Fresh. Естествен и безопасен лак за обувки. Suede ugg ботуши почиства перфектно. Продуктът се продава като комплект заедно със специална четка с мека четина. Четката перфектно премахва мръсотията заедно с остатъците от шампоана Sole Fresh и вашите угги отново ще станат идеално чисти.
 3. Бар. Добър и евтин шампоан за обувки, който не само почиства дори дълбоко вкоренената мръсотия, но и омекотява материала. Този, от който е изработена обувката ви, което го прави по-удобно за носене.

Обърнете внимание! Преди да почистите уггите с шампоан, опитайте продукта върху незабележима зона на обувката, за да я тествате за устойчивост на цвета. Някои шампоани за обувки съдържат доста мощни компоненти, които могат да премахнат боята заедно с мръсотията.

В допълнение към шампоаните за обувки, които са предназначени за почистване на замърсяванията, има цяла гама от продукти. Всеки от тях, по един или друг начин, се грижи за обувките ви. Ето няколко примера.

 • Колонил Класик. Специален спрей за всеки ден, който предпазва ugg ботуши от мръсотия и прах. Спреят създава ефект, отблъскващ мръсотията, а също така освежава обувките, потискайки неприятните миризми. Преди да излезете от къщата, спреят се нанася върху повърхността на обувката, щедро го излива от кутията за спрей.
  Колонил класика
 • Препарат за отстраняване на боя за спрей Vilo. Този спрей има и свойства, отблъскващи мръсотията, макар и не толкова изразени като този на Collonil Classic. Основната задача на Vilo спрей боя е възстановяване на цвета. Естествено, тази спрей боя не боядисва обувки. Активните вещества в състава му „освежават“ избледнелите велурени угги, връщайки ги в предишния си наситен цвят. Инструментът също трябва да се използва постоянно.
  Препарат за отстраняване на боя за спрей Vilo
 • Kokubo. Специален неутрализатор на миризма за обувки. Ако искате да се отървете от углите от потта и всякакви други миризми, поставете торбичките Kokubo вътре в обувката и го оставете за една нощ. Ефектът ще ви изненада. За дълготраен ефект е по-добре да използвате сашета Kokubo всеки ден.

В заключение отбелязваме, че се опитахме да отговорим на въпроса как да измиете уггите в пералнята. Както се оказа, машинно пране, в този случай, е напълно приемливо, но е по-добре да се направи със химическо чистене. Цялата линия продукти за грижа за обувките говори в полза на химическото чистене, което ще ви помогне без никакво измиване да внесете угги в благороден вид за кратко време. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини