Всичко за пералните машини

Пране на термично бельо в пералня

Пране на термично бельо в пералняВ статията ще говорим за това как да перете термо бельо в пералнята. В крайна сметка това не е просто нещо - термо бельото има специални затоплящи свойства и се нуждае от компетентни грижи, за да се избегне загубата на топлоизолационни качества и деформация. Всяко нещо обаче трябва да се мие периодично, така че нека разберем дали е модерно да се мие без сериозно време и нерви и, ако е възможно, как.

Правила за автоматично измиване

Някои обикновено се страхуват да мият термо бельо в машината, тъй като смятат, че този тип дрехи подлежат само на пране на ръце. Но това не е така. Термичното бельо се отнася до вида продукти, които могат да се перат в пералня, но трябва да се спазват определени правила и много внимателно да се подходи към въпроса, Въпреки това, с подходяща сръчност, скоро ще можете да извършите тази процедура много лесно. Ето основните му параметри:

 • използвайте нежен или с други думи деликатен режим / програма;измийте само в студена вода 30 градуса
 • изключете въртенето и не кипете тъканта, тъй като и двете ще повлияят негативно на топлоизолационния материал;
 • температурата на водата не трябва да надвишава 30 градуса за всички видове тъкани, с изключение на полиестер (40 допустими);
 • купете специален препарат, тъй като праховете, които не са проектирани да работят с термо бельо, могат да го съсипят;
 • в никакъв случай да не се глади нещо, това ще разруши структурата му;
 • дори в случай на тежко замърсяване, никога не използвайте разтворители, препарати за отстраняване на петна или други агресивни продукти.

Внимание! Към термичното бельо по време на производството се пришива и специален етикет, на който можете да намерите основните правила за напускане, ако изведнъж сте забравили нещо. По правило препоръки относно водните процедури също има.

Честотата на процедурите трябва да е средна. Ако миете вещта твърде рядко, мръсотията ще се натрупа в порите и ще влоши качеството на комплекта. Ако твърде често - термо бельото бързо ще загуби формата и свойствата си от износване. Най-добрият вариант: 2-3 пъти седмично с ежедневна употреба или с появата на видими примеси.

Изберете програма

изберете деликатно измиванеНека сега да видим кой режим на измиване е по-добре да изберете за термо бельо, в зависимост от модела на вашата пералня:

 1. Има две подходящи програми: Деликатна pr-mma (обозначена с перо) и Ръчно измиване (изображение - ръка с леген).
 2. Посочен е деликатен режим, който се показва на панела от цвете.
 3. Pr-mma ръчно пране. Той е обозначен със съответния надпис.
 4. Деликатна програма, посочена от пеперуда.
 5. Тук деликатният режим символизира писалката.
 6. Тук има три деликатни pr-mms: работа с деликатни тъкани (цвете), копринени тъкани (пеперуда) и вълнени изделия (топка от конец).
 7. Деликатната pr-mma е посочена под формата на малък връх.
 8. Деликатна pr-mma е обозначена със съответния надпис.
 9. Термо бельото може да се пере с програмата Wool, която е подписана на панела.
 10. Или pr-mmu „Деликатен режим“ (цвете), или „Ръчно“ (ръка с леген). Първият е подходящ за полиестер.

По правило всяка машина е оборудвана с функция, която позволява да се мият дрехи по най-нежния начин, така че намирането на подходяща програма за термо бельо не е толкова голям проблем.

Как да изсушим нещо?

Дори при правилното измиване неправилното изсушаване може да доведе до негативни последици. За да избегнете това, трябва да знаете и основните правила за сушене на термични продукти. Те се свеждат до следното:

 1. Изплакнете продукта старателно след процедурата, за да избегнете ивици. По-добре е да направите всичко същото ръчно, но машинното изплакване е доста подходящо.
 2. В никакъв случай не стискайте прането, колкото и да искате. Поради завъртането продуктът е много деформиран и тогава ще бъде много, много трудно да се поправи.
 3. Термобельото трябва да се суши в добре проветриво помещение, но не в близост до изкуствени нагреватели или на открито слънце. Можете да окачите на балкона, при условие че слънчевата светлина не падне там, а самият балкон е добре вентилиран.
 4. Бельото, изработено от мериносова вълна, не трябва да се окачва на батерията, тъй като ще седи на няколко размера. Други продукти не трябва да се изсушават на батерията поради вредното въздействие на високите температури.
 5. Можете също да използвате класическа сушилня или да я изсушите хоризонтално, ако сте сигурни, че навлиза достатъчно въздух.
 6. Откажете се от ютията и използвайте други уреди с високи температури (сешоари, парни и др.).

Ако вашият артикул е направен от синтетичен материал, ще бъде по-лесно да изсъхне, излишната влага просто ще се оттича и тогава прането ще изсъхне доста бързо.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини