Всичко за пералните машини

Как да измиете пуловер в пералня

Как да измиете пуловер в пералняВълнените неща имат редица изключителни предимства поради естествеността на влакната, но има и недостатъци: вълната е много причудлива и нестабилна към температурни крайности и влага. Много домакини откровено се страхуват да мият пуловер в пишеща машина, ако той е направен от вълна. Напразно или тези опасения са оправдани?

Изтриваме автоматично правилно

За да бъда честен, сега не са направени от чиста вълна, поне във фабриката. За да увеличите "износоустойчивостта" на продуктите, прибягвайте до добавяне на синтетични влакна. Благодарение на тази техника измиването в пералня автоматичната машина на такъв пуловер е съвсем реално, но много внимателно, следвайки правилата.

  1. Ако програмата “Wool” е налична в машината, изберете само нея и не използвайте други допълнителни настройки.най-добре е да изберете програма за вълна от 30 градуса
  2. При липса на специален режим, изберете този, който ще се справи с измиването възможно най-бързо (15-30 минути).
  3. Изключете изплакването, накисването и други функции, които ще удължат контакта на продукта с вода.
  4. Температурата на измиване не трябва да надвишава 30 градуса. Някои модели имат минимална температура 40, но това е максимално допустимата граница.
  5. Що се отнася до праха, заспивайте половината от обичайната скорост, тъй като е изключително трудно да се отмиете от „упоритите“ вълнени влакна. Освен това трябва да откажете да изплакнете.

Важно! Мога ли да използвам климатик? Вълнен пуловер няма да има нищо против. Изберете обаче специални балсами за вълна, за да сте сигурни, че нищо не е застрашено.

В никакъв случай не трябва да стискате нещо, точно както можете да усуквате, разклащате и т.н. Колкото и да е мокро, го извадете и го окачете, за да се отцеди в естественото си положение, например в мивка или вана. Щом пуловерът се източи, го окачете далеч от всякакви източници на топлина, светлина и слънчева светлина.

Грижа за вашия акрилен пуловер

Ако вашият артикул е снабден с декоративни акрилни вложки, параметрите му за пране стават още по-строги, По принцип измиването на такъв пуловер не се препоръчва автоматично, по-добре е да го направите ръчно, като използвате почистващ препарат за вълна, Ако все пак искате да го перете в машината, използвайте най-деликатния режим.

Изискванията за сушене са едни и същи: нито желязо, нито извиване, нито място до отоплителни уреди и източници на светлина. Единственото, което може да се направи, за да се ускори процеса, е да се постави нещото върху хавлиена кърпа, така че да абсорбира излишната влага.

Експертни съвети

сушене на вълнен пуловер след измиванеКакто вече споменахме по-горе, вълнените неща са чисто вълнени и те са полувълнени. Продуктите с добавка на синтетика могат да се перат машинно и разбрахме как. Но ако имате късмет да имате нещо чисто вълнено, можете да го измиете само със собствените си ръце. Какви проблеми могат да нарушат правилата за миене?

  1. Свиване на неща (например от контакт с гореща вода).
  2. Стречинг.
  3. Навиване.

За да направите процеса на измиване на вълненото нещо още по-гладко, обърнете продукта отвътре, преди да измиете. По-добре е да използвате обикновен бебешки шампоан, който ще се справи с замърсяването много по-деликатно. Относно въртенето, споменато по-горе. Разбира се, вълнено нещо може да го носи и дори въртенето в пишеща машина може да не е толкова опасно, но никога не можете да се досетите. Следователно поставянето на пуловер за източване на дъното на банята е най-сигурният вариант.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини