Всичко за пералните машини

Как да измиете подложка за пране в пералня

Как да измиете подложка за пране в пералняВъзглавница в домакинските стоки е незаменим нещо, защото хората я използват всеки ден или дори няколко пъти. Съвременните производители се опитват да гарантират, че спалното бельо трябва да се мие възможно най-малко, но лицето ни непрекъснато докосва възглавницата и да предотврати натрупването на прах, мръсотия и бактерии в нея е неприемливо. Би било хубаво да измиете подложката на подложката в машина с пишеща машина, но възможно ли е?

Първо, подгответе продукта

Целият проблем е, че възглавничките от синтетичния зимувател са напълно различни и някои от тях приемат пране в машината, а други в никакъв случай. Как да разберете дали е възможно да измиете възглавницата си в SM? Трябва да направите сравнително лек тест: поставете възглавницата на хоризонтална повърхност и поставете тежък предмет в центъра му, Всичко може да играе ролята на него, което според вас може да остави значителна вдлъбнатина на възглавницата. След като държите предмета на синтетичния зимник, го извадете и наблюдавайте колко бързо кухината изчезва. Ако бързо, значи всичко е наред, можете да започнете да миете.

Защо резултатите от теста са различни за различни подложки за подплънки? Всичко зависи от плътността на пълнежа. Ако възглавницата е лошо оборудвана с подложка от полиестер, както е показано от продължителното присъствие на вдлъбнатина, след измиване в машината тя просто се навива на гънки и продуктът ще бъде развален.

Нюансите на пране в машината

На първо място, трябва да се каже, че тъканта от синтепон е много пореста и абсорбира абсолютно всичко, което е възможно. Поради тази причина е необходимо да се избере почистващ препарат на течна основа, вместо да се използва сух прах. В противен случай частиците от почистващия препарат ще се разтворят слабо и ще се утаят върху продукта, образувайки петна, а неприятната миризма на химията и нейният ефект върху кожата на лицето не е добра.

Важно! За да изплакнете непременно възглавницата, в машината трябва да зададете максимално въртене и да добавите изплакване.

задайте режим на измиване на ръцетеОстаналите параметри на пране не трябва да са много агресивни. По-добре е да настроите режима на деликатен или програмата „Ръчно измиване“, а температурата на водата е най-ниската възможна - 30 градуса.

Също така възглавниците се препоръчват да се мият по двойки. Ако сложите такава, тя случайно ще се втурне около машината, привлечена от центробежна сила към стените, което ще намали ефективността на измиване. Ако сложите три - това е изпълнено с претоварване на барабана. Но две възглавници в шайбата са най-добрият вариант, те ще балансират помежду си, а масата им няма да надвишава допустимата маса на товара.

Не се притеснявайте, че при силно завъртане възглавницата ви ще се повреди. Напротив, синтетичният зимник ще върви добре и продуктът ще стане мек.

Изсушете възглавницата, за да не се развали

Мнозина погрешно смятат, че основното в грижата за продукта е да го измиете правилно и дори сушенето изобщо няма значение. Това е коренно погрешна идея. Дори след като измиете правилно продукта, можете да развалите всичките си трудове, като го изсушите неправилно. Ето някои насоки за сушене на синтетични възглавници:как да изсушим възглавница

  1. Не окачвайте възглавницата, докато водата не се оттече напълно от нея. За да направите това, можете първо да го поставите във вана или мивка и да го оставите за известно време.
  2. Къде да изсушим възглавницата - няма значение. Само колкото по-добра е вентилацията, толкова по-бързо изсъхва. Следователно, най-добрият вариант е балкон или дори открито пространство. Ако това не е възможно, заделете добре вентилирано помещение за възглавницата. В края на краищата, ако възглавницата виси дълго време не е изсъхнала, вътре в нея ще се натрупа влага, което ще доведе до размножаването на бактерии и появата на неприятна миризма.
  3. Отоплителните уреди и всякакви източници на огън и топлина трябва да се пазят от възглавничките за подплащане Високите температури влияят негативно върху качеството на влакната, което може да доведе до деформация на продукта.

Не забравяйте! Правилната грижа за продукта удължава живота му за вас.

Не е толкова трудно да следвате горните препоръки за пране в пералня и сушилня. И ако направите това веднъж, в бъдеще всичко ще се случи вече на машината.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини