Всичко за пералните машини

Как да миете полиестер в пералня

Как да миете полиестер в пералняВ съвременния свят на синтетичните тъкани полиестерното облекло е незаменим атрибут на всеки гардероб. Въпреки това, като всяка друга тъкан, полиестерът в крайна сметка трябва да бъде измит. И тогава възниква въпросът, възможно ли е да измиете 100% полиестер в пералня или е по-добре да се ограничите в миенето на ръце?

Приготвяне за измиване

Всъщност сега почти всяко нещо приема автоматично измиване. Всяка тъкан обаче има своите особености на грижа, които трябва да бъдат внимателно проучени преди да заредите прането в барабана и уверено да натиснете бутоните на панела на вашия CM.

Като цяло, когато купувате дреха, тя обикновено се придружава от пришит етикет от плат, върху който са посочени основните параметри за грижа за продукта, включително условията за пране. Единственото ограничение за пране на неща в шайбата е икона под формата на зачеркнат контейнер за вода. Ако липсва такава, е допустимо автоматично измиване за този артикул.празни джобове от чужди предмети преди измиване

 1. Преди да изперете дрехите в шайбата, по-добре е да закърпите всички дупки и дупки в дрехите, закрепете всички ключалки и отстранете чужди предмети, ако има такива, от джобовете.
 2. Сериозните замърсители се третират най-добре със сапун преди нанасяне върху барабана.

Относно подготовката за измиване, всъщност всичко. Сега можете да преминете директно към процеса. Важният му детайл е почистващ препарат, който трябва да бъде избран не произволно, а със специална грижа. Ето няколко предложения.

 1. Ако бельото е бяло или светло на цвят, се предпочитат гел капсули.
 2. За цветни или черни тъкани продуктите се продават със съответните марки "За цветни тъкани" или "За пране на черно".

Защо е по-добре да изхвърлите свободните прахове? Синтетиците са склонни да се изплакват много силно, И е изключително трудно да се измие прахът от обикновена естествена тъкан. При дългосрочна практика на измиване с хлабав прах, значително количество от него ще се натрупа във влакната от полиестер, което ще нарани и раздразни кожата.

Изтриваме тъканта в машината

Веднага трябва да се каже за броя на оборотите. Интензивното пране не е за полиестер, затова се ограничете до 800 оборота или дори 600, ако тъканта е наистина тънка.изберете спортен режим

Що се отнася до режимите, деликатният или режим "Ръчно измиване" е това, от което се нуждаете от полиестер и това, което е в абсолютно всеки модел на пералня. Може би имате късмет и вашето устройство е оборудвано с функцията за измиване „Sport“, специално проектирана за измиване на спортове. комплекти, които обикновено са изработени от чист полиестер. Този режим обаче е подходящ както за рокли, така и за палта и дори за каре, ако са направени от пластмасова тъкан.

В случай на леко замърсяване, обикновено можете да се ограничите до режим на бързо измиване или програма с допълнително накисване, ако има такава. По този начин, вашият артикул ще бъде подложен на висококачествена мека грижа и е добре свалящ се.

Както бе споменато по-горе, инструментът зависи от цвета на тъканта, така че не забравяйте, че трябва да миете бяло, черно и многоцветно строго отделно. Сортирайте нещата и измийте на няколко пасажа, след като купите перилни препарати за черно, бяло и цветно бельо.

Внимание! Температурата за пране на тъкани от пластмаса трябва да е ниска - максимум 40 градуса. Първо, синтетиката е страшно деформирана при високи температури, а леките полиестерни елементи придобиват болезнен жълт оттенък, което значително влошава външния вид на продукта.

изберете температура от 40 градусаИзползването на климатици не е просто приемливо, а изключително желателно, тъй като съвременната твърда вода значително влияе върху качеството на нещата. За да избегнете такива последствия, климатикът ще помогне, ще направи нещото по-меко и ще му придаде приятен аромат.

Какво да направите, ако има катастрофално или трайно замърсяване върху неща, които е малко вероятно да бъдат премахнати с горния подход? Няма значение. Има няколко начина да се отървете от петна преди измиване.

 1. Използвайте средство за отстраняване на петна, но само ако сте сигурни, че вашето нещо няма да се влоши от него.
 2. Народният метод казва, че трябва да намокрите нещо и щедро ароматизирате петното с натриев хлорид, който абсорбира замърсяването. На следващо място, нещото трябва да се измие ръчно с обикновен сапун.
 3. Има и 10% разтвор на боракс, който се нанася върху петното с памучна подложка, след което излишъкът му се отстранява с лимонов сок. След такава обработка нещото трябва да се разтяга само на ръка.

Сега за гладенето и сушенето. След измиване окачете продукта на балкон или в добре проветриво място. Синтетичните тъкани рядко се нуждаят от изглаждане, тъй като нямат способността силно да се набръчкват. Ако обаче искате да сте сигурни на 100% във външния си вид, можете да изгладите полиестера само в режим „Коприна“ върху ютията чрез мокра марля.

От какво се страхува полиестер?

Не искате да съсипете нещо от пластмаса напълно и безвъзвратно? Тогава ето списък на най-строгите забрани за нейното напускане:

 • без кипене!
 • без белина!
 • няма високи температури!
 • няма слънце!

Освен това горните правила се отнасят не само за дрехи, изработени от 100% полиестер, но и за смесени материали, защото има много неща, при които полиестерът върви с други тъкани. Сушенето на дрехи също е автоматично забранено., Само естественият начин за сушене! За да може синтетиката да изсъхне по-бързо, леко я изстискайте и закачете, за да се отцеди в банята или да я изсушите на балкона. Във втората версия вероятно дори не е нужно да го гладите, тъй като по време на естествено изсушаване полиестерът не се сгъва.

Защо не може да избелва? Въпреки че полиестерът е чисто синтетичен плат, той не понася химията, за разлика от, например, найлон или други синтетични тъкани. Затова се уверете, че вашият артикул е наистина пластмасов.

По принцип полиестерните влакна са изработени от полиестери, които са много податливи на различни ерозии. Те се унищожават от най-малкото излагане на високи температури, поради което всяко кипене, измиване с гореща вода, сушене на горещо слънце или, по-специално, нагревател или батерия. Разбира се, нещото няма да изгори и няма да се изпари, но структурата му ще бъде сериозно нарушена, което ще доведе до напълно неприличен вид и изключване на износването му някъде извън къщата.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини