Всичко за пералните машини

Как да измиете възглавница от бамбук в пералня

Как да измиете възглавница от бамбук в пералняСпалното бельо от бамбук е с голямо търсене поради отличното си качество, отличните свойства и характеристики. От растението се прави специално влакно, леко наподобяващо вискоза. Именно от това влакно се правят тъкани, естествен пълнител за одеяла, матраци и възглавници. Преди да купите продукт, най-добре е да разберете как да се грижите за него, така че аксесоарът за сън да изпълнява функцията си за дълго време. Ще разберем дали е позволено да измиете възглавница от бамбук в пишеща машина и дали този процес ще навреди на качеството на пълнежа.

Изтрийте любимата си възглавница в пишеща машина

Производителите не забраняват автоматичното измиване на бамбукови възглавници, основното е да го направите правилно. Много е важно да изберете оптималните параметри на програмата за почистване и условията на сушене на продукта. Алгоритъмът за измиване на постелки от бамбук в шайбата ще бъде следният:

 1. Уверете се, че тавата за прах и балсамът не съдържат остатъци след предишни измивания. Ако частици от прах или белина останат в системата, те могат да имат отрицателен ефект върху естествените бамбукови влакна.възглавници от бамбук непретенциозни
 2. Внимателно отърсете възглавницата от отпадъци и прах, огледайте я, проверете дали капакът е непокътнат. Ако откриете дори малка дупка, зашийте я, това ще попречи на пълнежа да изпадне по време на измиване. Заредете атрибута за сън в барабана на машината.
 3. Добавете правилното количество почистващ препарат към секциите на дозатора.
 4. Изберете деликатно или ръчно измиване. Проверете дали интелектът е настроил температурата на нагряването на водата на не повече от 40 градуса.
 5. Ако е необходимо, коригирайте параметрите на избраната програма. Препоръчително е да се допълни с допълнителна опция за изплакване.
 6. Стартирайте измиването.

Скоростта на въртене на барабана по време на цикъла на въртене не трябва да надвишава 500 об / мин.

Когато машината завърши цикъла, извадете възглавницата от бамбук от шайбата, внимателно изправете пълнителя с ръце. Леко „размахване“ движения пухка продукта. В края на процеса на почистване е много важно правилно да изсушите атрибута за сън.

Сушене на спално бельо

не можеш да изсъхнеш такаКогато миенето на възглавницата с бамбуков пълнител в автоматичната пералня е завършено успешно, остава само правилното изсушаване на продукта. Домакините, които имат сушилня с функция за миене, предпочитат да поставят чиста, мокра възглавница в шкаф за сушене. Може ли това да стане? Тази манипулация вероятно ще се отрази неблагоприятно върху състоянието на постелята.

В екстремни случаи е позволено да заредите възглавница от бамбук в сушилната камера, обаче, трябва да започнете най-внимателната програма за сушене и да не оставяте продукта вътре по-дълго от няколко часа.

Най-добрият вариант е да изсушите естествено нещата. Когато избирате този метод, трябва да вземете предвид редица препоръки:

 • Изсушете продукта, като го разстилате хоризонтално. Идеалното място за това би била решетъчната повърхност на сушилнята за пода;
 • ако такава сушилня не е у дома, поставете възглавницата върху добре опъната линия за дрехи;
 • от време на време разклащайте и завъртете атрибута на леглото, за да избегнете струпване на пълнежа;
 • Не изсушавайте бамбуковата възглавница на пряка слънчева светлина, по-добре е продуктът да се изсуши на добре проветриво място.

Не можете да изсушите възглавницата вертикално, бамбуковите влакна, разбира се, се компресират и губят някои от свойствата си.

Продуктите за гладене и пара от този вид са нежелателни. Пълнителят, под влияние на високите температури, може да се слепи и да загуби своите качества.

Правила за грижа за такава възглавница

Когато купувате спално бельо, изработено от бамбукови влакна, трябва да се разбере, че грижата за тях ще бъде малко по-различна, отколкото за вълнени продукти, неща, пълни със синтепон, памучна вата и др. Основните правила относно периодичната грижа в дома за възглавници от бамбук са следните:бийте възглавницата, така че пълнежът да не лепне

 • не сгъвайте продукти и не ги съхранявайте в херметични пластмасови торбички;
 • Препоръчва се да се мокри неща от този тип много рядко, само в случай на спешна нужда;
 • редовно бийте възглавници, пълни с бамбукови влакна;
 • периодично събирайте прах, натрупан върху продукти с прахосмукачка.

Ако забележите леки замърсявания по капаците, не изпращайте веднага постелки в пералнята. За да започнете, опитайте да премахнете петната по сух начин. Можете да го направите по този начин:

 • в малък контейнер изтеглете вода не по-гореща от 40 градуса;
 • добавете малко почистващ препарат в леген, разбийте пяната с ръка;
 • с мека гъба или длан нанесете капачка от пяна върху петното и внимателно обработете зоната на замърсяване;
 • Избършете сапунената зона с чиста вода.

Препоръчва се да се мият бамбукови възглавници напълно на всеки шест месеца; по-честото почистване е непрактично. Измивайки продукти 2 пъти годишно, ще поддържате чистотата на материала, като се отървете от соли, абсорбирани от тъканта и пълнителя. Почистването на възглавницата по-често не си струва, тъй като бамбуковата целулоза не натрупва прах, не се електрифицира и не подлежи на гниене.

Когато избирате метод за измиване на всяка конкретна възглавница, струва си да проучите информацията, посочена на етикета на продукта. Именно там се предоставя информация за оптималната температура за загряване на водата, предпочитания режим на измиване, невъзможността за избелване и т.н.

Що се отнася до избора на почистващи препарати за измиване, по-добре е да изберете течни или гелови състави. Те се изплакват по-лесно от материала, което не може да се каже за гранулите сух прах за пране, които остават в тъканта дори след няколко етапа на изплакване. В допълнение, зърната водят до свързване и уплътняване на деликатните бамбукови влакна.

Класическо измиване

Ако изчисленото допустимо натоварване на пералнята не ви позволява да поставите възглавница в барабана, ще трябва да измиете предмета ръчно. Процесът не изисква много усилия. Алгоритъмът на действията ще бъде следният:

 • във вана или друг голям контейнер напишете чиста топла вода, около 30-40 градуса;
 • добавете оптималното количество почистващ препарат;
 • разпенвайте работния сапунен разтвор с ръце;
 • накиснете възглавница от бамбук в подготвена вода за един час;
 • разтегнете продукта с плавни, натискащи движения;
 • изплакнете аксесоара няколко пъти в чиста вода;
 • леко стиснете възглавницата, в никакъв случай не я извивайте;
 • Изсушете продукта, като го разстилате хоризонтално.

Моля, обърнете внимание, че излишната течност ще изтича от сушилнята за известно време, затова поставете съд под сушилнята, за да събира вода или поставете парцал там. Разбийте пълнителя на всеки 3-4 часа, за да предотвратите деформация на продукта.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини