Всичко за пералните машини

Как да измиете одеяло с холофибър в пералня

перални одеялаСпалните принадлежности, като одеала и възглавници, както и други продукти изискват измиване. И ние не говорим за одеяла и калъфки за възглавници, в случая имаме предвид одеяла, пълни с холофибър. Възможно ли е да ги измиете и как да го направите правилно, подготвихме инструкции.

Характеристики на машината

Hollofiber е синтетичен материал (полиестер) с пореста нетъкана структура. Поради екологичността, устойчивостта, устойчивостта на износване, дишането, той се използва за шиене на одеяла, възглавници, якета и детски играчки.

Ако не спазвате правилата за грижа за одеяло от холофибър, ще трябва да го измиете. Производителите не препоръчват да измивате одеяло с този пълнител в пишеща машина, Въпреки това стюардесите, като са направили редица експерименти, твърдят, че можете да измиете одеялото.

Преди да направите това, уверете се, че вашата машина може да извърши тази процедура. Първо, одеялото трябва свободно да влиза в барабана, така че натоварването на машината трябва да бъде най-малко 6 кг, и за предпочитане повече. Второ, желателно е да имате специална програма, например „Одеяло“, „Пух“, „Обемни неща“ или „Деликатно измиване“.

Ръководство за употреба

измиване на одеяла в пишеща машинаЗа да измиете одеяло от холофибър в автоматична машина, трябва:

  • поставете одеялото в барабана, след като го проверите за цялост, ако има дупки, те трябва да бъдат зашити;
  • изсипете течен перилен препарат в отделението за прах;
  • изберете един от специалните режими на измиване, например „деликатен“;
  • задайте температурата на измиване не по-висока от 300С;
  • започнете измиването.

Режимът на завъртане не може да бъде изключен, holofiber добре възстановява формата. Но режимът на сушене е по-добре да не се използва.

Ако одеялото е твърде голямо и не се побира в барабана, ще трябва да прибягвате до пране на ръце. За да направите това, в банята се събира вода и измиващият гел се разтваря в нея. След това одеялото, навито в епруветка, се спуска във вода за 10 минути, след което постепенно се размотава и усуква в нова епруветка. След като извършите процедурата няколко пъти, трябва да изплакнете одеялото няколко пъти и да го стиснете леко с ръце, оставете водата да се оттича. Тя също се изтрива одеяло от бамбук.

Характеристики за сушене

Сушенето на холофибър за разлика от пухът няма да създаде проблеми. Одеяло с холофибър може да се суши както на въже, така и на сушилня. Ако одеялото се пере на ръка, тогава първо можете да го закачите на въже и да го оставите да се отцеди от водата, а след това да го изправите и да го поставите върху сушилнята.

Необходимо е да изсушите одеялото при слънчево време и докато изсъхнете, бийте пълнителя с ръце. Така холофибърът приема правилната форма и не се слепва на бучка. Дори при продължително сушене пълнителят няма да се „задуши“, тъй като влакната на материала не абсорбират вода.

За ваша информация! Микроорганизмите и кърлежите не започват в холофибър, тъй като за тях това е неблагоприятна среда. Следователно този материал е класифициран като хипоалергенен.

Грижа за одеяло

Измиването на одеяло с холофибър в автомобил ще съкрати живота му наполовина. Затова такива продукти се препоръчва да се почистват. Одеялото, за което се грижи постоянно, ще издържи в перфектно състояние поне 10 години. Ето няколко предложения за грижа:

  • одеялото трябва редовно да се суши на слънце, това ще ви спести от прекомерно измиване, а продуктът ще бъде свеж и чист;
  • ако одеалата са мръсни, по-добре е да отидете на химическо чистене, където ще извършат процедурата за измиване без риск от разваляне, процедурата е рядка и следователно не е скъпа;
  • измийте одеялото, ако е необходимо, но белина или хлор по принцип са невъзможни;
  • при липса на замърсяване е достатъчно да измиете одеялото 1-2 пъти годишно.

Измиване на други продукти

измиване на възглавници с холофибърГоворейки за одеялото, трябва да се каже няколко думи за възглавници, направени от холофибър. За разлика от одеяло, машинно пране не е разрешено в машината.След няколко такива измивания те ще станат неизползваеми или по-скоро ще загубят формата си и ще бъде изключително неудобно да спите на тях. Можете да миете възглавниците само с ръце.

За да извършите процедурата, водата се събира в леген и гелът за измиване се разтваря, може да бъде заменен с обикновен шампоан. Във водата се поставя възглавница и се оставя за 15-20 минути, така че сапуненият разтвор да проникне вътре и да покаже свойствата си. След това възглавницата леко се набръчква с ръце, сякаш се стиска, така че цялата мръсотия и прах да излязат във водата. След това е необходимо да се изплакне обилно и да се остави да изсъхне в хоризонтално положение, „размахвайки“ пълнителя.

Ако калъфката за възглавници е мръсна твърде много, най-добре е да я измиете отделно в машината, като използвате средство за отстраняване на петна или избелващо средство. За да направите това, ще трябва леко да отворите калъфката за възглавници и да извадите холофибъра. След като салфетката изсъхне, тя се пълни с холофибър. След такова измиване възглавницата ще бъде чиста и няма да загуби формата си.

Важно! Измивайте възглавници веднъж на 3 месеца. Ако говорим за възглавница за бременни жени, тогава измиването трябва да се извършва по-често.

Така че сега знаете как да измиете одеяло с холофибър. Вашите постелки винаги ще бъдат чисти и свежи. И за да разберете как да измиете яке с холофибър, вижте видеото по-долу.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини