Всичко за пералните машини

Как да перете бельо в пералнята

Как да перете бельо в пералнятаЗа да се предотврати преждевременното разваляне на дрехите, е необходимо правилно да се грижите за него. Изпирането на бельо е неразделна ежедневна процедура, така че трябва да се извършва в съответствие с определени правила.

Женските комплекти изискват деликатно отношение, тъй като те често са изработени от ажурна дантела или леки деликатни материи. Мъжките плувни куфари също не трябва да се мият с общата маса от неща, за да се избегне превръщането им в парцали. И така, как да перете бельо в пералнята и какви параметри на машината да настроите?

Автоматично пране на бельо

Много е важно внимателно да изберете почистващи препарати. Интимните предмети от гардероба през целия ден са постоянно в контакт с деликатна кожа, така че химията от тъканта трябва да бъде напълно изплакната. Измийте бикини и сутиени в машината, като използвате деликатни перилни препарати или бебешка пудра. Използването на състави с високо съдържание на ПАВ, оптични избелители и фосфати е нежелателно.

Препоръчва се да се стартира режимът на допълнително изплакване след основния цикъл на пералното оборудване.

прането трябва да се сортира преди измиванеПравилното измиване на сутиена включва използването на специални торбички, в които продуктът се поставя преди зареждане в барабана. Така ще можете да поддържате формата на лифа, да предотвратите загубата на кост, да предотвратите огъване на бримки, куки и др. Ако няма начин да закупите чанта, използвайте обикновена калъфка за възглавници.

Сутиените, изработени от дантела и други деликатни материали, със система за поддържане на гърдите, са най-добре измити на ръка. Комплекти от естествени тъкани: памук, лен, които нямат лицеви опори и метални вложки под чашата, могат да бъдат безопасно заредени в пералнята, като поставят продуктите в торбичка. Важно е да разделите прането според съответствието на цветовете.

Продуктите за завъртане от този вид трябва да бъдат възможно най-нежни. По-добре е напълно да се откажете от тази опция или да настроите скоростта на въртене на барабана на 400 оборота в минута. Обикновено няма проблеми със сушенето на бикини и мъжки плувки, но трябва да сте по-внимателни със сутиени. По-добре е да не ги окачвате вертикално, а да ги разстилате върху равна повърхност за хоризонтално изсушаване.

Избор на инструмент

При пране на интимни дрехи е за предпочитане да се даде предпочитание на течни или подобни на гел почистващи препарати, подходящи за почистване на нежни тъкани. Ако трябва да избелите комплекта, не е необходимо да използвате агресивни средства като белота, те, напротив, могат да развалят външния вид на продукта.

Би било по-правилно да се използват продукти, съдържащи кислородни избелвания. Те ще помогнат за премахване на всякакъв вид замърсяване от материали. Основното е стриктно да следвате инструкциите.

Обмислете вида на тъканта

Комплектите от коприна трябва да се почистват ръчно. Извършвайте действия трябва да са в топла вода, от твърде ниска или висока температура тъканта със сигурност ще се размие. Невъзможно е да изтръгнете и развиете елечетата и гащичките от коприна, ленът може да загуби форма, да се разкъса. Предварително накиснатите копринени продукти трябва внимателно да се втриват в зоната на замърсяване, да се изплакват няколко пъти, да се изстискат леко и да се изсушат.

Памучните комплекти добре преживяват автоматично измиване, тъй като не са склонни към изкривяване и избледняване. Струва си да се помни при каква температура да се измие памук. Тази информация се чете най-добре на етикета на продукта. Обикновено можете да почиствате бели бикини във вода, загрята до 90 ° C, с цветни трябва да внимавате и да не миете по-високо от 60 ° C.

Синтетиката не обича гореща вода, почистващи съединения, съдържащи хлор и силен механичен стрес. За синтетичните комплекти миенето на ръце е най-доброто решение, но почистването в пералнята в деликатен режим или програмата Synthetics също е приемливо. Стискането на прането не е препоръчително.

Характеристики на гладене и сушене

сушене на бельоПроцесът на сушене на продуктите ще зависи от вида им. За да предотвратите увреждане на интимните дрехи, внимателно прочетете приемливите методи:

 • корсети, тела, бикини и пеньоари, пришити от нежни тъкани, не се допускат да се зареждат в камерата на сушилнята;
 • бикини, изработени от трайни материали, се сушат чрез окачване на въже;
 • финото бельо трябва да се разстила върху равна хоризонтална повърхност, като предварително се покрива с чиста кърпа.

Можете бързо да сушите дантелено бельо ръчно. Вземете суха, лека кърпа и размажете излишната течност.

Възможно е да гладите бельо, ако тези действия са разрешени от производителя.

Препоръки за грижа за бельото

Правилното пране на бельо е гаранция за това колко дълго ще издържа любимият ви комплект. Специалистите са разработили цяла система от съвети за грижа за интимните дрехи. Всяка домакиня трябва да знае всички тънкости и да разбере как да запази девствения вид на дантелен боди и обикновените мъжки плувни куфари. Общите препоръки за грижа са следните.

 1. Внимателно прочетете информацията, посочена от производителя на етикета, и я следвайте ясно.някои комплекти пране се измиват най-добре ръчно
 2. Ако няма информация, измийте вещта, като се съсредоточите върху материала, от който е шит.
 3. Сортирайте бельото не само по цвят, но и по качеството на материалите. Отделно бельото от естествени и синтетични тъкани трябва да се зарежда в машината.
 4. Следвайте правилото на полу-барабана на машината. Ако поставите пълен резервоар, тогава можете да забравите за високото качество на измиването. Освен това почистващият препарат няма да може напълно да се изплакне от влакната на тъканта.
 5. Добре е да използвате детски продукти за почистване, които в по-голямата си част са хипоалергенни и безопасни за човешкото тяло.
 6. Не пренебрегвайте специални чанти за пране.
 7. Не е необходимо да трупате планина от бельо, не издържа на дълго съхранение, струва си веднага да измиете шорти и сутиени.
 8. Ако имате съмнения относно автоматичното измиване, винаги има възможност да измиете ръчно продуктите.
 9. Изсушете бельото си, като го поставите върху хоризонтална повърхност. Не забравяйте предварително да поставите бяла кърпа или чаршаф на плота.
 10. Ако на женските комплекти е позволено да гладят, тогава докоснете ютията с грешната страна.

Спазвайки горните препоръки, не можете да се притеснявате за безопасността на любимите си продукти. Бельото винаги ще изглежда спретнато, няма да загуби форма и цвят. Правилното измиване ще осигури на комплектите невероятен външен вид.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини