Всичко за пералните машини

Как да перете мъжки костюм в пералня

Как да перете мъжки костюм в пералняКато цяло, мъжки класически дрехи се препоръчва да се вземат на химическо чистене или други отдели за професионална грижа. Но ако няма време или възможност да вземете костюма на химическо чистене, какво трябва да се направи тогава? Като цяло е възможно да изперете мъжки бизнес костюм в пералня, ако следвате редица препоръки.

Нюансите на автоматично измиване

Най-лесният начин е да почистите костюма в шайбата, ако има етикет с препоръки за грижа. В този случай ще бъдете сигурни, че можете да се справите с измиването на толкова деликатно нещо.

Така че, ако сте сигурни, че вашият костюм е машинно миещ, можете да продължите. Като начало, гардеробът трябва да бъде подготвен за „водни процедури“. За да направите това, вървете по повърхността му със суха четка. След това проверете джобовете за чужди предмети и ги отстранете всички, ако бъдат открити., Също така, яке може да се обърне отвътре навън.Необходимо е да настроите температурата на измиване не по-висока от 30 градуса

Сега отидете на измиването:

 1. Препоръчва се използването на гел като почистващ препарат, тъй като сухият прах може да причини незаличими мътни петна.
 2. Ако вашият костюм не е бял, използвайте инструмент с функция за запазване на цвета. Тогава няма да остане следа от петната и тъканта няма да избледнее и да запази предишния си вид.

Внимание! Погледнете по-отблизо: понякога в магазините те продават специални гранули за измиване на този вид неща. Те съдържат комбинация от деликатни почистващи препарати и балсам.

 1. Що се отнася до параметрите на пране, те обикновено са най-меки: деликатна програма, температура не по-висока от 30 градуса, без въртене. Предварителното накисване не е необходимо, но не отказвайте да изплакнете. Можете дори да добавите специален антистатичен балсам, няма да е по-лошо.

Ако можете да настроите времето за измиване или да изберете режим според неговата продължителност, спрете за 30-40 минути. За да почистите костюма от петна и по принцип да го освежите, това е напълно достатъчно.

Препоръчително е да извадите костюм ръчно и да изсушите в естествени условия. Няма да работи за изцеждане на цялата вода от първия път, така че можете да закачите нещо вертикално и периодично да изстискате останалата вода, докато цялата излишна влага не изчезне.

Почистване с мокър костюм

Но за тези, които не са сигурни дали е възможно да изперете костюма си в машината или знае със сигурност, че е забранено, не бива да губите сърце. Можете също да почистите нещо с мокро почистване на ръцете у дома. Предимството му пред напълно сухата обработка е елиминирането на неприятните миризми.почистване с мокър костюм

За да извършите процедурата, вземете контейнер с топла вода и разредете в нея лек почистващ препарат. Тя може да бъде козметичен сапун или бебешки прах за пране. Основното е липсата на активни вещества и агресивни избелвания. След това намерете чисто парче мека тъкан, за предпочитане от естествен произход. Навлажнете в сапунена вода и започнете да преминавате през нея в особено проблемни зони, които включват:

 • яка и яка.
 • зона подмишници
 • гърба на якето.
 • ревери.
 • места на активни завои (лакти, рамене и др.).
 • долната част на панталона.

Когато приготвяте разтвор за почистване, не бъдете твърде мързеливи, за да го смесите добре. Течността трябва да бъде хомогенна, без неразтворени елементи. В противен случай върху якето ще останат петна, които трудно ще бъдат отстранени ръчно.

Народно почистване

Ако общото състояние на вашия костюм е отлично, а мръсотията присъства на няколко места по посока, не можете да се занимавате с автоматично измиване или пълно мокро почистване. Хората и в този случай измислиха собствени почистващи продукти у дома. По правило техните естествени компоненти вършат отлична работа с мазнини, мръсотия, пот и други неприятности.

 1. В чаша хладка чиста вода разредете една супена лъжица алкохол или оцет.
 2. Вземете хавлиена кърпа или кърпа и навлажнете в получения продукт.
 3. Избършете активно, но не агресивно области от специално замърсяване.

С помощта на такова решение е възможно не само да се премахне общата мръсотия от мишниците или върху маншетите, но и да се отървете от сериозни упорити петна. Работи с бретон.

Душ измиване

поливайте костюма с душПроизводителите на някои костюми позволяват контакта им с вода, но напълно изключват измиването. Друг ефективен начин за почистване на продукта е да се „къпете“ под душа.

 • Костюмът трябва да бъде поставен върху закачалката, изправяйки краката и ръкавите.
 • Поливайте продукта.
 • Поставете малко измиващ гел или сапун върху памучна парцал или кърпа и избършете проблемните зони на продукта.
 • Изплакнете костюма си с хладна вода отвън и след това отвътре.
 • Ако почистващият препарат не се отмие за първи път с течаща вода, вземете мека, чиста четка, натопете я в топла вода и преминете върху останалата част от продукта.

Сега можете да започнете сушенето. Когато всичко се отцеди, закачете вещта в сухо помещение, отпуснете го и го оставете за известно време. Когато костюмът изсъхне, закопчайте всички копчета, изправете ръкавите и панталоните, придайте правилната форма на вашето нещо.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини