Всичко за пералните машини

Как да измиете яке на синтетичен зиматор в пералня

Как да измиете яке на синтетичен зиматор в пералняГорното облекло на лек синтетичен зимник е много популярно сред населението от всички възрастови групи. Пълнителят се характеризира с отлично качество, перфектно задържа топлината, има ниска цена. Мнозина се страхуват да мият якета и костюми от синтепон в автоматични машини, опасявайки се, че продуктът ще загуби свойствата и първоначалния си вид. Бързаме да ви успокоим, можете също да почиствате дрехи в пералнята, ако следвате определени препоръки. Ще разберем как да измием яке на синтетичен зимник.

Подготовка за пране

Преди да поставите нещо в барабана на пералня, е необходимо да извършите определени подготвителни стъпки, които ще помогнат не само да се справите добре със съществуващата мръсотия, но и да запазите дрехите. Основните правила, които трябва да се спазват при измиване на продукти, изглеждат така.

 1. Разгледайте етикета на якето. Ако на него е посочено, че е строго забранено да се мие нещо в автоматична машина, тогава е по-добре да изоставите такава идея и да я почистите ръчно. Ако предпочитаната специална програма за машинно пране е написана на маркера, тогава я избираме. Ако тази информация не е посочена, можете да стартирате режим "Синтетика".подготовка за измиване проучете етикета
 2. Погледнете внимателно външните дрехи. Синтетичният зимизер се различава по своето качество. Якетата, пълнени с евтин залепен пълнител, не трябва да се мият по обичайния начин, а да се химически почистват. Нещата с синтетичен зимзайзер с перфорирани игли могат да се приведат в ред с помощта на пералня и с ръчно пране.
 3. Избягвайте предварително накисване, когато почиствате якета, изолирани с подплатен полиестер. Дългият престой във вода ще доведе до струпване на пълнежа и образуване на петна върху материала. Накисването със сигурност ще развали състоянието на връхните дрехи.
 4. Използвайте специален гел или течен препарат за почистване; откажете се да използвате сухи смеси. Гранули от прах за пране се изплакват слабо от тъканта, в този случай ще има риск от белезникави петна по якето.

Проверете дали в джобовете на спусъка не са останали чужди предмети: монети, банкноти, ключове и т.н.

Не забравяйте да вземете предвид горепосочените препоръки при пране на дрехи от синтепон. Не забравяйте, че успехът на целия процес до голяма степен зависи от компетентната подготовка.

Повишаваме качеството на измиването

Сравнително наскоро в продажба се появиха специални топки, които подобряват качеството на машинно пране. Много домакини оставят тази иновация без надзор и напразно. Топките, допълнени с шипове, перфектно избиват мръсотията от дрехите, давайки отличен резултат, който дори интензивното миене на ръцете няма да покаже.

Когато зареждате синтетично зимно яке в шайбата, се препоръчва да поставите няколко барабана от пластмаса в барабана, те освен че осигуряват по-добро качество на измиване, ще попречат на пълнежа да се събори и да се образуват бучки.

Предимства на специалните топки за измиване:

 • спално бельо се пера много по-добре;
 • консумацията на почистващ препарат е значително намалена;
 • рискът от оцветяване върху тъканта е намален;
 • чистите неща изсъхват по-бързо.

За да подобрите качеството на пране на връхни дрехи на синтетичен зимник, не пренебрегвайте специални топки. Хвърляйки ги в барабана едновременно с нещата, със сигурност ще видите колко по-ефективен ще стане процесът на почистване.

Съвети за процеса на измиване

След като разберете дали е възможно да изперете подплатеното си яке в автоматична машина, можете да продължите към основния процес. И тук има редица специфични правила, които, следвайки които, е лесно да се поддържа качеството на продукта.подобрете качеството на измиване с топки

 1. Не зареждайте няколко дрехи в барабана наведнъж; измийте всяко яке поотделно.Ако изведнъж пълнителят излезе от един продукт, той може да навреди на второто. По-добре е да се сведе до минимум такива рискове.
 2. Уверете се, че температурата на водата за измиване не се загрява над 40 ° C. Ако степента на нагряване е по-висока, синтетичният зимник ще загуби част от свойствата си.
 3. Откажете се да използвате прах за пране, за предпочитане е да използвате течен гел за измиване. Това ще предотврати образуването на петна върху материала.
 4. Не задавайте скоростта на въртене на повече от 400 об / мин, по-добре е напълно да деактивирате тази функция и да изстискате якето ръчно. Не е необходимо да усуквате нещо много, опитвайки се да се отървете от водата, достатъчно е само да го размажете леко с ръце.
 5. В края на измиването леко изстискайте продукта и го поставете върху хоризонтална повърхност за по-нататъшно изсушаване.
 6. Ако върху якето има декоративни елементи, по-добре е продуктът да се обърне отвътре, преди да го заредите в барабана. Също така, развържете козината от джобовете, ръкавите и качулката, ако има такава.
 7. Можете да използвате специален капак, който ви позволява да измиете якето в пералнята по-внимателно.
 8. Синтетичните влакна няма да претърпят деформация, ако миете вещта в деликатен режим или пуснете „Ръчно пране“.
 9. Програмата за сушене на продукти от синтепон не стартира. Това ще предотврати деформацията на нещата. Изключение правят якетата от синтепон, изработени от найлон, те могат да бъдат заредени в сушилната камера.
 10. Изпълнявайки Double Rinse, можете напълно да изплакнете почистващия препарат от тъканта.

Не забравяйте - синтетичният зимизер не обича да се мие във вода, загрята до висока температура. Също така пълнителят е много чувствителен към извиване, така че е много внимателно да се произведе този процес, за да не се развали външния вид на спусъка. Спомняйки си тези правила, не можете да се страхувате да заредите обемни якета в пералнята.

Как да изсушим?

Трябва внимателно да се обърне внимание не само на подготовката и основния процес на пране, но и на последващото изсушаване на връхните дрехи от синтепон. За да изсушите яке с такъв пълнител, спазвайте следните препоръки:

 • помещението, в което ще се извършва сушенето, трябва да бъде добре проветрено и проветриво;
 • след натискане на спусъка трябва да поставите спусъка върху равна повърхност, правилно да се изправите;
 • завъртайте продукта на всеки два часа, за да предотвратите появата на силна миризма;
 • не сушете дрехи на синтетичен зимник в близост до камина или на радиатори - от твърде горещ въздух пълнителят ще изгние, излъчвайки ужасна миризма;
 • вертикалното сушене също е забранено - ако поставите сакото на раменете си, синтетичният зиматор със сигурност ще падне надолу. Така продуктът ще загуби форма.

Когато външното облекло трябва да се изсуши възможно най-бързо, е допустим вентилатор. Разпространете нещото на устройството и го стартирайте в работа. Не забравяйте да завъртате сакото на всеки 10-15 минути.

На якето има видимо мръсно петно

Петната, присъстващи върху връхните дрехи, трябва да бъдат отстранени, преди да заредите сакото в шайбата. За да се справите със замърсяването, се препоръчва използването на нежен продукт, който не уврежда материала., Това ще избегне "измиване" на тъканта на мястото на цвета. Ще разберем как да се справим с различни видове замърсяване:

 • останките от козметика ще помогнат за премахване на обикновен медицински алкохол;
 • блясъкът за устни или тоналната основа, останали върху яката на якето, ще бъдат премахнати с паста за зъби;
 • кръвта и упоритата мръсотия ще отмият 72% домакински сапун;
 • всеки препарат за съдове ще се справи добре с петна от мазнини - няколко капки гел трябва да се нанасят с гъба за замърсяване.

Както разбирате, позволено е да перате синтетични зимни дрехи в автоматична пералня. Основното е да го направите правилно. Проучете качеството на пълнежа на якето, намерете подходящите почистващи препарати, изберете деликатна програма за измиване и не забравяйте да изсушите вещта правилно.Така спестявате неговите свойства и не разваляте първоначалния външен вид.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини