Всичко за пералните машини

Как да измиете постелка за баня в пералня

Как да измиете постелка за баня в пералня.pptxИзтривалката, която лежи на пода в банята, не само изпълнява функция за безопасност, но и е елемент на декора. В края на краищата външният вид на стаята веднага става по-удобен. С течение на времето обаче, такива незаменими неща от редовната употреба губят предишния си вид и изискват лична грижа. В това есе ще ви кажем дали е допустимо измиването на постелката за баня в пералнята.

Възможно ли е автоматично измиване?

Съвременните автоматични машини са пригодени за измиване, включително изтривалки за баня. Вратичките от своя страна също позволяват автоматично измиване, но не трябва да се злоупотребява. Все пак е по-добре да замените такова измиване с редовно ръчно почистване, ако е възможно. Но ако все пак въпросът възникна рязко, нека да разберем какви килими могат да се мият в устройството?

 • Килими от PVC.
 • Синтетични килими.
 • Вълнени килими.
 • Продукти от микрофибър.
 • Килими от различни степени на каучук.

Всички тези материали са доста деликатни, така че трябва да използвате нежен режим на измиване, за да не им навредите. Освен това избягвайте използването на сухи прахове на основата на хлор или почистващи препарати на алкохолна основа. Ние сме Препоръчваме да стоите на гелове в капсули или в крайни случаи на домашен натурален сапун без багрила.

След измиване на килим при температура, която не надвишава 40-60 градуса, той не трябва да се изтръгва ръчно или с автоматична машина, тъй като това може да му навреди много. Още по-добре е да поставите килимчето в някакъв вид покривало или да го увиете с калъфка за възглавници, когато измивате, така че да не докосва твърдите издатини по вътрешната стена на барабана.

Важно! При температури до четиридесет градуса гумените рогозки и вълнени постелки се изтриват! Допустимо е миенето на микрофибър и синтетика с режим до шестдесет градуса, като се спазват същите изисквания за грижа.

Изтривалите изсъхват дълго време, така че след измиване е по-добре да ги увиете в хавлиени кърпи или други продукти от плътни тъкани, които абсорбират влагата. Трябва да окачите измитото нещо, за да изсъхне в стаята (но винаги на хоризонтална лента или въже), ако слънцето грее ярко на улицата или навън, ако времето е облачно.

Факт е, че нагревателите, батериите и ултравиолетовото лъчение разрушават структурата на килима, деформират модела и изсушават влакната. След такава агресивна грижа продуктът може бързо да стане неизползваем, следователно сушенето е не по-малко важен етап от измиването. За да намалите времето за сушене, обръщайте продукта веднъж на всеки пет часа.

Нюансите на пране на гумени рогозки

Не изсушавайте постелката за батериятаКато правило, за ваните гумените и ПВЦ рогозки са най-добрият вариант, поради техните влагоотблъскващи свойства. На такъв килим няма да се подхлъзнете и от постоянна влажност няма да се влоши.

Грижата за такива продукти обаче има свои собствени характеристики. По-специално, продуктът не трябва да бъде подлаган на силно физическо или химическо въздействие. Например, не поставяйте тежки предмети и не мийте с агресивни почистващи препарати. Това ще наруши текстурата на вашия килим.

В пишеща машина се измива при температура до 40 градуса и се суши естествено на чист въздух или в топло помещение, където вентилацията е добре конфигурирана. който и да е батерии, автоматични сушилни и нагреватели!

Посоченият продукт не трябва да се суши в пералня, която е оборудвана с функция за сушене.

Ако искате да почистите на ръка, това също е много реално. По правило е достатъчно да се ограничите до сухото "измиване" с четка или прахосмукачка. Но ако това не е достатъчно, разтрийте един сапун в топла вода и разредете. Само с такова решение е допустимо да се мият гумени килими.

Грижа за тъканите

можете да изсушите постелките на специална сушилняСинтетичните килими трябва да се перат машинно при температура до 60 градуса, като се избере подходящата програма. Имайте предвид обаче, че би било хубаво за кратко време да оставите своя продукт в пода с топла вода, като разтворите там малко количество неагресивен прах (без белина или алкохолен състав). След това трябва да започнете да миете без предене и без изсушаване, тъй като синтетичните рогозки също се сушат по строго естествен начин!

Като почистващ препарат се препоръчва използването на гел / агент в капсули, или малко пране или друг естествен сапун, който не съдържа багрила. препоръчва се двойно изплакване за старателно измиване на остатъците от продукта.

Що се отнася до продуктите от други тъкани, те се перат при температура до 40 градуса с много деликатен режим. Нищо не се отстранява и не се суши автоматично. За допълнителна грижа можете да хвърлите няколко кухненски кърпи или други ненужни хавлиени неща в резервоара с чергата.

Килими от микрофибър

Изтривалки от микрофибър стават много популярни напоследък, тъй като са универсални: по-скоро меки, но устойчиви на живот и адаптирани към условия на постоянна влажност и топлина. Освен това, в сравнение с продукти, изработени от вълна, гума или PVC, килимите от микрофибър са много леки и няма да претоварят барабана на машината.

По принцип принципите на измиване на продукти от микрофибър са същите като всички останали черги. Само в мек режим и ниска температура, без предене и автоматично сушене.

Обърнете внимание! За разлика от същите синтетични килими, микрофибърните килими трябва да се мият стриктно отделно с други предмети.

Защо не можете да използвате супер-агресивни перилни препарати? Микрофибрата е специално проектирана фибра, която издържа на влага, много е издръжлива и издръжлива за употреба, но може да бъде унищожена от силна химическа атака. Бихме препоръчали изобщо да не миете килими от микрофибър в шайбата, а ръчно да ги разхождате с четка и лек сапунен разтвор.

Как да се грижим за килим: общи правила?

в някои случаи е по-добре да се ограничите до ръчно почистванеСега обобщаваме горната информация и описваме общите правила за грижа за различни черги. Всъщност, ако всичко е направено правилно от самото начало, продуктът ще служи много по-дълго и ще запази естетическия си вид за по-дълъг период.

 1. Внимателно прочетете етикетите на продуктите. Основните изисквания за грижа са посочени там.
 2. Не използвайте високи температури и почистващи препарати на базата на агресивни избелвания.
 3. Матите, изработени от нежни тъкани, е по-добре да не се мият автоматично.
 4. Не претоварвайте барабана. Ако имате много тежки и обемисти предмети, измийте ги отделно.
 5. Що се отнася до гумените килими, опитайте се да ги миете в машината само когато е абсолютно необходимо. Още по-добре спрете на редовното миене на ръцете.
 6. Гуменият килим трябва да бъде добре изсушен, преди да бъде поставен обратно в банята, в противен случай повишената влажност може да доведе до образуването на гъбички. Веднага след измиване избършете продукта с влажна топла кърпа. Това нормализира влагата и предотвратява прекомерното изсушаване или повишената концентрация на влага.
 7. По-добре е да изсушите постелки от всякакви материали далеч от нагреватели, батерии и слънчева светлина, тъй като гумените изделия изсъхват и тъканта се деформира.
 8. Купете сменяеми капаци или мрежи.

Ако внимателно следвате тези препоръки, е възможно да удължите живота на вашия продукт за баня в пода за дълго време. Това е необходимо преди всичко за вашата собствена безопасност и добро настроение!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини