Всичко за пералните машини

Как да перем костюм Горка в пералня

Как да перем костюм Горка в пералняКостюмът на Горк в съветско време се използва активно от хора от военни професии, но днес той придоби широка популярност сред останалите групи от населението. Топлоизолационните качества на дрехите са особено ценени, но всеки знае, че такава тъкан изисква специални грижи. Възможно ли е да перете костюма на Горк в пералнята и как да го направите правилно, за да не разваляте нещата?

Първо нещо за подготовка

Това не означава, че всички костюми на Горк са идентични помежду си. Както и да е, всеки производител прави нещо свое, така че не можете да дадете категоричен отговор относно измиването. Някои изобщо не препоръчват да миете Горка в машината, докато други твърдят, че във всеки случай не можете да направите без измиване, така че е по-добре да го направите в SM. Кой е прав?

На първо място, струва си да разгледате етикета на продукта, ако той е запазен. Там производителят трябва да е посочил всичко, което потребителят трябва да знае: дали Горка ще издържи измиването и ако е така, при какви параметри е по-добре да се измие и изсуши (може да се посочи температурата например или условията на екстракция).

Важно! Ако производителят не изключи автоматично измиване, не забравяйте да закрепите предварително всички възможни клапани и ципове. Освен това се уверете, че в джобовете ви няма предмети.

Не забравяйте, че правилната грижа за костюма ще ви помогне да запази най-добрите му качества за дълго време - топлоизолация, ветроустойчивост, водоустойчивост и най-важното - удобно носене.

Автоматично почистване

задайте температурата на измиванеТака че, на първо място, не използвайте сухи прахове или други сложни перилни препарати при миене. По-добре е да се ограничите до течен гел или гел в капсула. Слайдът се изтрива само с деликатен режим и ниска температура (около 40 градуса, не повече) и тези параметри не се различават от производителя до производителя.

Що се отнася до цикъла на въртене, някои производители предупреждават за невъзможността да се измие костюмът с въртящия се цикъл, докато други позволяват подобна процедура, но с минимална скорост, за да се избегнат бръчки.

Спорен проблем е използването на спрей за запазване на водоустойчивите свойства на продукта. Може би по време на измиването на такъв инструмент ще ви свърши работа, но през лятото ще бъде невъзможно да използвате такъв костюм.

Ръчно почистване

Посетителите на различни форуми са единодушни, че миенето на ръце все още е много по-безопасно от автоматичното миене (макар и с деликатна програма). И затова приоритет. Разбира се, вие също трябва внимателно да почиствате Горката със специални грижи, но поне има възможност да контролирате процеса.

  • Използвайте вода не по-гореща от 30 градуса за измиване.
  • Като почистващ препарат вземете или течен препарат за пране, или за предпочитане пране или бебешки сапун.
  • В никакъв случай не добавяйте избелители, препарати за отстраняване на петна и други специални продукти.
  • Ако има сериозно замърсяване, използвайте средно твърда четка.

На първо място е необходимо да обърнете отвътре и панталоните, и анорака, и да се накиснете в топла вода за 3 или 4 часа. По-добре е да използвате бебешки сапун и да прибягвате до прах само в случай на сериозни трудни петна. След изтичане на определеното време леко разтрийте костюма, но не търкайте и не натискайте с всички сили. След това изплакнете няколко пъти и леко изстискайте. Ако приготвяте Горка за новия сезон, можете да я третирате със специален шампоан, който гарантира безопасността на свойствата на тъканите.

Как ще изсъхнем?

Оставете стая да изсъхне костюма, който е достатъчно вентилиран и достатъчно топъл. Успоредно с това, избягвайте пряката слънчева светлина или излагането на изкуствени източници на топлина.

Внимание! Най-важното е костюмът от Горка да се изсушава естествено от началото до края, в противен случай не може да се възстанови водоустойчивостта и топлоизолационните свойства на продукта.

сух костюм Горка

Веднага след измиване, закачете дрехата вертикално, така че излишната влага да се оттича, изправете всички гънки. Ако изведнъж не успеете да направите това, можете да използвате ютия, нагрята до 2 режима, като гладите продукта през плат с помощта на пароварка.

Възстановяване след измиване

Когато костюмът е напълно сух, не забравяйте да го обработите със специален състав, за да възстановите напълно специалните свойства на нещата. За тази цел полиуретановата импрегнация от DuPont или NikWax е перфектна. За да може костюмът ви в Горка да издържи възможно най-дълго, спазвайте тези условия за грижа.

  • Почистете веднага прах, мръсотия и други сухи замърсявания, предотвратявайки попадането им в тъканта.
  • Следете състоянието на фитингите.
  • Вземете специално покривало, в което костюмът ще лежи по време на почивките при употреба.

Също така производителите препоръчват сгъването на хълма по специален начин, за да се избегне появата на гънки или други неприятни последици от неправилно съхранение. В интернет има няколко ръководства по тази тема.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини