Всичко за пералните машини

Как да измиете обратното в пералня

измиване на обратConverse е популярна обувка от много години. Уважавана е не само от тийнейджърите, но и от възрастните, мъдрите хора. Не е изненадващо, че феновете на тези обувки често задават въпроса: възможно ли е да се измие обратното в пералня? И наистина в нашия век мнозина са забравили какво е миенето на ръце, предпочитайки да хвърлят всички неща в пералнята, но дали ще навреди на преобразуванията? Нека се справим с този въпрос, в същото време да разберем как правилно да измиете такива обувки.

Как да се измие?

Общоприето е, че автоматичното пране убива почти всички обувки. В това твърдение има известна истина, но тя не се отнася за преобразуванията. Има три основни начина за почистване на мръсотия от лицева страна:

 • почистете на ръка с четка и парцал;
 • измийте на ръка;
 • измийте автоматично в пералнята.

Почистването е препоръчително само когато обувките не са много мръсни. В същото време почистването може да се извърши не само механично, но и химически, като избършете обратното с кърпа, напоена с амоняк или препарат за миене на съдове.

мръсна обрат

 

Подметката на пликовете ще изглежда по-бяла, ако първо я избършете с кърпа с амоняк и след това я намажете с четка за дрехи, след като нанесете малко количество паста за зъби върху нея.

Ако маратонките Converse са твърде мръсни, ще трябва да избирате между машинно и ръчно пране и тук възниква проблемът. Феновете на тези маратонки отдавна водят разгорещен дебат относно това, кое измиване е за предпочитане от любимите им обувки: ръчно или машинно. Според нас измиването в пералня все още е по-добро, тъй като:

 1. колкото и странно да звучи - удължава живота на преобразуванията;Почистване превръща
 2. помага за по-доброто премахване на обувките от мръсотия;
 3. спестява ви време и усилия.

Веднага правим резервация, измиването на обратното в пералнята спестява обувки по-добре от измиването на ръцете само ако автоматичното пране е извършено правилно. Но как е това "правилно"? Първо, маратонките трябва да бъдат подготвени за машинно пране, второ, трябва да намерите подходящ препарат, добре, и трето, трябва да изберете правилния режим на пране въз основа на възможностите на вашата пералня. Да започнем с подготвителната фаза.

Подготовка за пране

Подготовката на обувките се свежда до серия от прости стъпки.

 • Необходимо е да почистите обувките от големи парчета мръсотия, гроздове от растения и техните бодли и други неща. Правилото е просто, всичко, което може да бъде предварително почистено от обувки, трябва да се отстрани без неуспех - излишната мръсотия в резервоара на пералнята не е необходима.
 • Необходимо е да премахнете стелките и дантелите от обувките. Забелязва се, че ако оставите дантелите, след първото измиване те ще променят цвета си и ще станат неизползваеми.
 • Вземете чанта за миене на обувки и поставете разговорите там; измиването на обувки без чанта е опасно както за обувката, така и за барабана.
  чанта за измиване на обувки

Ако нямате специална чанта за обувки, можете да използвате старата калъфка от възглавницата, тя ще служи не по-лошо.

 • Сгънете дантелите от маратонките в пакет, завържете ги с конец и ги поставете в торба за измиване на обувки, до преобразуванията.

На тази подготовка може да се счита за завършена. С чиста съвест можете да започнете да миете. Ако обаче маратонките ви имат особено сложна мръсотия, по-добре е предварително да обработите тези петна с всякакви средства, поне с обикновен сапун. В този случай можете да очаквате по-висок резултат от измиване.

Как и какво да се измие?

прахове за пранеНа въпроса как да измиете обратното може да се отговори - в пералнята. Всяка деликатна програма за пране с температура на водата, която не надвишава 40, е идеална за измиване на пликове0В. Маратонки с цветни шейни трябва да се перат на 300В. Деликатното измиване е свързано с бавно и плавно въртене на барабана.Тя няма да накара чантата с обувки да виси в машината, както в центрофуга, което означава, че няма да бъде повредена механично. За да не причините допълнителна вреда на маратонките, спинингът също трябва да бъде деактивиран.

Конвертира добре понася контакт със съвременни почистващи препарати: прахове за пране и гелове. Дори е допустимо да се използва кислородна белина, но в никакъв случай не трябва да използвате продукти на основата на хлор или съдържащи хлор, предимно хлорни избелвания. Ако маратонките са цветни - използвайте почистващ препарат за машината Цвят, добре, за бели обувки е подходящ универсален инструмент или препарат за пране на бели неща.

Използването на почистващи препарати, съдържащи хлор, ще доведе до пожълтяване на маратонките и загуба на външния им вид.

Как да изсушим?

Напоследък много потребители на перални предпочитат да купуват вградени перални със сушилня, Всъщност, ако няма къде да се изсушат нещата и дори веднъж - това е идеален изход. В тази връзка възниква въпросът: може ли разговорът да бъде изсушен в режим на сушене в барабана за миене? Отговорът е очевиден - не! Също така подобни обувки не могат да бъдат:

 • сухи на слънце;
 • поставете нагревател или гореща батерия;
 • сухи при открит пламък.

Как тогава да изсушите маратонките, за да не загубят формата си и изобщо да не се влошат. Веднага след измиване поставете обувките така, че да има вода от чашата. Не е необходимо да го стискате с ръце, окачването му на въже също не е желателно. След изтичане на водата, напълнете обратното с намачкана бяла хартия. Не е необходимо вестниците да се блъскат, тъй като върху обувката може да остане черна боя. След това трябва да поставите обратното на топло, добре издухано място и да ги изсушите при околната температура.

изсушете обратното

Ако сушите маратонки на улицата, тогава издуханото място на сянка ще направи, ако го изсушите на закрито, тогава обувките трябва да се поставят не по-близо от 1 метър от източника на топлина. В съвременните шкафове за сушене има режим "сушене на обувки" или "нежно сушене", той е и най-подходящ за измити пликове.

В заключение отбелязваме, че в рамките на тази статия се опитахме да отговорим повече или по-малко накратко на въпроса дали е възможно да се измие обратното в пералня и как да се направи правилно, така че те да не загубят външния си вид, а да се възползват само от измиването. Надяваме се да намерите тази информация за полезна.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини