Всичко за пералните машини

Може ли кюретата да се пере в пералня?

Може ли кюретата да се пере в пералняПокривки за кюлче се предлагат в почти всяко семейство. Нито един пикник не е възможен без водоустойчиво платно, а кюретата също е незаменима за декориране на маси на празнични тържества. Обикновено след употреба покривката лесно се почиства с влажна кърпа, но в някои случаи не е толкова лесно да се отървете от петна. Някои домакини мислят дали е допустимо да се измие кърпа в пералня? Опитайте се да отговорите на този въпрос.

Нужна ли е кюретата от автоматично измиване?

Възможно ли е да се зареждат продукти с кюспе в машината? Този въпрос се задава от домакините, които искат да свалят завесата от салфетка, която провисна в банята дълго време, или покритият с кърпа петна след следващия празник. Автоматичното миене може да повреди продукта и да съсипе външния му вид. Поставянето на кюспе в пералня не се препоръчва поради следните причини:

  • има много варианти за почистване на продукти с кюрета, по-бързо, по-нежно и ефективно;
  • при продължително взаимодействие на мрежата с гореща вода и химикали, на материала могат да се появят гънки и пукнатини. Кюретата ще загуби първоначалния си вид и вече не може да се използва по предназначение;
  • многопластови покривки след автоматично измиване определено ще се объркат.

Така че възможно ли е да се измие салфетка в автоматична машина? Препоръчваме да не експериментирате и да изберете по-нежен начин на почистване. По-добре е да измиете кърпата от силни замърсители ръчно, като следвате изброените по-долу препоръки.

Ръчно почистване на салфетка

И така, доказахме, че е препоръчително да не се измива кюфтето в пералнята. Ръчното почистване ще бъде по-ефективно. Нека да разберем как да го направим правилно

Препоръчва се почистване на салфетката поне 1 път на месец, тъй като е много по-трудно да се отървете от остарелите замърсители.

На първо място, огледайте покривката с маслен плат за мазни, петна от масло, завесата - за следи от мухъл, мана. След като откриете този вид замърсяване, е необходимо тези зони да се третира с разтвор на лимонова сода (смесете прясно изцеден сок от половин лимон с 2 супени лъжици сода за хляб) или с водороден прекис. Също така е допустимо да намажете оцветените места с обилно количество сапун за пране.почистете кюфтето с лимон или каша от лимонена киселина

Накиснете продукта за 10-15 минути, след това изплакнете с топла вода. При каква температура трябва да се почисти нещо? По-добре е платното да се измие с вода, загрята до 30-40 ° C. Ако не можете да се отървете от мухъл, трябва да използвате специален състав, за да го премахнете. За да почистите продукти от кюрета, не можете да използвате продукти, съдържащи хлор, те могат да повлияят неблагоприятно на външния вид на нещата, да развалят картината.

Можете също да се справите със стари петна, като използвате гъста маса лимонена киселина. Каша се нанася върху замърсената зона и се оставя там за половин час. След това измийте кюретата с вода. След това трябва да смесите вода и мляко и отново да обработите повърхността, която трябва да се почисти.

За да добавите блясък, платното може да бъде обработено с обикновен терпентин. В чаша терпентин трябва да се разреди 1/4 парафин. В получения разтвор е необходимо да навлажнете мека парцал, да избършете салфетката върху нея и без да изплакнете, оставете я за един ден. След предварително определено време повърхността се избърсва с фланелна или вълнена кърпа. Такава процедура ще помогне за почистване и блясък на нещата.

Има няколко начина за премахване на примеси от покривка с покривки или завеси за банята. Избирайки някоя от опциите, няма да рискувате продукта и ще осигурите надеждно и ефективно почистване на нещата.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини