Всичко за пералните машини

Как да измиете капачката в пералнята?

Как да измиете капачка в пералняБейзболна шапка е популярна шапка, която обичат да носят както възрастни, така и деца. Ежедневната употреба на капачката през лятото налага честото измиване на продукта. Въпросът дали да измиете капачката в пералнята или не, тревожи много. Ще измислим как ефективно и ефикасно да почистим бейзболна шапка с козирка, за да не разваляме нещата.

Правила за автоматично измиване

Основното, добре познато правило е внимателно да проучите информацията върху етикета на продукта, преди да изберете метод на почистване. Всеки производител предписва на етикета основните препоръки за грижа, оптималния режим и предпочитаната температура на пране. Тези опции ще варират в зависимост от тъканта и материалите, използвани за направата на бейзболната шапка.

Ако производителят изключи възможността за автоматично измиване на капачката с козирка, трябва да откажете да зареждате продукта в шайбата.

Трябва да се внимава, когато разрешавате почистване от машината. Важно е да изберете продукт, подходящ за тъканта, от която е шит продуктът. Също така е необходимо да се спазва температурния режим - не можете силно да загрявате водата. Ако в барабана се зареди бейзболна шапка, трябва да изберете програма за измиване, която освен леко нагряване осигурява и минимална скорост на въртене. По-добре би било напълно да се откаже от функцията за въртене и да извадите капачката мокра и да я „поставите върху буркана“ за по-нататъшно изсушаване. Така продуктът ще запази формата си.погледнете етикета на капачката

Независимо от това, ако капачката има стегната козирка, по-добре е да не поемате рискове и да измиете нещата ръчно. По време на автоматичното почистване, краищата на козирката могат да се "разрушат", като по този начин значително развалят външния вид на бейзболната капачка.

Грижа, основана на материали

Преди да измиете капачката в пералнята, разберете от какъв материал е пришит продуктът. В зависимост от вида плат, основните правила за грижа за нещото ще варират. Така че, ще разберем как да почистите шапки в зависимост от вида на тъканта.

Кожена бейзболна шапка. Стилно малко нещо, което подхожда както на спортен, така и на ежедневен вид. Често е нежелателно да се мият шапки, изработени от естествена кожа, и е необходимо да се почистват ръчно. Последователността на действията ще бъде следната:

 • разбийте гъстата пяна от стърготините сапун за пране. Нанесете го с четка върху цялата повърхност на бейзболната шапка. Изчакайте няколко минути и след това отстранете пяната с останалата мръсотия с влажна кърпа и избършете шапката на главата;
 • ако има особено проблемни зони, разтрийте ги със сок от пресен лук. За да направите това, нарежете лука наполовина и прекарайте пръст през избраните места;
 • избършете повърхността на капачката с парче фланелна кърпа, напоена с лимонов сок. Процедурата ще премахне неприятната миризма на лук;
 • Изсушете бейзболната шапка на тъмно и проветриво място.

След прости манипулации, кожена шапка ще изглежда като нова.

Вълнена капачка. Вълнените изделия изискват специални, нежни грижи. От постоянно излагане на влага може да се деформира бейзболна шапка: седнете или, напротив, изпънете се. Препоръчва се да обработвате неща със средства, предназначени специално за вълнени предмети от гардероба. Ще бъде полезно да използвате климатик, който придава мекота на материала.

Ако по време на работа забележите, че капачката е леко удължена, накиснете я в гореща вода. След тази процедура поставете шапката в съд със студена вода за 10 минути.

Невъзможно е да изтръгнете нещо от вълна, просто поставете бейзболната капачка на хоризонтална повърхност за естествено изсушаване.

Капачка, изработена от синтетика. Температурата на измиване на синтетичната бейзболна шапка не трябва да бъде по-висока от 30 ° C. По-добре е да откажете агресивни почистващи препарати, за да избегнете повреда на продукта.Ако не спазвате температурния режим и небрежно подхождате към избора на състав за измиване, рискувате да получите непривлекателно малко нещо в края на процеса.накиснете капачката

Шапка от кожа. Нежелателно е мокрите зимни затоплени капачки. По-добре е продуктът да се почиства по сух начин. Ако средствата позволяват, се препоръчва да се свържете с химическо чистене, така че професионалистите да се справят със замърсяването възможно най-внимателно и ефективно. Когато сами почиствате нещата с качулка, можете да използвате едно от следните средства:

 • сол;
 • грис;
 • бебешка пудра;
 • сода.

Повърхността на капачката е равномерно поръсена със състава. След това, използвайки четка за дрехи, трябва да срешете продукта от купчината.

Автоматичното измиване със сигурност ще доведе до загуба на формата на шапка от козина.

Разрешено е да се накисва шапка от козина в сапунен разтвор. Процесът на накисване не трябва да надвишава десет минути. В противен случай елементът може да се деформира.

Смес от амоняк и медицински алкохол ще ви помогне да премахнете сериозни, стари петна. В контейнера е необходимо да излеете същите пропорции на разтворите и да изтриете областта на замърсяване с получения състав. Третираните площи също се поръсват с грис, който действа като абсорбиращо вещество. Последната стъпка ще бъде старателно сресване от купчината грис от шапки.

Измиваме в съдомиялната машина

Необичаен, но по-нежен вариант за миене на капачки. Благодарение на принципа на работа на съдомиялната машина, бейзболната капачка по време на почистване ще лежи на едно място и няма да се върти, както в барабан за миене. Тъй като първоначалното положение на продукта ще бъде запазено, той няма да загуби форма.капачка за съдомиялна машина

За да свалите капачката с миялна машина, поставете продукта в камерата, напълнете машината с почистващ препарат, изберете температурата за загряване на водата. Процесът на почистване ще бъде деликатен и няма да съсипе капачката. Ако не е възможно да се справите със замърсяването в един цикъл, тогава трябва да обработите петната ръчно и да стартирате съдомиялната машина отново.

Идеално би било поставянето на бейзболна шапка на горния рафт на камерата, предназначена за чаши и чаши.

Целостта на козирката по време на меката обработка на шапката с водни струи ще бъде осигурена. За да предпазите продукта от загуба на цвят, можете да си купите специален капак за измиване, направен във формата на капачка. Също така, чантата ще предпази бейзболната капачка от набръчкване, няма да позволи на козирката да се огъне, следователно, придобивайки защитен капак, можете да опитате автоматично измиване.

Как да изсушим?

След ефективно почистване на шапката за глава е много важно да го изсушите правилно. Определени правила за грижа за капачките важат не само за процеса на измиване, но и за по-нататъшното изсушаване. И така, какво трябва да запомните домакинята:

 • нещото не може да бъде усукано и окачено на дрехи с дрехи;
 • изсушете бейзболната шапка строго хоризонтално;
 • Важно е да придадете на продукта правилна форма. Капачката може да се постави върху буркан, манекенска глава, надут балон. Ако няма предмет, идеално подходящ за размера на шапката, можете просто да го натъпчете с бяла хартия;
 • най-добре е да не излагате предмета на пряка слънчева светлина. Попадайки на материала, те провокират не само избледняване, но и образуването на гънки. Сушенето трябва да се извършва на сянка, в добре проветриво място.

Спомняйки си данните от препоръките, е възможно да удължите живота на капачката за дълго време. Правилно грижейки се за шапка, ще гарантирате безопасността на външния вид на нещата дълго време.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини