Всичко за пералните машини

Как да измиете елементи от руно в пералня

Как да измиете елементи от руно в пералняТоплите елементи от руно в гардероба не могат да направят. Такива материали обаче изискват по-внимателни лични грижи, за да поддържат чист външен вид и качество за дълго време. Ако искате да осигурите на своите неща подходяща грижа, не бъдете твърде мързеливи, за да разберете как да измиете руно в пералня.

Препоръки за машинно пране

Като правило, предметите, изработени от руно, са много топли, изработени от кариери, суитчъри, качулки и други подобни елементи на гардероб или домакински мебели. Съответно такова облекло е по-често изложено на външно замърсяване и замърсено. Измиването на елементи от руно в пералнята не е проблем, удобно е и спестява време, обаче, трябва да знаете някои нюанси:импрегнации от руно

  1. Температурата на водата за измиване не трябва да надвишава 40 градуса. По-добре е да спрете на 30, в противен случай материалът ще загуби своята плътност, топлинни свойства и т.н.
  2. Преди да изтеглите, не забравяйте да обърнете нещата отвътре, ако говорим за елемент от гардероба. Ако има копчета или ципове, те трябва да бъдат закрепени.
  3. Руното е синтетична тъкан, така че не забравяйте да зададете подходящия режим на вашия CM.
  4. Препоръчва се закупуване на специален разтворител в магазина. Това ще помогне да се поддържа тъканта водоустойчива.

Внимание! Също така се препоръчва да бъдете много деликатни, когато изтръгнете измитото нещо. По-добре е напълно да се откажете от автоматичната процедура, но като направите това ръчно, в никакъв случай не трябва да усуквате или изтръсквате нещото.

Ако по тъканта има сериозни замърсители и се притеснявате, че няма да излязат след първото измиване, значи напразно. Петната могат лесно да се отстранят от дрехите от руно, но за всеки случай можете да накиснете малко нещо в топла вода преди измиване, като добавите малко препарат.

Какво ще мием?

флисови балсамиКогато избирате препарат, препоръчително е да изберете течни гелове, тъй като сухите прахове действат твърде агресивно върху тъканта и се мият лошо. И тъй като чергите и суитчерите почти винаги влизат в пряк контакт с кожата, няма да е нужно да чакате нищо добро от останалата пудра.

Препоръчително е да закупите и климатик, тъй като това ще помогне да се поддържа мекотата и структурата на материала. с изключение на Освен това е доказано, че климатиците вършат отлична работа за премахване на статичното електричество, което прави последващото износване на нещото много удобно.

Важно! Когато миете дрехи от руно, кажете твърдо „не“ на избелващите вещества на хлор и други агресивни почистващи препарати. Ако се съмнявате, че вашият течен препарат ще се справи с прането, погледнете в магазина за специални капсули за пране на руно.

Грижа за определени неща

Винаги трябва да помните, че гамата от неща, за производството на които се използва руно, е изключително широка. И всеки има своето предназначение. Ето защо е важно да знаете нюансите на измиването на отделни елементи от руно. Например, основната цел на карето е да поддържа топло. Никога обаче не знаете какви други примеси има във влакното, така че е по-добре първо да се обърнете към етикета на продукта.

Що се отнася до якета от руно, тогава производителите ни предупреждават за внимателна връзка с водоотблъскващия слой. За да сте спокойни, купете специална импрегнация в магазина и преди измиване обработете повърхността на тъканта. Нещо повече, това се отнася не само за автоматично измиване на елементи от руно, но и за ръчния процес.

Как да изсушим?

сухи дрехи на руното 4 точкаКакто бе споменато по-горе, в никакъв случай не можете да прилагате агресивни мерки, когато въртите нещо от руно. Просто внимателно помнете ръцете й, за да прогони излишната вода. След това намерете равномерна хоризонтална повърхност на необходимата площ и разстелете продукта върху него. Сега остава да изчакаме, докато продуктът стане леко мокър.

Само след това можете да окачите нещото на закачалка и да го оставите да изсъхне напълно. Не можете първоначално да окачите мокро нещо от руното до вертикално положение, тъй като изобилието от вода ще разтегне продукта и ще го деформира. По същата причина избягвайте да сте в близост до нагревател.

Гладенето е строго забранено! Руното е материал, който не се набръчква много при правилно измиване и носене правилно. Съответно, не е необходимо да се глади. Но желязото може просто да изпее влакната и да лиши нещото от привлекателност.

Не забравяйте, че с правилна грижа, руното нещо ще запази своите красиви външни данни и практически функции за много дълго време. Универсалността на материала и лекотата на използване правят дрехите от руно изключително популярни!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини