Всичко за пералните машини

Как да миете дутики в пералня

миещ дутикГрижата и прането на обувки, особено зимните, предизвикват много въпроси у хората. Хората често се чудят дали такива обувки трябва да се перат в кола, за да улеснят работата си, може ли нещо да се случи с нея? Има доста много зимни обувки, но в тази статия ще се съсредоточим върху въпроса дали е възможно да се мият дутики в пералня.

Няколко думи за обувките

Дутиците, а някои ги наричат ​​точки, са издухани, водоустойчиви, есенно-зимни обувки. Отличителна черта на дутиките е, че те са ушити от високотехнологични текстилни материали, а не от кожа и велур. Най-често се срещат дутики от повърхността на мембраната и козината вътре. Тези ботуши за глезените са удобни с това, че имат плоска неплъзгаща се подметка и широк ботуш.

За ваша информация! Можете да намерите такова име за дутиките - лунните ботуши, което в превод от английски означава лунни роувъри.

Материалът и изработката на тези обувки също ще определят как да се грижим за тях. Разбира се, повечето производители на етикета посочват, че dutiks не се перат машинно. Но това не плаши някои и след експерименти с ботушите им пишат, че нищо няма да се случи. Не бива обаче да сте толкова сигурни, че ботушите със съмнително качество могат да се разпаднат, подметката ще излезе напълно, така че всичко ще зависи от качеството на продукта като цяло.

Основни правила за измиване

И сега ще разберем как да измиете дутиките в машина с пишеща машина, ако все пак решите да го направите. Правилата са доста прости:

  • ако е необходимо, почистваме подметката на обувката;ватиран
  • поставете дутиките в торба за измиване на обувки, а след това в барабана на машината;
  • изсипете малко количество течен препарат за деликатни дрехи, тъй като най-добре се изплаква, ако дутиките са направени от мембрана, вземете специален инструмент за мембранни тъкани;
  • след това избираме режима на измиване с нагряване на водата не повече от 40 градуса, например "Обувки", "Ръчно измиване ";
  • изключете въртенето и не използвайте режима на сушене;
  • започнете измиването.

Някои домакини отбелязват, че не винаги е възможно да се премахне мръсотията от обувките от обувката в пералня, необходимо е да я избършете допълнително. Затова предпочитат ръчно пране, а не машинно пране, резултатът е по-добър.

Такова пране не е подходящо за всички ботуши от този тип, например, ако има естествена козина от овча кожа, тогава измиването в кола е фатално за тях. Какво да направите, ако не можете да измиете ботушите си в кола? Можете да използвате четка и лек сапунен разтвор. Почистете повърхността на дутиките и внимателно изплакнете от пяната. Такова почистване ще предпази подметката на обувката.

Сушене на обувки

грижа за обувкитеИзмийте? Остава само да изсъхне правилно. Можете да поставите ботушите близо до батерията или нагревателя, като предварително сте абсорбирали излишната влага с хавлиени кърпи или вестници. Такова сушене не вреди на текстилните ботуши, но мембранните ботуши не могат да бъдат изсушени по този начин. Мембраната се страхува от висока температура, което води до загуба на водоотблъскваща функция.

След измиване на дутиките, ако е необходимо, те могат да бъдат третирани със специален водоотблъскващ състав. Инструкциите за използването на такъв инструмент са написани на опаковката, лесно можете да се справите с тази задача.

И така, ние отговорихме на въпроса как да мием издухани ботуши. Ако вече сте опитали това, споделете впечатленията си в коментарите.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини