Всичко за пералните машини

Как да измиете капаците за кола в пералня?

Как да перете капаците на автомобила в пералняИнтериорът на автомобила редовно е изложен на външни влияния: хората пренасят мръсотия, прах и т.н. Затова рано или късно всеки шофьор ще трябва да се сблъска с необходимостта да приведе интериора в колата в ред. Някои карат колите си при специалисти, докато други предпочитат да работят ръчно. Всичко е ясно със самия интериор, но възможно ли е да се мият калъфи за кола в шайба?

Ако кориците са от кожа или кожа

На първо място, трябва да вземете предвид, че всичко зависи от материала. Има огромно изобилие от тъкани, от които са направени корици за интериора на автомобила. Някои от тях се перат лесно в машината, а някои, уви, не.

Последната категория включва кожени или кожени калъфи. Ако вътрешността на вашата машина е подрязана с точно такъв материал, ще трябва да откажете автоматично пране. Но няма значение! Това не означава, че интериорът не може да бъде подреден. За кожените корици има специални аерозоли и кремове. След тях продуктът ще изглежда по-чист и по-нов.

Важно! Ecoskin обаче не изключва измиването на калъфи за автомобили в пералня. Въпреки това ще трябва да изберете най-деликатния режим и да изоставите почистващите препарати на основата на хлор.

Какво да изберем: крем или аерозол? Ако вътрешното почистване е обичайно и просто трябва да подобрите външния вид на капаците, вземете аерозол. За да не разваляте кожата, внимателно прочетете инструкциите за употреба. По правило аерозолът се нанася равномерно върху цялата повърхност на материала, абсорбира се и след това излишъкът му се почиства със суха кърпа.кожените седалки не могат да се перат

С единично замърсяване всичко е различно. Тук ще ви помогне специален крем. Нанесете го на място, разтрийте го добре с мокра кърпа и след това отстранете излишното със суха кърпа.

Някои собственици на автомобили обикновено мият интериора с домашен продукт. Той е икономичен и не по-малко ефективен: една голяма лъжица препарат за почистване на килими се разрежда в пет литра вода. И като спешен помощник в премахването на единични петна ще помогне на обикновения медицински алкохол!

Кожуси от кожа или вълна

Изделия от кожа и вълна са разделени на синтетични и естествени. Покритията от първата категория не се перат машинно. За почистване се продават различни сухи смеси. Ако желаете, можете да използвате подръчните средства: грис или нишесте. Определено количество почистващ препарат или препарат трябва да се нанесе върху материала и да се сресват върху купчината, след което леко да се масажира.

Естествените вълнени или кожени тъкани могат да се перат машинно. Просто трябва да изберете подходящия режим или просто да поставите най-деликатната програма, която е на разположение.кожените покривки трябва да се мият внимателно

Калъфи от не толкова фантастични материи

Най-непретенциозните за измиване на капаците също трябва да спазват определени предпазни мерки. Например, не бързайте да зареждате продукт с вложки от пяна в барабана. След измиване те просто искрят и по възможност качеството на покритието веднага ще се влоши рязко.

Не забравяйте, че някои тъкани, като гоблен, са склонни да седят по време на процеса на пране. За да избегнете това, първо накиснете продукта в топла вода, като използвате деликатен препарат.

Същото се отнася за всеки продукт със силно замърсяване. Предварителното накисване ще подобри качеството и резултата от измиването. И да, в никакъв случай, независимо от тъканта, не слагайте машината на въртенето. По време на автоматично натискане продуктът може да се деформира. По-добре е да направите ръчно въртене, за да контролирате процеса. Ето още няколко предложения.

  1. Температурата на измиване не трябва да надвишава 30 градуса.
  2. Инструментите трябва да са само течни.
  3. Подсилено изплакване.

По-добре е сухите покрития да се изсушават естествено в разширена форма и в хоризонтално положение.Ако трябва да премахнете единични петна, разтрийте мястото на замърсяване с четка с разтвор от сапун и вода и след това изплакнете.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини