Всичко за пералните машини

Как да перете панталоните си в пералня

Как да перете панталоните си в пералняВсеки гардероб на модерен мъж има елегантни панталони. Продуктите трябва периодично да се почистват, за да поддържат безупречния си вид. Как да перете мъжки панталон в пералня, ще говорим по-нататък.

Машинно пране стъпка по стъпка

Трябва да се разбере, че не всеки панталон може да се пере автоматично. На първо място, трябва да разберете от какъв плат са изработени дрехите, да изучите информацията за грижите, предоставена на етикета на производителя. След като разгледате етикета, ще разберете дали е възможно да заредите нещо в шайбата или дали е необходимо ръчно пране, дали материалът може да издържи гладенето и др. Ако няма ограничения за автоматично изпиране на панталони от костюм, можете безопасно да ги заредите в барабана. Алгоритъмът на действията ще бъде следният:

 • внимателно сгънете панталона по посока на стрелките и, увивайки крака на панталона няколко пъти, поставете в барабана;скоростта на въртене не трябва да бъде повече от 800
 • с помощта на селектора изберете режима на пране, чиито параметри строго съответстват на вида плат на панталона. Някои шайби имат специална програма „Панталони“, в този случай изборът на домакинята ще бъде очевиден;
 • внимателно се уверете, че температурата на водата в резервоара не надвишава 40 градуса;
 • Задайте скоростта на въртене на елемента, тя не трябва да надвишава 800 завъртания в минута. В някои случаи е по-добре да не използвате функцията за завъртане;
 • Изсипете нужното количество прах или течен перилен препарат в тавата;
 • стартирайте процеса.

За пране на панталони в автоматичната машина се препоръчва използването на специална торба, тя ще предпази продукта от повреди и прекомерно нагъване на материала.

Чистите дрехи трябва да се поставят на специална закачалка за палто и да се окачат над ваната, така че излишната вода да остави възможно най-скоро. След отстраняване на излишната влага изсушете панталоните в добре проветриво помещение.

Не забравяйте да вземете предвид вида на тъканта

Много е важно да определите вида на материала, от който са пришити панталоните. Фокусирайки се върху тази информация, трябва да изберете основния режим и параметрите на пране. Ще анализираме видовете тъкани, които най-често се използват при производството на панталони.

 1. Кашмир, вълна, туид. Изброените материали се считат за много взискателни, изискващи специални грижи. Тези панталони трябва да се мият във вода не по-гореща от 35 градуса. Ако откриете упорити петна по нещата, по-добре е да поверите почистването на специалисти.
 2. Спално бельо, памук. Ленените и памучните изделия могат да се перат в много програми: "Памук", "Памук бързо", "Панталон", "Ръчно пране" и др. Такива материали перфектно понасят обработката. Но си струва да се отбележи, че е нежелателно да ги изплакнете в студена вода.
 3. Рипсено кадифе. Автоматичното миене на кадифени панталони е противопоказано, за предпочитане е да ги почиствате на ръка.

Спазвайки горните съвети, можете да изперете панталона си възможно най-ефективно. Компетентният подход за почистване ще спести всички качества и външен вид на продукта за дълго време.

Измиваме се по традиционния начин

панталони за ръчно пранеНай-добрият начин да спретнете панталона си е да ги изперете на ръка. Всъщност процесът е доста лесен и не ви отнема много време. Последователността на действията ще бъде следната:

 • премахнете всички предмети от джобовете си;
 • ципът трябва да се закопчава, наличните бутони - също;
 • напишете вана или голям басейн с чиста вода с температура не повече от 40 ° C;
 • потопете панталоните във вода;
 • в друг съд пригответе сапунен разтвор;
 • четкайте сапунената пяна върху повърхността на краката;
 • оставете нещата за половин час, това ще позволи на калта да се разтвори;
 • изплакнете продукта добре.

За да избегнете силни синини, не развийте панталоните по време на цикъла на въртене. По-добре е да окачите мокър продукт върху закачалка за палто - така ненужната вода ще се източи, а останалата част ще се изпари по време на по-нататъшното сушене.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини