Всичко за пералните машини

Как да перете одеяло за велосипеди в пералня

Как да перете одеяло за велосипеди в пералняПрез цялото време одеялата за велосипеди активно се използват за грижа за деца и тази тенденция е все още жива. Въпреки това, всяко нещо има свойството да става мръсно, така че очевидно много домакини се интересуват от въпроса: как да измиете правилно одеяло за велосипеди и дали може да се направи в пералня. Възможно е обаче, както при прането на всяко друго нещо, трябва да спазвате препоръките.

Инструкция за машинно пране

На първо място, обърнете внимание на етикета на одеялото. Като правило са посочени основните параметри на измиване на одеяло с фланела. Ако на вашия артикул няма такъв етикет, следвайте прости инструкции.

 1. Ако има силни трудни за премахване на примеси неща, по-добре е да го накиснете във вода с почистващ препарат като домакински сапун или течен прах преди измиване. В никакъв случай не използвайте агресивни лекарства.
 2. Заредете одеялото в машината. Измийте го с други неща не е забранено, но е по-добре да се въздържате от него.
 3. Режимът на пране се избира въз основа на материала: вълнени одеяла се перат според програмата за измиване на вълнени продукти, а за всички останали можете да изберете деликатна програма.
 4. За да не покрие одеялото и да не се деформира, водата не трябва да е гореща, така че 40 градуса е максималната приемлива стойност.
 5. Най-добре е да изтръгнете одеялото на ръка чрез усукване в ролка, но ако се страхувате, че не можете, поставете най-малкия брой завои в машината. Такива продукти не приемат агресивно въртене.
 6. Сушенето на одеялото е по-добре, когато се разгъне, след като изправите всички гънки и се отървете от гънки. Стаята трябва да бъде добре проветрена и е по-добре да изсушите нещата като цяло на открито.задайте температурата на 40 градуса

Ако внезапно одеялото ви стане твърдо след процеса на измиване, го изпарете с ютия и след това преминете през него с гребен от двете страни, така че купчината от продукта да се раздуе.

Важно! Когато миете одеяла с вълнени влакна, поставете или тенис топки, или специални топки за пране в барабана.

Е, така че в крайна сметка възможно ли е да се използва автоматично измиване? Можете спокойно да дадете положителен отговор.

Избор на подходящ инструмент

По принцип измиването на детско одеяло за велосипеди в пералня позволява широка гама от почистващи препарати, изборът на които зависи от много фактори: използването на одеялото, неговия състав и степен на замърсяване. Напримерако използвате одеяло за грижа за новородени, разбира се, по-добре е да откажете силни почистващи препарати в полза на прахове за пране на бебешки дрехи, Марките Aistenok, Eared Nanny, Meine liebe и други са работили добре на пазара. Можете също да вземете обикновен сапун за ръце и да го разтриете.

Ако одеялото съдържа вълнени влакна, по-добре е да се даде предпочитание на течни средства в капсули или специални контейнери, например, Laska, Ariel или Luxus от чужд производител.

Внимание! Когато миете одеяло за детски велосипеди, можете и дори трябва да използвате климатик, благодарение на което продуктът ще стане по-мек, обемен и ще придобие приятен лек аромат на свежест.

Дори и при силно замърсяване, не използвайте продукти на основата на алкохол или хлор, за да премахнете петна, те ще имат лош ефект върху изделието. Просто накиснете продукта в топла вода с настърган сапун за пране. В крайни случаи можете да закупите продукти на базата на избелване на кислород, като Bos, Bon, Persol и т.н.можете да използвате обикновен сапун

Погрижете се за одеялото правилно

За да може одеялото да издържи дълго време и да не загуби външния си вид и форма, е необходимо не само да го измиете компетентно, но и правилно да се грижите за него.

 1. Одеялата за велосипеди имат способността да абсорбират влагата, но периодично ги „проветрявайте“, като ги окачвате на балкон или веранда или в стая с течение. В този случай излагането на слънчева светлина върху продукта е най-добре да се избягва.
 2. Що се отнася до съхранението на одеялото, по-добре е да закупите специален капак, в който продуктът ще издържи много по-дълго, или вакуумна торба, която също ще намали пространството, което одеялото ще заема в гардероба. Въпреки това, при липса на това, можете просто да увиете одеялото в чаршаф и да го поставите в килер.
 3. Ако на одеялото се появи трудно петно, по-добре е веднага да го премахнете, в противен случай тогава ще изяде във влакната на продукта и ще бъде почти невъзможно да го премахнете.
 4. Със сигурност използвате завивки! И това е правилно, защото те могат да поемат част от замърсяването, а междувременно миенето на покривало с памучна завивка е много по-лесно от одеяло за велосипеди, виждате.изсушете одеялото хоризонтално

Важно! Дори при липса на сериозни петна или видими замърсявания одеялото трябва да се мие редовно, тъй като дългосрочната работа води до абсорбиране на прах и мръсотия във влакната на продукта. От това тя губи своя външен вид и форма.

Вълнени одеяла с вълнени влакна

Да, почти всички машини са надарени с функцията за измиване на вълнени продукти, но можете да извършите процедурата ръчно. За да направите това, просто изтеглете топла вода в леген, разтворете малко течност там и оставете за половин час. След това можете леко да ходите с ръце или със специална четка върху цялата повърхност на продукта от две страни.

Когато миенето приключи, източете водата от леген и изплакнете одеялото с хладна вода, след което го навийте и извадете.

как Както бе споменато по-горе, продуктът трябва да се суши в разширена форма и да се глади само през тензух, тъй като вълнените влакна са повредени от високи температури, По същата причина продуктът се измива при температура, която не надвишава 40 градуса.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини