Всичко за пералните машини

Измиващ прах за новородени - което е по-добре

прах за пране за новородениВ търсене на печалба производителите на прахове за пране често нарушават технологията за производство на перилни препарати. Дори бебешки прахове в състава им стават опасни. Възниква въпросът кой прах е подходящ за измиване не само на детски неща, а на неща на новородено бебе? В крайна сметка малките трохи все още не са развили защитните сили на организма и всяка вредна химия може да провокира сериозна алергия и други заболявания. Нека се опитаме да разберем този проблем, за да разберем кой прах е най-подходящ за пране на дрехи на малки деца.

Компоненти на прах и тяхното действие върху детето

Търсенето на най-добрата прах за миене на памперси и плъзгачи за новородени трябва да започне с проучване на нейния състав. Съставът на всеки прах трябва да включва вещества, които дават пяна и сапун. Тези вещества включват повърхностно активни вещества. От една страна, без тях прахът вече няма да бъде прах, от друга страна, те влияят негативно върху здравето на новородените деца.

Факт е, че повърхностноактивните вещества, които зле изплакват, остават върху нещата и след няколко измивания се натрупват във влакната на тъканта. Тези вещества, попадайки върху кожата на бебето, го унищожават, в резултат на което имунитетът на детето намалява. Така че, в бебешката пудра трябва да има възможно най-малко повърхностно активни вещества. Има прахове без тях, но ефективността на измиване на такива прахове също е намалена.

В допълнение към активните повърхностни вещества, прахът може да съдържа:

  • фосфати - вещества, които усилват измиващото действие на ПАВ, както и омекотяват водата. Някои прахове съдържат около 35% от тях, което е много, защото те са вредни с това, че влияят върху работата на бъбреците и черния дроб и намаляват имунитета. В детските прахове фосфатите изобщо не трябва да присъстват, те се заменят със зеолити, които измиват дрехите на новородените не по-лошо.

Важно! В европейските страни използването на фосфати при производството на прах отдавна е забранено, тъй като много чужди прахове се наричат ​​екологично чисти.

  • оптичен белина - вещество, което придава на нещата снежнобял вид, но в същото време, агресивно засяга кожата на дете, което може да причини зачервяване и сърбеж. По-добре е да използвате кислородни избелватели, които не са толкова вредни, или дори да се окажете от тях.
  • аромати и аромати - вещества, които най-често причиняват алергични реакции. Острата миризма на праха показва тяхното високо съдържание.
  • Сапунът е естествено вещество, което е добре дошло само в състава на бебешката пудра; добре почиства детските дрехи. Препаратът с високо съдържание на сапун обаче е подходящ само за миене на ръце, не се препоръчва да го изсипвате в машината.
  • содата също е безобидно вещество, което може да присъства на прах за деца; омекотява водата и засилва избелващия ефект.

За ваша информация! Добре е, ако бебешката пудра съдържа сапонини - антибактериални средства. Освен това те имат противовъзпалителни свойства.

Разнообразие от бебешки прахове

Под този артикул решихме да представим прахове за пране, които са много популярни за пране на детски дрехи. Взимайки за пример една или друга марка на прах, не се стремим да правим реклама или антиреклама. Нашата задача е да открием състава и да се уверим, че прахът е толкова добър, колкото твърди производителят, или дали крие нещо с малки букви на опаковката.

"Eared Nyan" е един от най-популярните и широко обсъждани детски прахове в Русия. Какво му е, че някои толкова хвалят, а други категорично отказват да купуват? Всичко, както винаги, се крие в химичния състав на продукта, той е най-разпространен - ​​има фосфати (до 30%), ензими и голямо количество ПАВ. Невъзможно е да се нарече този прах екологичен, но той го измива, вероятно много добре.Ако не сте склонни към алергии, тогава измиването им може и може, но не експериментирайте с неща на новородено бебе.

Ушани банички

"Светът на детството" е прах за пране за новородени с естествен състав, основата му са сапун и сода. Няма агресивни фосфати и ензими. Но прахът има минус - не е подходящ за автоматична машина, но можете да го миете в полуавтоматични машини или на ръце. Прахът, разбира се, е хипоалергенен, но се отмива задоволително за оценка.

прах детски свят

AOS "Аз съм роден" е прах от руска продукция. Въпреки името, той не е подходящ за измиване на неща на новородени, тъй като в неговия състав има вещества, които могат да причинят алергии. Този прах съдържа фосфонати, ензими, оптичен избелвател и дори парфюм. По принцип дрехите могат да се перат при възрастен, той мие добре, но със здравето на бебе, което няма дори 6 месеца, не си струва.

прах

Tide Children е прах, който се произвежда и в Русия. Съставът му практически не се различава от състава на предишния прах. Следователно е невъзможно да се каже, че този прах е по-подходящ за измиване на неща при новородени. Напротив, те не трябва да мият дрехите на малки деца, за да предотвратят алергии. Приливът има изразена миризма, която трябва да ви предупреди.

Приливни деца

Persil Baby е друг почистващ препарат, заявен като бебе. Съставът му обаче е много агресивен и затова те също не трябва да мият дрехите на новородено дете. Прахът е много популярен на руския пазар, явно защото агресивната химия под формата на фосфати и ензими се справя добре с петна.

Persil деца

Baby line е немска пудра на сапунена основа. След измиване с този прах нещата няма да миришат, защото в него няма аромати, но присъстват фосфонати, макар и в малки количества. Следователно този прах може да е алергенен за някои деца.

бебешка линия

Frau Schmidt Ocean Baby е добра пудра за детски неща, дори можете да кажете, че е по-добра от много. Произвежда се в Дания. В праха няма фосфати или аромати. Ензимите присъстват в малки количества, което означава, че не можете да миете вълна. Прахът се справя с много замърсители и е подходящ за автоматични машини. Може да ви се струва скъпо, но обърнете внимание, това е концентрат и следователно потреблението ще бъде по-малко.

Фрау-Шмид-океана бебе

Детският сапун "Нашата майка" е основният компонент на този прах, това е сапун, а на външен вид прилича на бръсненето на обикновения сапун. Такъв прах не се справя с всички замърсители и е подходящ само за миене на ръце. Те могат да перат дрехите на новороденото, но само резултатът от прането няма да е идеален.

прах е нашата мама

Amway Baby е прах, свободен от фосфати от американски произход. Почиства добре петна, но съставът на този прах все още се съмнява, тъй като съдържа оптични избелители и ензими. Този прах не е най-добрият, но все пак е добър.

Amway

Заключение! Както можете да видите, повечето руски прахове съдържат фосфати в състава си, те далеч не са безопасни. Праховете, произведени в чужбина, са по-естествени, но в същото време скъпи, няма да ги намерите във всички магазини.

Ревюта на мама

В търсене на най-добрата прах за пране на дрехи за новородени, решихме да обърнем внимание на отзивите на майките. Стана им интересно мнението, съвети за измиване на детски неща. Ето някои от тези отзиви.

великденче

Тя мие прах Eared Nannies много дълго време и беше доста доволна. Прахът няма остра миризма, почиства добре петна и е евтин. Обаче, след като проучих подробно състава на този прах, разбрах, че той е много вреден и затова очевидно не е подходящ за пране на детски дрехи. Намерих праха с безобиден състав в магазините, сега измивам цялото пране с домашен прах на базата на настърган сапун.

Надя ковачAmway-Detskij

Използвам прах Amway за детски дрехи. Прахът е много добре рекламиран, приписват му „чудо“ свойствата. Всъщност чудо няма.Не е перфектен, има аромат в състава му, но вредните вещества свършват дотук. Прахът е много подходящ за измиване на детски неща, тъй като се справя с ежедневното замърсяване. Но когато миете памперс на новородено, не всичко е толкова добро, остават петна. Трябва да кажа, че прахът е добре изплакнат, нещата след него са меки. Този инструмент е концентриран и изразходван икономично. Не съм използвал никакви руски прахове, но този ми харесва най-много.

anabel1985

Още от първите дни от живота на детето си тя започва да използва прах за пране Baby line, който включва естествен сапун. Няма алергия към праха. При праха има минус - петна от каустик може да се измие лошо, необходимо е втвърдяване. Прахът е концентриран и следователно опаковките от такъв прах могат да издържат шест месеца, ако миете бебешки дрехи веднъж или два пъти седмично.

aktinia 007

Отдавна мия дрехите на бебето си с ушна бавачка, но поради незадоволителното качество на измиването реших да го сменя. Захранваща бебешка линия на прах. Прахът сякаш не е нищо, без мирис, със състав без фосфати, но не се мие по-добре от Нани, следователно ще потърся нещо по-добро и ще продължа да се мия с бавачката Ushasty.

В обобщение: как да не сгрешим при избора?

И така, да обобщим, какъв прах може да пере дрехи за новородени, как да не сгреши при покупка. Когато избирате прах в магазин, можете да проверите само външно неговото качество, а именно:

  • проверете опаковката на прах, която трябва да бъде непокътната. Счупената и изцедена кутия показва нарушения, в мек пакет можете да почувствате продукта. Ако откриете бучки, тогава не е необходимо да приемате такъв прах;
  • прочетете внимателно състава на праха. Потърсете праха, в който няма фосфати, най-малко повърхностно активни вещества, без парфюми и оптични избелващи частици;
  • намерете надписа, че този прах може да измие детски дрехи и неща на новородено или индикация за това хипоалергенен прах;
  • Обърнете внимание на производителя. За да измиете нещата за новородени, по-добре е да закупите чужд прах, който има по-малко вредна химия, което се потвърждава от стандартите.

Без да отваряте пакет с прах, нищо друго не може да бъде проверено. Качеството и декларираните характеристики ще трябва да се проверяват у дома. За начало разтворете праха, вижте дали разтворът е мътен. Ако не, прахът е добър. Миризмата може да говори за качеството на праха. Остра миризма не е характерна за праховете за деца. И накрая, обърнете внимание колко пяна дава прахът. При висококачествената бебешка пудра ще е малко.

По този начин най-добрият прах може да бъде намерен само чрез експерименти. Дори и в този случай прахът ще има своите недостатъци. Ефектът на измиване няма да е идеален, но не можете да поставите всичко, което е добре измито в праха, тъй като не е безопасно. Решете сами какво да изберете и какъв вид прах да измиете.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини