Всичко за пералните машини

Германски прах за пране

немски прахове за пранеВ търсене на най-добрия препарат за дрехи, който може да се използва в автоматична пералня, много жени се обръщат към чужди продукти, не се доверявайки на домашните химикали за бита. Един от представителите на такива фондове са немските прахове. По какво се различават от праховете на други производители, по какви марки се продават на пазара, къде мога да ги купя? Ще се опитаме да отговорим на тези и други въпроси.

Удобства

Праховете, произведени в Германия, не се хвалят случайно. Те имат редица функции:

  • първо, цената на такъв прах е забележимо различна, немските прахове са скъпи;
  • второ, съставът на такива прахове включва по-активни агенти, от които такива прахове се наричат ​​концентрирани, а концентрираните прахове се консумират по-малко;
  • трето, не всеки магазин за битова химия има такива прахове.

Можете да закупите перилни препарати, произведени в Германия, в голям супермаркет за домакински химикали. Ако вашият град няма това, тогава можете да поръчате праха в интернет.

Разхлабени прахове

Ще направим кратък преглед на насипните немски прахове, ще разгледаме техния състав, опаковката и ще разберем цената.

TOP HOUSE е машина за прах с концентриран състав. Опаковките с прах с тегло 4,5 кг според производителя ще издържат за 76 измивания. Прахът има малки бели гранули, съдържа повърхностно активни вещества, зеолити, сапун, ензими, поликарбоксилати и оптичен избелвател. Благодарение на този състав, той се справя добре с различни петна, например от кетчуп, кафе, червило. Маншети и яки на ризи, памучни кърпи, спално бельо - всичко това може да се измие с този прах. Нещата са меки, без острата миризма на химия и най-важното чисти. Пакети с тегло 1 кг, 1,8 кг, 4,5 кг са често срещани. Голям пакет ще струва около 24 долара.

пудра топ-къща

DRECO Super е универсален прах без фосфати от Германия. Съдържа тензиди, ензими, зеолити, парфюм, поликарбоксилати, оптичен избелвател. Консумацията на прах в сравнение с концентратите е доста голяма. Цената на опаковка с тегло 3 кг е 12 долара. Според производителя това е достатъчно за 20 измивания.

прах dreco-super

Frosch е автоматичен прах за пране, съдържащ сапун, повърхностно активни вещества и ензими. Този прах е подходящ за пране на памучни предмети. Заслужава обаче да се отбележи, че ензимите, включени в състава му, "работят" при температура от 40 градуса. Невъзможно е да се мият продукти от коприна и вълна на прах с ензими, защото те разрушават протеиновата структура на нишките. Опаковката 1,35 кг струва около 6,5 долара. За концентрирания прах това не е достатъчно, такава опаковка според производителя е достатъчна за 18 измивания.

прах за замръзване

Д-р Beckmann - бял препарат бельо и дантелени продукти. Инструментът премахва жълтостта и сивия нюанс от прането, придавайки му девствен вид. Подходящ за всички видове тъкани. Две опаковки от 75 gr. струва около 65 долара.

dr-beckmann прах

Burti е концентриран прах без фосфати от Германия. Тя няма багрила, цветът е бял. Той не съдържа агресивни вещества, поради което е подходящ за пране на детски дрехи. Този инструмент участва в различни тестове и се оказа добър. Прахът се справя с почти всички петна, с изключение на червилото. Но трябва да признаете, не е необходимо често да се отмива червило от дрехите. Пакети 900 gr. достатъчно за 18 измивания. Цената на такъв пакет е около 8 долара.

бурти на прах

Сега да видим какви са течните прахове от Германия.

Течни продукти

Domal е универсален продукт, подходящ за всички видове тъкани, включително и деликатните, като коприна и вълна. Съставът на този инструмент включва повърхностно активни вещества, фосфати (което не е добре), ензими, сапун, както и консерванти. Производителят посочва на опаковката, че 1,5 литра са достатъчни за около 20 измивания, Можете да използвате този инструмент при температура, която не надвишава 60 градуса. Според резултатите от многобройни тестове този инструмент е един от най-неефективните.

измиващ гел domal

Дромалният гел не се справя 100% с почти всички видове петна по различни видове тъкани. Изненадващо той премахва петна от писалка с филц, бебешка храна, растително масло и кръв, а не върху всяка тъкан. Но кафе, чай, плодов сок, шоколад не могат да бъдат премахнати с такова лекарство. 1,5-литрова бутилка с гел струва около 8 долара.

Дали мед е течен препарат за пране. На опаковката на този продукт целият текст е на немски и затова няма да се налага да мислите за фалшив. Инструментът работи при различни температури, производителят твърди, че може да се използва при температура от 20 до 95 градуса. Този немски гел е концентриран и хипоалергенен, което означава, че е подходящ за алергични хора. В състава няма багрила и фосфати, но има ензими, което означава, че е забранено да се мият коприна и вълна.

Дали-мед измиващ гел

За разлика от предишния инструмент, Дали стартира малко по-добре. Той се справя с петна от кръв, кетчуп, писалка с филц и детска храна, но всичко ще зависи от вида на тъканта. Той също не можеше да се справи с петната от чай и кафе. Цената за опаковане на 1 литър също е около 8 долара.

Burti Baby е течен препарат за пране, произведен в Германия. Той е деклариран като дете, но фосфатите присъстват в неговия състав в малка концентрация. Съдържа също ензими, оптичен избелвател, парфюми, повърхностно активни вещества и сапун. 1,5 литрови бутилки са достатъчни за 20 измивания. За разлика от горните продукти, Burti има най-дълъг срок на годност от 5 години. Температурата на измиването варира от 30 до 60 градуса. Този инструмент в тестване, провеждан от експерти, се превърна в лидер. В съвкупността тя премахна повечето петна.

бурти-бебе измиващ гел

Но, въпреки това, този продукт също не премахва чай, трева и кафе. Струва малко по-евтино около 7 долара.

Обърнете внимание! Течните продукти, дори концентрирани, се справят с тежко замърсяване много по-лошо от праховете. Затова не се доверявайте сляпо на рекламата. Не очаквайте чудо от тях.

В обобщение, има много прахове за пране, произведени в Германия. Те са икономични, запазват цвета на дрехите, мекото бельо, повечето от тях са екологични. Но дори и сред тях няма универсално лекарство, което да измие всичко, премахвайки най-устойчивото замърсяване. По един или друг начин ще трябва да използвате специални средства за отстраняване на петна, прибягвайте до накисване и други методи за измиване.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини