Всичко за пералните машини

Преглед на перилни препарати без мирис

прах без мирисМного често домакините споделят мненията си във форумите за пране за пране. Един от минусите на праховете за пране на машина е остра миризма. Повечето хора не харесват тази миризма, а някои хора са алергични. И затова има нужда да се търси прах, който няма миризма. Ще се опитаме да намерим такива прахове, ще анализираме техните предимства и недостатъци.

Обърнете внимание на състава

Когато купувате прах за пране без мирис, на първо място, трябва да обърнете внимание не на марката и производителя, а на неговия състав. Списъкът на веществата, включени в почистващия препарат, обикновено се изписва с малки букви на гърба на опаковката. Не бъдете твърде мързеливи, за да прочетете всичко в пълен размер, особено ако търсите прах без аромат. Различни причини могат да ви накарат да потърсите такъв прах, например:

 • бременност или раждане, опитвате се да предпазите бебето колкото е възможно повече от вредните химикали и миризми;
 • алергии или силен сърбеж на кожата;
 • Не харесвайте острите миризми на химия, които не изчезват за дълго;
 • домашните любимци имат алергия и кихане.

Каквото и да ви накара да откажете обичайния прах за пране, ще трябва да опитате в търсене на това, което ви подхожда. Така че, да се разбере, че прахът не мирише, докато не измият прането, е доста трудно. Но въпреки това е възможно да се изключат всички остри миризми и аромати, ако се обърнем към неговия състав.

Съставът не трябва да бъде агресивни аромати, изразени аромати. Най-често такъв състав се притежава от екологично чисти и хипоалергенни прахове, но не всички.

Предимства и недостатъци

миене хипоалергенни прахове имат няколко предимства пред конвенционалните прахове. Това са плюсовете:

 • не включвайте синтетични ароматни вещества, които причиняват алергии;
 • повечето прахове съдържат естествени съставки;
 • те могат да се използват както за пране на дрехи за възрастни, така и за пране на деца;

  Ако в състава присъстват ензими, е забранено да се мият вълнени продукти.

 • работят главно при температура 40-65 градуса;
 • икономически консумирани, тъй като те са най-често концентрирани.

Недостатъкът на такива прахове е, че цената за опаковка, въпреки икономичните разходи, изглежда много завишени. Не всеки може да си позволи да купи такъв инструмент. Освен това, поради липсата на фосфати и понякога ензими в състава, прахът не отмива всички замърсители толкова ефективно, колкото бихме искали.

Преглед на продукта

Pure Water е прах без руски произход. И наистина няма аромати в състава му, има само: зеолити, соли на кокосово масло, сода за хляб, натриев цитрат, лимонена киселина и натриев метасиликат. Такава смес е практически без мирис, но има далечна миризма на глина, може би това е миризмата на не много безопасни зеолити, но, за щастие, тя почти не се долавя.

Чиста вода

Bio Mio е друг прах от руски производител. В състава му също няма аромати и следователно той няма остра миризма. Цялата композиция ще видите на снимката по-долу. Измиването с такъв прах се харесва от много домакини, които са го опитали. Този инструмент е концентриран, консумира се умерено.

Био мио

Ecover - прах за пране, произведен в Белгия, не съдържа вещества от петролни продукти. Съставът на праха е екологично чист и подходящ за пране на вещи от всякакви тъкани, с изключение на вълна. Невъзможно е да се каже, че този прах не мирише, но тази миризма почти не се долавя, не е остра. Прахът се справя добре с мръсотията.

Ecover

Babyline е бебешка пудра без мирис и всичко това благодарение на естествения си състав. Прахът се произвежда в Германия. Този инструмент нежно въздейства на тъканта, изплаква се добре. Той обаче не винаги се справя със сложно замърсяване, това е неговият минус.

babyline

LV е финландски препарат за пране в автоматична машина.Прахът има екологично чист състав, който включва само три компонента, най-важното е, че няма аромати и аромати. Няма миризма от праха, нито преди, нито след измиване. Много потребители харесват удобната опаковка за изсипване на прах.

НН прах

Klar е прах на сапунена основа от Германия. Средства по-ефективно се справят със замърсяването при висока температура. Прането не мирише след измиване, тъй като в състава му няма аромати.

KLAR

За ваша информация! Разгледахме много прахове от различни производители, например Burtii, Dalli, E бавачки. За съжаление те съдържат парфюми.

Както можете да видите, дори екологичните и хипоалергенни прахове могат да миришат. Всичко зависи от състава, в който не трябва да има ароматни аромати. Що се отнася до всички известни средства, като Tide, Persil, Ariel и т.н. те съдържат такива вещества и затова много от тези прахове отдавна са изоставени. Но изборът е ваш, вие решавате дали ви харесва тази или онази миризма или не.

   

2 коментара на читателя

 1. Gravatar German Херман:

  Ушите бавачки също нямат мирис

  • Граватар Наталия Наталия:

   Купена Уши Ниан, тя има устойчива миризма!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини