Всичко за пералните машини

Перални машини Zanussi

Перални машини ZanussiaЗа много поколения европейци и американци Zanussi е известен като производител на евтино и висококачествено оборудване, включително автоматични перални машини. В момента компанията отдавна продава продуктите си в повече от 100 страни, тази марка е позната навсякъде. Но какво точно представлява съвременна перална машина Zanussi, какви модели се произвеждат под тази марка, доколко са конкурентоспособни и какво мислят потребителите за тях? Нека се оправим.

Откъде са дошли тези коли: произход на фирма

Историята на най-голямата многонационална компания в света започва с малко производство на печки на дърва, организирани от Антонио Зануси в североизточната част на Италия през 1916г. Компанията успешно се развива, увеличава капитала, разширява продуктовата си гама, увеличава броя на работните места и през 1935 г. създава ново производствено съоръжение в предградията на Пардон. През 1954 г. компанията, продължавайки да произвежда печки за различни горива, овладява производството на хладилници.

Обърнете внимание! През тридесетте години на ХХ век компанията Zanussi произвежда не само дърва, но и газ, както и електрически печки.

През същата 1954 г. компанията, под ръководството на сина на основателя Лино Зануси, открива производството на перални машини. И до ден днешен това производство се смята за едно от най-големите в Европа. От 1959 г. компанията произвежда перални машини с хоризонтално зареждане, в арсенала на които има 4 програми за пране. 60-те и 70-те бяха разцветът на компанията. Появиха се огромен брой нови индустрии, беше пуснат хладилник с фризер и спечели голяма популярност сред потребителите.

Зануси фабрикаИкономическата криза в Италия от 80-те години силно навреди на компанията, но тя остана на плава поради факта, че през 1984 г. тя стана част от голяма грижа за производството на домакински уреди Electrolux. Консолидирането на капитала на тези две компании до голяма степен спаси ситуацията и доведе до факта, че както Electrolux, така и Zanussi не само оцеляха през икономически неуспешните години, но и успяха да увеличат производството, като не позволиха на конкурентите да завземат дланта в този сегмент на пазара.

Още като част от концерна Electrolux, компанията Zanussi през 1984 г. започва да произвежда масово автоматични перални машини, в които можете да регулирате количеството енергия и вода, изразходвани при полагане на определено количество спално бельо. Компанията Zanussi навлезе на руския пазар през 1994 година и до ден днешен продължава да увеличава производството на своите продукти у нас.

Модели автомобили: функции, плюсове и минуси

Zanussi ZWSO6100VЩе дадем кратък преглед на пералните машини, които ни предлага производителят Zanussi. И ще започнем с много бюджетен модел на машината за предно зареждане на машината Zanussi ZWSO6100V. Само помислете за това, средната цена на такава машина е 195 куб В Европа дори не можете да отидете в добър ресторант за такива пари. Но също така е вярно, че производителят на този модел машини е страна извън Шенгенската зона - Украйна.

Zanussi ZWSO6100V има висококачествен метален барабан, максимално натоварен на 4 кг и въртящ се със скорост до 1000 об / мин. Поради високите обороти на въртящия се цикъл прането на изхода се оказва леко мокро, което ние считаме за плюс. Моделът е доста шумен, въпреки че индикаторите не са критични до 77 dB, което не може да се счита за недвусмислен минус. Машината е доста икономична, както в консумацията на енергия (A +), така и в консумацията на вода (46 литра). Също така, експертите назначиха този модел машина на най-високия клас по отношение на пране (A).

Този модел има впечатляващ пакет от програми за пране, който е достоен за модели от среден, но не и бюджетен класкоето я прави много привлекателна. В допълнение, Zanussi ZWSO6100V може да се "похвали" с добър набор от допълнителни функции, като например:

 • половин зареждане на барабана;
 • възможността за диференциран избор на температура на измиване;
 • спално бельо без гънки;
 • забавяне на старта на програмата за измиване;
 • ускорено измиване;

Обърнете внимание! Този модел има и функция Fuzzy Logic, както и охлаждане на водата преди да я източите. Някои компании интегрират тези функции изключително в скъпи модели „перални машини“.

Безопасността на пералнята също е на доста високо ниво. Има защита срещу препълване на резервоара, от образуването на излишна пяна, от дисбаланса на барабана, от прекомерното нагряване на нагревателя. Размери 85x59x38 cm.

Следният модел принадлежи към средния клас перални машини Zanussi ZWY61005RA. Вертикална товарна машина, страна на произход Полша. По отношение на производителността тази машина е малко по-добра от модела, който описахме по-горе. Максималното тегло на вещите, които могат да бъдат заредени за пране, е 6 кг. Барабанът се върти със скорост 1000 об / мин, можете да регулирате скоростта на въртене. Пералнята не е шумна, при максимална скорост от 72 dB - в нормални граници. Икономичен е от гледна точка на консумацията на енергия (A) и консумацията на вода (48 l).

ZANUSSI ZWY61005RA

Този модел има дигитален дисплей, макар и доста примитивен и само 8 програми за пране, което не е достатъчно за пералня от среден клас. С допълнителни функции, твърде слаби, има:

 • прекомерен контрол на пяната;
 • заключване на контролния панел за деца;
 • защита от течове.

По принцип всичко, от което се нуждаете, е там, но на тази цена бих искал повече. Средната цена на една машина е 370 куб Размери 89x40x60.

Zanussi FCS825C е пример за компактна пералня с предно зареждане. Естествено, трябва да платите за компактност с по-скромни технически характеристики.

 1. Барабанът е натоварен само на 3 кг.
 2. Скорост на въртене 800 об / мин.
 3. Полезен обем от 27 литра.

Освен това този модел на пералнята не може да се нарече икономичен, тъй като със скромен използваем обем, той изразходва почти 40 литра вода на измиване с мощност 1600 вата. Завъртането на машината е откровено лошо. Остатъчната влажност на нещата излиза от 72%, което би било нормално за оборудването, пуснато през 1989 г., но не и за машината от второто десетилетие на 21 век. Има и малко програми за измиване, само 8, но сред тях най-необходимите. С допълнителни функции нещата са по-добри; има:

 • половин зареждане на барабана;
 • спално бельо без гънки;
 • забавяне на старта на програмата за измиване;
 • измиване със завъртане;

Дизайнът на машината е повече от примитивен, от защитните елементи има защита срещу прекомерно нагряване на нагревателния елемент и преливане. размери 67х50х55 см. Средната цена е 340 куб Страна производител Полша.

ZANUSSI FCS825C

Как потребителите реагират на тези пишещи машини

Дългосрочната положителна репутация на компанията и нейната марка, разбира се, е добра, но все пак мнението на потребителите за продуктите е променливо. Днес те обичат тези перални машини, а утре продажбите намаляват, а репутацията е опетнена. Ами марката Zanussi? Как руските потребители реагират на перални машини, произведени под тази марка?

За ваша информация! Мненията на потребителите са до голяма степен субективни и не винаги отразяват реалната картина, но не могат да бъдат игнорирани.

Вячеслав 29 години, Москва

вградена пералняКупих си малка перална машина Zanussi FCS825C, поласках се, че тя се покатери в мивката добре. Ползвам го от 1 година 2 месеца, машината е нормална, изтрива се и не се счупва. Изглежда грозно, но все още го затварям, така че не ме интересува. Също така е лошо, че цялото пастелно бельо не се вписва в него наведнъж, трябва да го перете на две стъпки. Така че нормите на машината не се клатят по време на цикъла на въртене и не висят като предишното ми момиче от корейците и са евтини. 5 клас

Мария на 43 години, Калининград

Харесвам коли, в които вертикалното зареждане на бельо, затова си купих Zanussi ZWY61005RA, ползвам го от 4 години с променлив успех. Веднъж се поддадоха за ремонт поради факта, че машината изобщо спря да се включва и вторият път извикаха майстора в къщата, за да замени нагревателния елемент. Изглежда, че сглобката е европейска (тя беше специално избрана така, че страната на произход е Полша, а не Украйна или Русия) и все едно, през първите шест месеца на използване, две разрушения наведнъж.Но след като десетте бяха сменени, тя спря да се чупи и 3,5 години работи без проблеми. Измива нещата добре, изтръгва също, без оплаквания. Не шумно и зареждане на барабана точно. Ако не беше тези разбивки, машината щеше да е на 5+ и така би на 4-.

Евгений на 23 години Verkhnyaya Pyshma

Купих кола с ZANUSSI FCS825C с моя приятел за студентски дрехи. Малка спретнато, свързва се без затруднения и изтрива много чисто. Бельото, след като е доста мокро, трябва да сложите второ въртене, но, както е, всичко подхожда. Оценка 4.

Елена на 38 години, Иваново

Преди имах автоматична перална машина с предно зареждане, сега реших да избера дали страната на произход е европейска и зареждането е вертикално. Спрях се на модела Zanussi ZWY61005RA. Използвам машината 8 месеца, наистина, много ми харесва. Не вдига шум, не замръзва, не отскача, изтрива и извива добре. Преди нея използвах три коли от различни производители, това е най-доброто. Препоръчвам го на всички.

За да обобщим, отбелязваме, че пералня, произведена под марката Zanussi, днес е стандартът за качество. Няма значение какъв тип машина е хоризонтален или вертикален, няма значение какви размери или обем на барабана. Във всеки случай можете да разчитате на европейското качество и необходимото количество полезни функции.

   

16 коментара на читателя

 1. Граватар Ъптън Ъптън:

  Здравейте Купих си машината Zanussi през 2004 година. Машината като цяло е страхотна. Работих 12 години и едва през 2016 г. се счупи, лагерът заседна. Подменихме го и машината като нова. Много благодаря на производителя !!!

 2. Граватар Алина Алина:

  Автомобилът е отличен, вероятно купиха най-простия модел, за 8 години няма нито една повреда

 3. Gravatar situlia situlia:

  А моята Занюшка е на 15 години, спря да работи. Готин автомобил. Препоръчвам го на всички.

 4. Граватар Олга Олга:

  Отвратителната кола катастрофира след година и половина. Ремонтът струва 4 хиляди. В шок сме

 5. Граватар Светлана Светлана:

  Страхотна кола, служи 16 години и не мисли да се счупи)))

 6. Граватар Ирина Irene:

  Колата ни работеше 15 години и едва сега започна да се проваля, спирайки в средата на програмата. От отзивите в интернет направих за себе си, че хората, закупили оборудване преди повече от 8 години, са много доволни, а тези, които наскоро са закупили, са много негативни. Явно качеството на материалите и монтажа се е влошило.

 7. Граватар Влад Влад:

  Работи от 1997 г. Има дребни проблеми, но работи добре.
  Просто го почиствам от прах всяка година и смазвам устата и (гумата) със силиконова грес.

 8. Граватар Александър Александър:

  След четири години експлоатация лагерът излетя. За да го заменя, трябваше да разглобя цялата машина и видях пластмасов барабан, който в Украйна е направен неразделен по съображения за икономия. Не го препоръчвам.

 9. Граватар Александър Александър:

  Zanussi FJ 903CV работи 21 години, след което възстанови вала, смени лагерите и работата продължава, преди шест години имаше единична повреда в блока за управление. Доволен от машината, специалистът по ремонта отбеляза високото качество на производственото оборудване.

 10. Граватар Юри жури:

  Работя от 22 години !! Един приятел настоя за нов, но не бих го изхвърлил.

 11. Граватар Сергей Сергей:

  Имам машина Zanussi, купена през 2002 г. И все още работи. Благодаря на производителите!

 12. Граватар Елена Елена:

  Имам холандска машина Zanussi FL 1002. Тя вече е на 18 години. Нито една повреда, нито някакви проблеми!

 13. Граватар Наталия Наталия:

  Закупена през 2008 г. Две деца. Измита без почивка и едва през 2018 г. се счупи. Водата спря да пише, където прахът се излива. В понеделник ще се обадя на господарите и всичко е страхотно.

 14. Граватар Любов обичам:

  И аз имам машина от 2001 г. ... и нямаше проблеми. Само сега барабанът е заседнал, но се надявам да го поправя. Всички нови са ненадеждни.

 15. Граватар Лариса Лариса:

  Моят асистент, любима пишеща машина, е на 21 години. И точно сега контролерът на режим на пране не се е счупил.
  Така че не искам да се разделям с него (

 16. Gravatar Violet виолетов:

  Моят Зануси работи от 19 години, от 2000 г. насам. Нито един проблем, нито един пробив. Обичам колата си. Благодаря на производителите!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини