Всичко за пералните машини

Перални машини Whirlpool

Перални машини VirpulВ света има малко хора, които не са запознати с пералнята Whirlpool. Освен това около една на двадесет семейства, живеещи в цивилизовани страни, разполага с такава машина. През дългата история компанията пусна огромно количество такова оборудване, но как е сега? Струва ли си да продължим да се доверяваме на продукти, произведени под марката Virpul, нека да разберем.

Откъде идват колите на Whirlpool, кой ги прави?

Една от най-известните марки в света, под която се произвежда перални машини Virpul, е собственост на едноименната корпорация Whirlpool. Тя има дълга история на съществуване. Марката Virpul и името на компанията се появяват през 1950 г., но самата компания е основана много по-рано през 1911 г., тя се нарича само различно. Така се оказва, че днес възрастта на корпорацията Whirlpool вече надхвърли знака от 104 години, а през тези 104 години компанията много се промени, с изключение на безупречното качество на продуктите.

Вирпул заводВсичко започва с малка компания през 1911 г. в САЩ в щата Мичиган, която стартира производството на електрически перални машини. Това продължава до 1929 г., когато е погълната от по-голямата компания Nineteen Hundred, която продължава да работи успешно на пазара до 1950 г., когато е преименувана на Whirlpool. Оттогава корпорацията се развива бързо, придобивайки и усвоявайки по-малки производители на перални и друго оборудване, като по този начин прониква в различни страни по света.

В момента, за да кажем от къде е определен модел на пералня, Virpul машина трябва да проучи документите за нея. В крайна сметка корпорация, създадена в Съединените щати, има производствени мощности на различни континенти. От 2009 г. производителят на перални машини Whirlpool също навлезе на руския пазар, като разположи завод в района на Владимир в град Александров. Благодарение на това на територията на страните от ОНД се появи доста голям брой оборудване от руската компания Virpul.

Обърнете внимание! Понастоящем в Русия клиентите най-много ценят пералните машини Whirlpool, произведени в Словакия.

Примери за модели на автомобили Whirlpool и техните характеристики

Както вече беше отбелязано, пералнята Whirlpool е известна в цял свят, но поради това, което технологията, произведена под тази марка, придоби популярност? Разбира се, поради разнообразната гама от модели, високото качество и иновативния подход за разработване и внедряване на нови технологии. Ето няколко примера за най-добрите модели перални машини, които този производител е създал.

Whirlpool AWE6516 / 1. Автоматична пералня, направена по съвременна технология. Вертикално зареждане, барабан за 5,5 кг пране, скорост до 1000 об / мин. Страна производител Словакия Пералнята на този модел не може да се нарече тиха или шумна, точно както повечето съвременни машини - изтрива 62 dB, изтласква 76 dB. Работата на „домашен помощник“ може да стане много по-тиха, ако:

 • правилно го инсталирайте на пода, строго равномерно;
 • използвайте специални стойки, поглъщащи вибрации;
 • да се използва антивибрационни постелки.

Сред допълнителните функции има забавяне на пускането, бързо измиване, контрол на нивото на водата. Освен това доста голям брой програми за пране на бюджетна машина са 18. Машината е защитена от дисбаланс, деца и разпенване, в допълнение, тя е доста икономична. Размери 90x40x60. Средната цена е 340 куб

WHIRLPOOL AWE 6516 1

Whirlpool AWS61212. Много атрактивна пералня с хоризонтално зареждане. Барабанът му побира до 6 кг неща и може да се върти със скорост до 1200 об / мин. Страна производител Словакия Нивото на шума по време на работа е средно. Резервоарът е изработен от пластмаса, електронно управление. Програмите за пране са много разнообразни и има много (18), режимите на „нощно измиване“ и „премахване на петна“ са особено интересни. Защитата на тази машина е на високо ниво, има:

 • защита от дисбаланс;
 • защита срещу прекомерно образуване на пяна;
 • защита срещу изтичане, от преливане;
 • самопроверка за неизправности.

WHIRLPOOL AWS 61212

Whirlpool AWS61212 може да се нарече много икономична машина, тъй като той консумира електроенергия, съответстваща на нивото на A ++, а водата консумира по-малко от 50 литра на 1 цикъл. Размери 85x60x45. Средната цена е 300 куб

Whirlpool WTLS65912. Машината за твърди перални е машина от среден клас. Вертикал за зареждане, страна производител Словакия. Може да се натовари с максимално 6,3 кг. Машината е доста шумна, въпреки твърденията на производителя за максималното ниво от 76 dB. 18 програми за измиване ще задоволят и най-взискателния потребител. Интересни характеристики:

 • вторично изплакване;
 • забавен старт;
 • супер бързо измиване.

Абсолютен недостатък е липсата на защита от течове, което е непростимо за автомобил от среден клас. Вярно е, че има система за контрол на образуването на пяна и защита срещу намесата на децата, но това не спестява ситуацията. Безспорното предимство е, че тази машина е просто икономична, тъй като нейната консумация на енергия съответства на клас A +++. Размери 90x40x60. Средната цена е 420 куб

WHIRLPOOL WTLS 65912

Джакузи AWE2221. Друга добра бюджетна машина, която ще осигури качествена грижа за вашето пране. Зареждането на нещата е вертикално. Страна производител Словакия

Липсата на дисплей веднага ви хваща окото, но повярвайте ми, в този случай е малко вероятно да ви е полезно и ако беше, тогава моделът би поскъпнал не с няколко десетки куб.

Барабанът на машината може да бъде натоварен на 5 кг, но тук има недостатък, с който трябва да се примирите. Скоростта му на въртене е само 800 об / мин, което не осигурява правилното качество на въртене, но това не във всички случаи е такъв „голям проблем“. Има и доста допълнителни функции, можете да подчертаете само индикаторните лампи, които показват колко пълна е програмата за пране, но самите програми за пране вече са 18. Размери 90x40x60. Средната цена е 280 куб

WHIRLPOOL AWE 2221

Потребители за уреда за пране на Whirlpool: отзиви

За да разберете напълно какво представляват пералните машини, произведени под марката Whirlpool, трябва да помислите отзиви на потребителитекоито от известно време вече използват тази техника. Представяме на вашето внимание тези отзиви.

Елена на 25 години, Новоросийск

Използвам Whirlpool AWE2221 от точно 1 година. Когато го купиха, спестиха много, защото взеха евтино оборудване и дори в продажба. Страхувах се, че машината ще е много лоша, но не, много се обърках. Много ми хареса и вертикалното натоварване, въпреки че по-рано исках да използвам само коли с люкове отпред. Мнозина казват, че Whirlpools вдигат много шум, нищо подобно, трудно можеш да го чуеш от банята, дори когато е извит. Между другото, въртенето може да е по-добро, но като цяло би струвало парите. Оценка 5.

Алена на 30 години, Ярославъл

Срокът на годност на машината е 10 години, модел Whirlpool AWE2221. Пералнята работи почти 10 години без проблеми (без 3 месеца), а след това изведнъж барабанът заседна. Сега ще се свържем със сервизния център, за да го поправим, може би ще работи. Машината е проста, но служи добре, въпреки че повече няма да взема кола с най-голямо зареждане, не ми харесва. 4 клас

Александър, 42 години, Севастопол

Използвам пералня Whirlpool AWS61212 от 2 години. Като цяло всичко е наред. Приятни програми за миене, особено като пране на 15 градуса. Външно машината със сигурност е брадва с брадва, но ще отиде за тези стотинки. Изцежда нещата нормално. Спалното бельо е полусухо. Машината заслужава оценка 5.

Нина на 36 години, Москва

Пералня Whirlpool AWS61212, срок на годност 3,5 години. Бях много разочарован от покупката. Техниката не е красива, изтрива се лошо, изтръгва се, обаче е нормално. Вратата на люка се затваря много лошо, страхувам се да натисна, защото заключващото устройство е направено от пластмаса, тя е лекомислена до ужас. Понякога има проблеми с бутоните, натискам, натискам и нищо, рестартирайте машината и всичко става нормално. Не препоръчвам този модел на никого. Резултат 2 с минус.

В заключение, Whirlpool е най-старият производител на перални машини в света. Неуморното желание да направят най-доброто оборудване за хората им помогна да оцелеят на пазара повече от 100 години. Състезателите, разбира се, „стъпват на петите си“, но засега тази компания е в състояние да предложи най-добрите перални машини.

   

12 коментара на читателя

 1. Граватар Артур Артър:

  Прекрасна шайба, използвам я от 8 години!

 2. Граватар Елена Елена:

  Прекрасна машина. Моята работи без нито един ремонт 15 години. Ще взема нов единствен Whirlpool

 3. Граватар Людмила Людмила:

  Разочарован предварително, не ми харесва всичко.

 4. Граватар Наталия Наталия:

  16 години няма оплаквания, нито един ремонт. В момента искам да се зареждам отпред, но се съмнявам дали го правят сега толкова качествено, както преди.

 5. Граватар Виктория Виктория:

  От 15 години няма ремонти. И само сега амортисьорите вече са износени и по време на цикъла на въртене, ако много бельо машината прави шум и се движи. Мисля за подобен автомобил, но имаше монтажна Италия, дори всички детайли са номерирани и производителят е посочен на тях, а сега? Как да разберете какво купувате?

 6. Граватар Игор Игор:

  Избери 5245, има ли сушене там?

 7. Граватар Наталия Наталия:

  Къде в Симферопол мога да поправя пералня Wpirlpool?

 8. Граватар Аня Аня:

  Само джакузи! Без ремонт и претенции, AWE 6515 е работил 11 години!

 9. Граватар Виктория Виктория:

  Имам Whirpool AW9630. Работил е 3 години с рядка употреба. 23 септември спря. Поръчан е ремонт. Днес е 10 декември и сервизите не могат да го поправят. Казват - единствената такава машина.
  Дори да ми подарят такъв подарък безплатно, ще откажа.
  Виктория. Град Красногорск.

  • Граватар Ерик Eric:

   Имам такава машина, която работи 23 години и само изпускателната помпа се счупи за две десетилетия. Имате ли майстори или безръки или изкусни магарета, може би те искат да хвърлите машина в градината им?

 10. Граватар Сегонда Segonda:

  Вертикалният Awe6725 работи 10 години с движението. На 11-ти започва да се проваля. Получава вода на кратки порции, не пристъпва към следващата операция. И тя изобщо спря да натиска. Преди това хит на монета. Имаше такава дрънкалка, мислех си, че ще лети в космическото пространство. С двигателя, нагревателя всичко е в ред. Мисля, че не е керамика или инвертор. Капакът ръждясал около ръба на пантите. И пластмасата стана червена. Исках отново да взема Whirlpool, но с предно зареждане. Гледах до 30 000 рубли. Нищо интересно. Правят го при нас. Стикер за пара, все едно има пара. Няма съответния бутон. Описание лопата. Няма пара.

 11. Граватар Марина яхт клуб:

  Първата ми любима машина. Много доволен. Работи от 7 години. 2-3 измивания седмично.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини