Всичко за пералните машини

Перални машини Samsung

Пералня SamsungКой не знае марката на пералните машини на Samsung. На руския пазар тази компания е една от трите най-известни. Пералнята Samsung се различава от своите конкуренти по иновативни технологии, стилен дизайн и огромен избор от модели, предназначени за различни категории от населението. Каква е надеждността на такива машини, какъв е техният експлоатационен живот - ще се опитаме да отговорим на тези и други въпроси.

История на марката

Историята на Samsung започва през 1938 г., когато предприемачът кореец Чул Ли основава Samsung Trading Co. в Daegu. Отначало компанията се занимаваше с доставка на ориз и захар, след това парите бяха инвестирани в собствено производство на захар, както и в застрахователния бизнес. По време на Втората световна война почти цялото производство е унищожено, а бизнесът трябваше да започне отново.

През 1951 г. Чъл Лий възражда компания, която постига безпрецедентен успех за една година. През това време компанията трябваше да се занимава с търговия на ценни книжа, излъчване и публикуване. Едва през 1969 г. започва производството на телевизори под марката Samsung. Това даде тласък за създаването и развитието на индустрията Samsung Electronics Co.

През 1974 г. се появява първият хладилник и пералня Samsung.

фабрика samsungПрез 1979 г. започва производството на микровълнови печки, а през 1983 г. - производството на персонални компютри. През 90-те се появяват цифрови телевизори, мобилни телефони и смартфони. Днес компанията има представителство в 60 държави. Те сглобяват перални машини в Китай, Корея, Тайланд и САЩ. В Русия фабриката на Samsung е открита през 2008 г. в района на Калуга. Сглобяването на перални машини се извършва основно от китайски резервни части, само някои компоненти се произвеждат директно във фабриката.

Характеристики на пералните машини

Инженерите на Samsung се опитват да разработят и прилагат най-модерните технологии в пералните машини, които подобряват качеството на измиването и намаляват консумацията на енергия, както и консумацията на вода. Ето някои от технологиите, които могат да бъдат намерени в различни перални машини от тази марка.

 • Технология Eco Bubble, която означава измиване с въздушни мехурчета. Благодарение на такива мехурчета, доставяни във водата, прахът се разтваря по-добре, тъканите от влакна не се повреждат и нещата се изплакват по-добре.пералня Samsung
 • Технологията за балансиране на Can Balance, благодарение на която няма баланс в товара на пране в барабана. В барабана в задната и предната част са вградени специални топки, които по време на въртене се придвижват отстрани с по-ниско тегло, поради това се компенсира неравномерното разпределение на нещата.
 • Меден барабанен диамант. Вътрешната повърхност на барабана наподобява фасетите на скъпоценни камъни, отворите за прием на вода са няколко пъти по-малки, отколкото в обикновен барабан. Такава повърхност не разваля тъканта и не намалява времето на тяхното обслужване, така че можете да изперете дори най-деликатните неща.
 • Керамичният нагревател е друго нововъведение на производителите на Samsung, според което подобен нагревател не подлежи на образуване на мащаби дори в най-твърдата вода, което гарантира дълъг експлоатационен живот.
 • Оригиналният превключвател Jod Dial, разработен от Samsung, улеснява избора на желаната програма чрез завъртане на едно копче.
 • Технология за управление на мощността Volt Control, която защитава управляващия модул от пренапрежения.
 • VRT-M технология, която намалява вибрациите и шума.

Що се отнася до надеждността и качеството на пералните машини от тази марка, много зависи от монтажа. Корейският монтаж е с порядък по-добър от руския, но в същото време цената на корейската машина ще бъде малко по-висока. Като цяло животът на пералнята ще зависи от качеството на компонентите.

За ваша информация! Производителят посочва инверторните двигатели в съвременните модели гаранционен срок от 10 години. Гаранционният срок за самата машина може да бъде от една до три години.

Нееднозначно и мнения за перални машини от тази марка.Някои от тях са доволни от качеството на пране, предене, софтуерно "пълнене". Други, напротив, пишат за факта, че за кратък експлоатационен живот многократно е трябвало да кандидатстват за ремонт.

Преглед на модела

Много е трудно да се каже коя пералня Samsung има оптимални характеристики, такава оценка е много субективна, но има твърде много модели, за да ги сравним всички. Ето няколко от най-популярните и модерни перални машини от тази марка, а какво е по-подходящо за вас, решете сами.

SAMSUNG WW60H2200EWD / LP е тясна автоматична машина с максимално натоварване от 6 кг и извличане до 1200 оборота. Той има барабан Diamond, вградена памет и технология Smart Check, която ви позволява да контролирате машината чрез приложението на вашия смартфон. От 12-те програми за измиване обърнете внимание на режима на премахване на петна, бързо измиване за 15 минути и супер изплакване. Класът на консумация и измиване на енергия е най-високият, а нивото на шума не надвишава 77 dB. Повечето потребители на автомобили с дълъг експлоатационен живот реагират положително за тях. Страната на монтажа е Русия. Цената за този модел е от 22 хиляди рубли.

SAMSUNG WW60H2200EWDLP

SAMSUNG WW90H7410EW / LP е перална машина в пълен размер с товар до 9 кг пране и извличане до 1400 оборота. Подсветката е вградена в барабана на клетката на машината, което привлича потребителите и прави удобно разтоварването на прането. Максималният клас на въртене и миене е А. В допълнение, нагревателният елемент в този модел е керамичен, има функция за почистване на барабани и отстраняване на проблеми чрез смартфон. Има 14 стандартни режима на измиване, включително „Лесно гладене“, „Накисване“, „Премахване на петна“. Страната на сглобяване е Китай. Недостатъкът на този клас е липсата на защита от течове. Но като цяло, чудесно решение за голямо семейство на цена от 50 хиляди рубли.

SAMSUNG WW90H7410EW LP

Важно! Средният експлоатационен живот на пералните машини, произведени в Корея, е 7-10 години, а експлоатационният живот на автоматичните машини от Китай е 5-7 години.

SAMSUNG WW10H9600EW / LP е автоматична пералня в пълен размер с товар пране до 10 кг и извличане до 1600 оборота. Класът на въртене и пране съответства на клас А. Сензорният дисплей е лесен и интуитивен за работа. Програмирани са общо 18 програми за измиване., включително „Спално бельо“, „Дънки“, „Одеяло“, „Тъмни тъкани“, „Измиващи възглавници“. В допълнение има шест програми за разпознаване на място:

 • градина;
 • храна;
 • здравеопазването;
 • деца;
 • работи;
 • Sports.

Тази машина има пълна защита от течове. Този модел е събран в Корея, цената за него е от 96 хиляди рубли.

SAMSUNG WW10H9600EW / LP

За ваша информация! Пералнята на Samsung може да има товар от 4 до 12 кг, докато максималната скорост на въртене за такива машини е до 1600 об / мин. В машини със сушене, зареждането може да е повече.

SAMSUNG WW12H8400EX / LP е друг модел на корейския монтаж. Натоварване на барабан до 12 кг и въртене до 1400 об / мин. Необичайният дизайн привлича вниманието. Машината има 14 програми, осигуряващи диференциран подход за измиване. Има защита срещу течове и от деца. Цена от 77 хиляди рубли.

SAMSUNG WW12H8400EX LP

SAMSUNG WD1142XVR е машина за миене и сушилня с товар до 14 кг за пране и 7 кг за сушене. По време на цикъла на въртене той се ускорява само до 1200 оборота в минута, което осигурява само клас на въртене B. Класът на консумация на енергия е C, което води до заключението, че работата на такава машина може да стане икономически неизгодна. Броят на програмите е 13, има пране на спално бельо, спортно облекло, деликатни материи и др. Частична защита от течове, има подсветка в барабана. Цената за модела е от 83 хиляди рубли.

Samsung WD1142XVR

Така сред технологиите на Samsung има както скъпи, така и бюджетни модели перални машини. В същото време, дори и при евтини модели, броят програми и функции е достатъчен за добро измиване. И експлоатационният живот ще бъде повлиян не само от цената и страната на сглобяване, но и от условията на работа, правилното свързване и поддръжка на оборудването, което зависи само от вас.

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Лиза Лиза:

  Кажете ми, машината произвежда символа H2, какво означава това?

 2. Граватар Ардаш Ardasha:

  Здравейте, кажете ми, моля, машината, когато се мие бързо по средата, спира и издава на H1, какво може да бъде? Закупен през октомври 2016 г.

 3. Граватар Анатолий Анатолий:

  Машината изтегля вода, изтрива, центрофугата не работи.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини