Всичко за пералните машини

Сушилни за горно зареждане и пране

вертикална сушилняПроизводителите на перални машини се опитват максимално да автоматизират процеса на пране, създавайки не само перални, но и перални и сушилни машини. Сега не можете да окачите дрехи на въже и да го изсушите от барабана на машина. Автомобилите с функция за сушене са под въпрос за някои потребители, особено ако това са машини с вертикално натоварване, а някои дори не знаят къде да купят такива машини и дали са на нашия пазар. Ще се опитаме да отговорим на всички тези въпроси.

Силни и слаби страни

Вертикалните машини със сушилня имат своите предимства и недостатъци в сравнение с конвенционалните машини без сушене или с предно зареждане. Какви са силните страни на такива единици?

  • Първо, оборудването с вертикално натоварване може да бъде поставено на всяко място, под всякакъв свободен ъгъл, в ширина такава машина отнема в повечето случаи само 40 cm.
  • Второ, удобно е да се зарежда прането, без да се огъва за това.
  • Трето, ако забравите да сложите нещо в прането, можете да добавите пране, когато машината стартира програмата.

Що се отнася до минусите, те са следните:

  • Вратите на люка на барабана могат да заседнат, което ще доведе до ремонт на пералнята.
  • Функцията за сушене в пералните машини може да бъде включена, само за половината от максималното натоварване на машината. Това означава, че част от прането след измиване ще трябва да бъде извадена, а останалата част може да бъде изсушена.
  • Асортиментът от машини с вертикално натоварване е много по-малък, отколкото с предното.
    И те са по-ниски по отношение на натоварването; максималното им натоварване е само 7 кг.
  • Вертикалните машини и дори с функцията за сушене са много по-скъпи и те не се срещат и на руския пазар.

Къде да купя?

И сега вероятно ще поставим един от основните въпроси: къде да си купим пералня с вертикално зареждане и сушене? В Русия и страните от ОНД пералните машини с вертикално зареждане се продават в големи количества, но в същото време почти няма да намерите модели със сушене. Специално се заехме да търсим перални машини с такива характеристики, ровехме из всички каталози на водещи руски центрове, продаващи домакински уреди, лопатихме интернет и в крайна сметка намерихме само няколко модела, а дори и тогава на много висока цена.

Каква е причината? А причината е, че е по-трудно да се произвеждат перални машини с вертикално зареждане, още по-трудно се правят модели, оборудвани с допълнително сушене. Така се оказва пералня с вертикално натоварване и функция за сушене на цена като употребявана чужда кола.

Има и друг вариант. Можете да закупите не нова вертикала със сушене, а оборудване, което се продава на вторичния пазар, по-специално в САЩ. Факт е, че именно в Америка са най-популярните големи перални машини с товар от 10-15 или повече кг, които имат вертикално зареждане и сушене. Теоретично можете да намерите англоезичен сайт, продаващ употребявано оборудване, да си поръчате употребяван „домашен помощник“ на разумна цена. Изчакайте да дойде и се зарадвайте!

Предвид сегашния курс на щатския долар, купуването на употребявано оборудване от Америка ще бъде доста скъпо.

На теория всичко е лесно, на практика ще изхвърлите пари за "прасе в пука". Ще дойде някоя ръждясала бандура, направена четири пъти, която също няма да работи за вас една година, тогава на кого да отправяте претенции? Обобщаваме! Нова пералня с вертикално зареждане и сушене, дори в онлайн магазин, е изключително скъпа, купуването на стара също не е особено изгодно. Като цяло на ваше място бихме се отказали от идеята да купим пералня с вертикално зареждане и сушене, но окончателното решение, разбира се, е ваше.

Преглед на модела

Така че, на руския пазар няма вертикални пръти със сушене, но те бяха едно време. Ще прегледаме подобна техника, може би познанията на марката ще ви помогнат да намерите правилната пералня в друга държава.

Brandt WTD 1376 K - машината за най-високо зареждане на известната Френска фирма Brandt, размерите му (ШхДхВ) са 45 х 60 х 85 см. В същото време този модел може да измие 5 кг пране и да изсуши само 2,5 кг. Машината притиска прането при 1300 об / мин, но класът на въртене е само Б.

Енергийният клас на тази сушилня за миене също е само Б. Заслужава да се отбележи, че резервоарът е изработен от неръждаема стомана.

Brandt-wtd6284sf машина със сушилня-2

Hitachi AJ-S65MXP - тази перална машина с най-високо зареждане може да измие до 6,5 кг пране и да изсуши дори по-малко от предишната машина, само 2 кг. Не се различава с изобилие от програми, само 6 режима на измиване и се изтласква само при 850 оборота в минута. По принцип машината е незабележима, харчи много вода, а ефективността на измиване е съмнителна.

Gorenje WTD 63110 - перална машина с най-високо зареждане с функция на сушене до 3 кг, пране до 6 кг сухо пране. 16 режима на пране се програмират в машината, включително предотвратяване на сгъстяване. Консумацията на енергия съответства на клас Б. Като цяло добра машина, която ще измие и изсуши.

GORENJE-WTD-63110

Mabe MWD1 T611 е машина с най-високо зареждане, непозната в Русия, но известна в Бразилия и САЩ. Натоварването му е 6 кг, а при сушене - 4 кг. Машината не се характеризира само с висок клас на измиване, но и от клас на енергийна ефективност А. Машината е защитена от течове и дисбаланс.

Frigidaire MLCE10ZEMW е необичайна пералня, подходяща за перални. Има големи размери (ШхВхД) - 68 х 191 х 78 см. Зареждане на спално бельо 10 кг. Само 4 температурни условия, тази машина не е пълна с програми за пране. Може да се намери в продажба, но струва около 155 хиляди рубли.

Frigidaire-mlce10zemw

Blomberg WDT 6335 е турска пералня с немски корени. Натоварването по време на миене е 6 кг, а по време на сушене - 4 кг. Машината разполага с цифров дисплей, разнообразни програми за пране. Завъртането се извършва с повишена скорост от 1300 оборота.

Бломберг-WDT-6335

По този начин има вертикални перални машини с функция за сушене, но те са практически недостъпни за руския потребител. Това е еквивалентно на факта, че ако изобщо не съществуват. Следователно, по-добре е да помислите за единица с предно зареждане, тук сред такава техника определено ще има нещо оптимално в цената и качеството.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини