Всичко за пералните машини

Директни задвижвания и конвенционални перални машини - каква е разликата?

Шайби с директно задвижванеПералните машини с директно задвижване имат значителни разлики от машините, задвижвани с колан. Те нямат колан и шайба. Те се заменят със специален съединител. Броят обороти на електродвигателя се контролира от инвертора. Тази система ви позволява да определите тежестта на прането. И като вземете предвид този фактор, можете да увеличите или намалите мощността на двигателя, когато е необходимо. Този подход осигурява по-добро измиване и пестене на енергия.

Първите перални машини с директно задвижване се появяват в продажба през 91-та година на миналия век. Те използват специален съединител, който е монтиран на електрически мотор. В случаите, когато такъв съединител стане неизползваем, възниква изтичане на вода. Броят на резервните части в този тип машини е малко по-малък, отколкото в конвенционалните. От миещата част и изстискването на прането става поради контрола на двигателя.

Какви са предимствата на пералнята с директно задвижване?

Конструкцията им е донякъде по-проста от конструкцията на машини с ролка и колан. Въртящият се барабан е директно прикрепен към електрическия мотор. Какво дават такива промени?

 1. Няма нужда да се притеснявате за безопасността на задвижващия колан. В обикновените автомобили той периодично се износва, което води до повреда и необходимост от подмяна. Той просто не се използва в тази машина, защото двигателят завърта резервоара директно.
 2. Въртенето на двигателя се регулира с помощта на специален инвертор. С него се определя и теглото на прането. Благодарение на данните за това какъв товар дава това или онова тегло, машината контролира броя на оборотите и мощността на електродвигателя. Това спестява на електроенергия.
 3. Повечето стандартни перални машини са по-ниски от машините с директно задвижване в балансирането. Следователно те са по-шумни и вибрират повече.
 4. В допълнение, вещите, които се перат в такива перални не са толкова податливи на повреди.

Колко добро е директното шофиране?

Maket_stiralnyh_mashin_LG

Самата идея за създаване и използване на автомобили с директно задвижване не е нова. Голям брой различни електрически уреди също имат подобно задвижване. По отношение на пералните машини, първият производител, който започна масово производство на този тип домакински уреди, е LG. Може би си спомняте и рекламата на тази компания, която гласи, че всички двигатели на такива перални машини получават 10-годишна гаранция. И такъв дълъг период на нормална работа на двигателя беше обяснен именно с директно задвижване.

Може би и вие, като много други потребители, вече сте изградили „имунитет“ към различни обещания, които всички можем да видим в телевизията и друга реклама. И това е разбираемо. В крайна сметка основната цел на рекламата е да заинтересува потенциалния купувач, така че той да придобие продукта. Затова предлагаме да обсъдим по-подробно въпроса доколко е добро директното задвижване на машината и какво ни дава.

Както вече споменахме Една от съществените разлики между пералната машина с директно задвижване е ниската му вибрация и ниският шум. Това се дължи на факта, че дизайнът няма задвижващ колан или ролка. При такова устройство на машината обаче няма място за допълнителна референтна точка, която съществува със стандартен дизайн. Това означава, че статичното натоварване върху лагерния възел се увеличава. И следователно те трябва да се износват по-бързо. Също така в обичайния дизайн на машината има амортизационен ефект. Постига се чрез използване на задвижващ колан, ако предметите, които трябва да се измият, не са разположени равномерно.

Има и някаква негативна възможност.Ако оста на електродвигателя и барабанът на пералнята са разположени на една и съща шахта, тогава влагата може да проникне в електродвигателя, когато жлезата е износена. А това от своя страна би трябвало да причини много сериозна неизправност. Надяваме се компаниите производители на такива автомобили да намалят до минимум този риск.

Има също така мнение, че управлението на пералня с директно задвижване е малко по-сложно от контрола на конвенционална машина по отношение на конструктивните характеристики. И това трябва да увеличи тяхната стойност.

Какви повреди се наблюдават най-често в пералните машини, независимо от задвижването?

Пералнята се счупиВъз основа на факта, че директното задвижване все още осигурява по-дълга и по-добра работа на двигателя на пералната машина, тогава трябва да разберем колко полезно е това за нас от практическа гледна точка. Тоест, колко често двигателят се повреди при други модели и какви поломки са най-честите.

За да извлечем някои статистически данни, ще използваме данните от проучвания, проведени в три ремонтни услуги. Това проучване продължи стотици дни. И какво показа? И показа следното:

 1. Пералните машини на най-търсените производители (ARISTON, INDESIT, ARDO, ZANUSSI) най-често се счупват поради прекъсвания на електрозахранването. И понякога дори поради доста слаби разлики. От тях има неизправности на електронни модули, различни микросхеми и платки. Случва се също така, че при това разрушаване електрическите двигатели също се провалят. Заслужава да се отбележи, че автомобилите от LG и SAMSUNG са по-устойчиви на подобни неприятности от другите марки.
 2. Около 20 процента от броя на различните неизправности са неизправности на дренажната помпа (помпата). Трябва също така да се отбележи, че половината от тях се дължат на неправилна работа на пералнята от потребителя. Често това се дължи на различни неща, които хората забравят да извадят от джобовете си дрехи, които да бъдат измити (монети, щифтове и други дребни предмети), както и едно от най-често срещаните такива неща са костите от сутиените на жените. Сутиените се препоръчват да се мият в специални контейнери. Всички тези елементи могат да влязат в изпускателната помпа, да се забият между резервоара и барабана, да причинят запушването на филтъра и т.н.
 3. Следващата често срещана повреда е повредата на нагревателния елемент (TENA). Тази неизправност се среща в 16 процента от случаите. Неизправността може да бъде причинена от твърде твърда вода от чешмата и други причини.
 4. Четвъртата позиция в класацията на грешките е заета от дефекти в електрониката (модули, схеми и др.). Те представляват пет до десет процента от ремонта. Това може да се случи по различни причини. Започвайки от изтичане и скъсяване и завършвайки с много други причини.
 5. Лагерите или маслените уплътнения могат да предизвикат повикване за обслужване в 6 процента от случаите.
 6. Електродвигателите могат да ни разстроят по-рядко (от 1 до 2 процента).
 7. Барабаните и резервоарите се провалят не толкова често. Обикновено броят на тези неизправности отнема по-малко от процент от общия брой на ремонтите.
 8. А останалите повреди са дефекти на различни тръби, уплътнения, съединители, брави на люка, незначителни течове и други дребни мръсни трикове.

резултат

Анализирайки тази статистика, можем да обобщим следния резултат: електрическите двигатели на автомобилите се разрушават доста рядко. Дори и бюджетните модели не срещат толкова често тази разбивка. Новият двигател е доста скъп. И за да го замените, често трябва да направите поръчка и да чакате няколко седмици или месеци.

Ако двигателят се ремонтира в гаранция, тогава можете да заявите временна подмяна. В този случай сервизният център е длъжен да ви предостави собствена пералня, докато чакате частта и нейната инсталация. Не всеки потребител обаче е запознат с такова задължение на официалните сервизни центрове.Това, което те често използват, без да осигуряват подмяна.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини